Farbanje svetlosnih grupa u crno

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • X-cen'3'c
    CBC Član
    • 16.02.2008
    • 58
    • SpeedTown

Farbanje svetlosnih grupa u crno

Interesuje me na koji nacin mogu ofarbati kompletnu svetlosnu grupu na autu u crnu boju - farovi, stopaljke, migavci,...
    http://www.infinitysystems.com/car/inst ... e/side.jpg
    http://www.infinitysystems.com/car/inst ... _angle.jpg
    http://www.infinitysystems.com/car/inst ... ar_3-4.jpg
    http://www.infinitysystems.com/car/inst ... ront-2.jpg
    Bas kao na ovim slikama.
    A i auto je isti - Mitsubishi Eclipse.
  • srdjanissan
    CBC Senator XXL
    • 20.11.2008
    • 720
    • beograd

Re: Farbanje svetlosnih grupa u crno

eclipse,fino,fino,ja sam farbao ,ali samo zadnja i hteo sam i prednja ali ocu,necu i prodam auto,ekstra je izgledalo i preporucujem ti da uradis to,ne znam koliko ce ti smanjiti napred vidljivost,mislim nekih 5-10% ne bi trebalo vise

imas sprejeve kojima se to radi,ali neka ti to odradi neki profi lakirer ili neko ko dobro farba,naravno pre toga mora da ti bude cista plastika fara,sprej sam kupio u gang landu ,crni i imao je dva velika stopa pozadi da ofarba i ostalo mi je jos,znaci 2 bi ti bila dovoljna,mozda 3 ,castis farbare picem i to je to.

ortak moj radio sam,ocajno je ispalo,a meni je bilo ko fabricki.
    kad koči,cepa gume i prevrće se!
    papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• petarp031
      CBC Član
      • 04.01.2008
      • 91
      • Uzice
      • skoda octavia rs mk1

Moj predlog je Motip sprej koji je pravljen bas za tu namenu. Pravi se u nekoliko boja, mislim da ga ima i u crnoj. Negde na netu ces naci ceo katalog Motip proizvoda pa ces procitati kako i sta.
      Nekoliko vozila sam radio sa njim i prezadovoljan sam kako je ispalo, radjeno u crvenoj boji.
      Finom smirglom hiljadarkom dobro predjes stop pa u slojevima nanosis sprej. Pise sve u upustvu.
      Pozdrav!!!

Comment

• TheWickerMan
        CBC Senator XXL
        • 11.09.2007
        • 791
        • DE
        • AR Giulietta TCT

Ako ima neko to uputstvo za Motipov sprej nek ga napise...Ja ga kupio ali nisam ga naneo jer ne znam nemacki

Comment

• petarp031
          CBC Član
          • 04.01.2008
          • 91
          • Uzice
          • skoda octavia rs mk1

Izmatiras stopaljku sa vodenom smirglom p 1000 ili 1200. Farbanje se vrsi u vise nanosa sa kracim pauzama od 5 do 10min izmedju svakog nanosenja (spricanja), maksimalno 3 sloja, mada neki nanose i vise puta, proceni sam.
          Obavezno vodi racuna da tamo gde to radis bude toplo, preporucljiva tamperatura oko 20-ak stepeni, vreme susenja je 5-6 sati.
          Pozeljno je da se stopovi posle zatamnjivanja izlakiraju sa bezbojnim lakom (takodje ga ima u ponudi Motipa), mada ja to nikad nisam radio jer i ovako korektno izgleda.
          Najbolje je skinuti stopove sa vozila, ali ako je problem moze i na vozilu.
          Pozdrav!!!

Comment

• X-cen'3'c
            CBC Član
            • 16.02.2008
            • 58
            • SpeedTown

Jel to ovo?
            http://www.takolako.co.rs/user/boje-lak ... 1/item.jsp
            Bezbojni lak? - Ima li njega kod Motip-a?
            I, ovde pise da se ne farbaju farovi...???
            Hmmm...
            Ako moze jos neka mala pomoc, pa da narucujem to odmah...
            I, jos nesto... - Koliko mi treba ovih sprejeva za komplet svetla (kao gore na slikama)?
            Farovi, stopaljke, maglenke, migavci napred i pozadi,...
            I, da li ce to biti ovoliko crno ili nesto neprimetno crno?
            Nigde da vidim slike kako to izgleda od nekoga ko je to uradio i da je ostavio komentar...
            A video sam i boju za sijalice kod Motip-a, pa jos da pitam da li mogu nju da koristim za svetla, tj. sijalice u instrument tabli?
            Ko moze da pomogne jos oko ovoga (sto je otprilike i sve sto me zanima, za sad') - mnogo hvala
            P.S. Ako imate neku vasu sliku ko je radio, bas bih voleo da vidim kako je to ispalo...

Comment

• Van
              CBC Senator XXL
              • 16.02.2007
              • 1425
              • Nbgd

Ovo je zesci tuning .
              Ofarbas farove u crno i auto ti bolje lezi na putu , koci 134% bolje , ubrzajne se popravi za 3 sec do 100km/h ,
              Motor postan elastican kao gumica za tegle ....

A, da , da ti nisi mozda pogresio sobu gde ces da postavis pitanje ?
              ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

Working...
              X