satic za pritisak ulja+davac ???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • svarglic
    CBC Senator XXL
    • 30.10.2007
    • 396
    • Novi Sad
    • golf 4 TDI

satic za pritisak ulja+davac ???

Elem problem je ovakav
    kada sam kupio satic za merenje pretiska ulja dobio sam i davac uz njega
    e sad kad sam stavio taj davac a izbacio fabricki
    satic radi ali nece da ugasi lampicu na km satu,ciji sam kabal spojio na taj novi davac
    da li bi bilo pametno probusiti rupu negde na bloku ili glavi na uljnom kanalu i urezati navoj i zaviti taj
    novi davac za merenje pretiska a onaj fabricki ostaviti tamo gde jeste da gasi normalno lampicu
    ili bataliti sve to i naci davac koji ima izvod za merenje pretiska i za lampicu?
    da li je neko imao ovakvih peripetija
    thx unapred
    VTS
    Originally posted by QV lale
    Jos jedan....
    Nekad je ovo bio cannonball .A od sada je Saxonball Community
    where real Saxomans live...
  • Puzo81
    CBC Senator XXL
    • 04.08.2009
    • 687
    • Novi Sad/Prijepolje

Re: satic za pritisak ulja+davac ???

Evo kod meneobio racvu gde sam na br 2 zasrafio davac za minimalan pritisak ulja tj onaj sto je i bio na autu i davao signal za lampicu pri davanju kontakta (Naucio me TECA formulash) dok je na br 3 zasrafljen davac pritiska ulja koji daje pritisak na posebnoj cukici.Sve to na blok br 1 dje je i bio standardni davac.

Koliko vidim tebi treba ta racva!

Izvini za off.Ja imam problem sa drugim saticem (oil temperature),i dan danas i poredpostavljene teme niko da mi kaze dje da postavim tu zicu od njega il sam trebao dobiti davac uz njega ?!Tako vec dve godine mi ne radi Ljudi pomagajte

Comment

• dzvini
      CBC Senator
      • 30.01.2009
      • 297
      • Chukarichka Padina, Beograd
      • Toyota Corolla TS '02.

Ja sam kupio davach temperature u Zemunu, firma Teleoptik valjda, davachi su sa Zastave ili nekog traktora. Uostalom nije ni bitno, samo da radi

Tada su mi rekli da ima i za pritisak pa ti vidi...

A za davach sam napravio novu rupu sa navojem u aluminijumskom karteru ulja

Sve je to na Renault-u 19 16V uradjeno pre 2, 3 godine i josh uvek radi najnormalnije, nema problema s tim...

Vozim u LIFT-u!!! http://www.youtube.com/watch?v=90gxwhDc_uc

Comment

• somi_kac
        CBC Senator XXL
        • 03.04.2009
        • 796
        • Kać

Originally posted by zopu81
        Evo kod meneobio racvu gde sam na br 2 zasrafio davac za minimalan pritisak ulja tj onaj sto je i bio na autu i davao signal za lampicu pri davanju kontakta (Naucio me TECA formulash) dok je na br 3 zasrafljen davac pritiska ulja koji daje pritisak na posebnoj cukici.Sve to na blok br 1 dje je i bio standardni davac.
        Druze, zar standardni davac pritiska ne pokazuje i minimalnu kolicinu? Ja mislim da da, jer sam se raspitivao bas oko toga i radio kod sebe. Izbacis onaj mali koji pokazuje lampicu i ubacis ovaj za pritisak koji pokazuje i lampicu takodje!

@ dvini
        Kao sto rekoh, jedan davac je dovoljan. Postoje dve razdvojene zice koje idu na lampicu i pritisak. Sa vrha davaca ide ona za pritisak, a druga ide na lampicu. Ti si mozda spojio ovu za pritisak i na lampicu pa ti zato stalno svetli... Nemoj slucajno da ti padne na pamet da busis blok, nego nadji takav davac (pritisak + lampica) za marku auta koju vozis (probaj sa Megane-a keca ili Clio-a) na otpadu i probaj da uvrnes bez da ga silis ili guras nesto da stoji. Stari (lampica) ti ne treba, izvadi ga. Mi smo zavrnuli davac sa GSi-ja na Audi 100 bez problema, i radi.
        OPEL Astra 1.6i
        OPEL Kadett 1.6
        ŠKODA Favorit

Comment

• TECA
          CBC Senator XXL
          • 14.10.2007
          • 2355
          • Oz

zopu,na sred slike, malo levo imas davac temperature.Zicu sa satica temperature ulja stavi na taj navoj sto viri i stegni navrtkom M4 ili M5.Odavde ne mogu da ocenim koji je navoj.Ostalo si dobro povezao.

Comment

• svarglic
            CBC Senator XXL
            • 30.10.2007
            • 396
            • Novi Sad
            • golf 4 TDI

Pa i meni se ucinilo da je to levo za temp. ulja al nisam bio suguran
            e takva bi meni racva odgovarala to cu ja napraviti samo malo drugacije posto kod mene
            ima manje prostora...
            mrzi me da se cimam da trazim taj polovan davac sa dva izvoda a nov kosta 4000din
            VTS
            Jos jedan....

Comment

• Puzo81
              CBC Senator XXL
              • 04.08.2009
              • 687
              • Novi Sad/Prijepolje

Ne stigoh da se javim sta uradih

@somi-kac
              pokusao sam pre godinu dana izbaciti taj mali standardni kao sto si rekao ali onda mi non stop gori lampica od ulja na tabli dok pritisak na saticu pokazuje ok.Konkretno kod mene mora da stoji ova racva dje se srafi odozgo taj standardni za lampicu a dole sender za pritisak na cukici.Takav raspored je nacrtan i na semi koju sam dobio uz satice pritiska i temperature.

@Teca
              Stavio sam malopre zicu koja vodi od satica temp na taj navoj levo ali ne pokazuje nista.Vozao se se malo,ceo razdelnik i sender za pritisak vreli al temperatura ulja opet ispod 50c tj ne pokazuje nista.

Evo kako sam odradio

Zicu zavio maticom 8 i trt sine nista

E sad jedno pitanje:Kad stavim zicu od temp ulja na donji navoj,ispod sendera za pritisak (3ca slika (prethodno skinem s njega zicu zelenu od pritiska)) satic pocne NORMALNO DA OCITAVA temeraturu ulja.Zavrnem na isti navoj ovu zicu od satica pritiska i satic temperature padne na nulu. (znaci raspored racva-sender zuti-zica od temp-podloska-matica-zica od pritiska-podloska-matica).

Ne razumem zasto kad se stave na isti navoj temperatura ulja otkaze dok kad stoji sama sve je ok?Sta da se stavi izmedju njih pa da rade i pritisak i temp?

Pomagajte jer sam sve varijante iskoristio i jedino mi preostaje da busim karter ko sto dzvini rece (mada mi se to ne radi ).

Hvala unapred

Comment

• BARTONE
                CBC Senator XXL
                • 25.09.2006
                • 398
                • Bor

moguce je da si stavio teflona na navoju davaca temperature pa nemas dobru masu sa racvom
                spoji telo davaca sa masom motora pa vidi dal ima promena

Comment

• Puzo81
                  CBC Senator XXL
                  • 04.08.2009
                  • 687
                  • Novi Sad/Prijepolje

Moguce je da je zbog teflonske trake.Stavljena je i s leve i s desne strane jer je curelo ulje na navojima.Ispod davaca pritiska na navoju nema teflonske trake pa zato pokazuje tacno.

Traka mora ostati tako da bi najbolje resenje bilo da obe zice budu na navoju ispod davaca pritiska ali cime ih razdvojiti da jedna drugu ne zbunjuju tj zica pritiska anulira zicu temperature.

Sta izmedju njih staviti i da li je to izvodljivo ?

Comment

• svarglic
                    CBC Senator XXL
                    • 30.10.2007
                    • 396
                    • Novi Sad
                    • golf 4 TDI

zopu81
                    jel si resio problem sa saticem za tem. ulja
                    ja jos nisam pravio reducir(citaj mrzi me da se bakcem sad po hladnoci )
                    VTS
                    Jos jedan....

Comment

• Puzo81
                      CBC Senator XXL
                      • 04.08.2009
                      • 687
                      • Novi Sad/Prijepolje

Izgleda da je Bartone u pravu.Ta tom navoju dje treba da stavim zicu od temp ulja imam na 3mesta teflonske trake koja je stavljena jer je curelo ulje na sastavima.Izgleda da ona blokira signal i ne pokazuje tacno temperaturu ulja.

Na dodnjem navoju davaca kad stavim jednu do druge (ili podloske izmedju njih) zice od temp i pritiska ulja nista se ne desava jer jedna drugoj ponistava signal.

Par dana sam naizmenicno vozio sa po jednom ukljucenom na taj navoj i onda extra radi i oil pres i oil temp satici.

Znaci u mom slucaju zbog te teflonske trake moram da se odeknem jednog od dva poazivaca a t oce najverovatnije biti oil temp koji ce ici na prodaju

Comment

• BARTONE
                        CBC Senator XXL
                        • 25.09.2006
                        • 398
                        • Bor

Originally posted by zopu81
                        Znaci u mom slucaju zbog te teflonske trake moram da se odeknem jednog od dva poazivaca a t oce najverovatnije biti oil temp koji ce ici na prodaju
                        sta bre da se odreknes
                        uradi ovo kao na slici,spoji masu davaca(crveno)sa masom motora ili sa crnom zicom na saticu za temp.ulja i resen problem

Comment

• svarglic
                          CBC Senator XXL
                          • 30.10.2007
                          • 396
                          • Novi Sad
                          • golf 4 TDI

Zopu81 je resio problem
                          stavio je davac za temp. vode i radi sve kako treba
                          Zopu oglasi se
                          VTS
                          Jos jedan....

Comment

• Puzo81
                            CBC Senator XXL
                            • 04.08.2009
                            • 687
                            • Novi Sad/Prijepolje

Pozdav kolege,nije me bilo par dana.

Pre svega da se zahvalim BARTONE-u na detaljnim uputstvima koji su mi pomogli da resim problem sa saticem temperature ulja.

Posle ponovljenih provera da li je sve dobro povezano stavio sam zicu od satica temperature ulja na fabricki termodavach vode da bi ustanovio da li uopste radi sat T.Ulja.Bio je isparavan i kad je Corsa postigla radnu temperaturu (92c) na satu T.U je bila temperatura vode 107,5c.Znaci cisto da pomenem da je razlika izmedju temperature koju pokazuju satovi T.U. Autogauge i fabrickog od vode 15,5c.

Kopajuci po sobi nasao sam stari termodavach vode koje je ostao na EGR ventilu.DA,na EGR ventilu kod Corse B 1.0 stoji usrafljen termodavac vode.Slika kao dokaz

Razmisljao sam da li ce ovaj Tdavach upasti na onu racvu bez narezivanja novog navoja.Skinuo Tdavac ulja i gle cuda navoji isti sem sto je vilasti kljuc za njihovo odvijanje razlicit.Desno je td vode a levo td ulja.

Pri zavijanju td vode na racvu nije trebala da se stavlja teflonska traka za razliku od td ulja koji je na navojima ..sao na sve strane.Stavio buksnu i to je to

E sad,potrebno je nekih 10 minuta voznje da bi kazaljka na saticu t ulja pokazala 95c.Pri voznji u spicu dodje do 100tke i to je to,ne vise.Dok pri voznji van grada i konstantne radne temp motora od 92 c temp ulja bude 77-80c konstantna.O tacnosti ovih Autogauge satova pritiska i temp ulja ne bi da komentarisem a i ko zna da li tacno pokazuju vrednosti.Ipak sluze svrsi .

Za ovih 7 dana sve normalno funkcionise.Jedino mesto dje sam nasao TD ulja je http://tmbkomerc.com/katalog/prod.php?c ... TORA.Nisam zvao pitati koja je cena.Td vode je 370 din s buksnom.

Eventualno sto me jos zanima da li se TD ulja I TD vode razlikuju po sastavu tj u da li pokazuju iste vrednosti u C kad su prikljuceni na isti izvor?

Comment

• svarglic
                              CBC Senator XXL
                              • 30.10.2007
                              • 396
                              • Novi Sad
                              • golf 4 TDI

danas nomontiran reducir i stavljen davac za satic
                              sve pohvale za majstore iz cubi mas. obrade koji su mi napravili reducir za 20 min.
                              sve radi kako treba meri ,mada nije bas precizno ali nema veze radi kako sam ocekivao
                              VTS
                              Jos jedan....

Comment

Working...
                              X