Benzinska pumpa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Alden_Sa
    CBC Početnik
    • 12.03.2009
    • 9
    • Sarajevo

Benzinska pumpa

Dakle zelio bih staviti jacu benzisku pumpu od vec postojece, posto je stavljena veca turbina i urađen cip pa je potraznja za gorivom veca i mislim da je ova pumpa sad na max a mislim raditi jos nesto jaci tuning pa me interesuje vasa preporuka za koju se odluciti sa kojeg auta?
    postojeca je pumpa fiat coupe 2.0 20v turbo, walbro
  • Goran Zemun
    CBC Član
    • 06.11.2009
    • 69
    • beograd

Re: Benziska pumpa

Ako je ispravna bice dovoljna za bilo kakavu prepravku.
    F.I.A.T.......Fix..It..Again..Toni...

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Nece biti dovoljna za BILO kakvu prepravku, ali za prepravke do ~300KS hoce.
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• X9
        CBC Senator XXL
        • 28.06.2005
        • 3179
        • Wien-Sabac
        • RX-8 i X-9

http://cgi.ebay.co.uk/WALBRO-255-FUEL-P ... 7002r11959

to ti je pumpa koja odgovara za pomenuti auto i motor.serijsku vadi napolje ,ako nameravas da nesto radis sa tim motorom.
        "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Gumetina
          Banovan
          • 12.12.2004
          • 1082
          • Novi Sad

Pricam iz licnog iskustva,

walbro 255 pumpa je po mom misljenju los izbor, mala je po dimenzijama, a pici prilicno velik protok, i zbog toga je u problemu kad se dodje na pritisak, jer joj protok u funkciji pritiska drasticno opada.
          Pored toga, pumpa je opet mala, i samim tim, pokretni sklopovi su manji, brze se trose, i ono sto je najbitnije, ne mogu da se popravljaju, i kad crkne nesto, crklo je sve, dakle ako su lose cetkice na motoru, los je i kolektor, lezajevi , pumpa sve....

Po meni je daleko bolji izbor bosch ili bosch wannabe pumpa koja je daleko veca, ima robusnije sklopove, postoje kitovi za servis i reparaciju, itd. 044 je extra pumpa ali je jako skupa cca 250e napolju

Ja sam u NS nasao izvor pumpi koje kostaju 100e nove sa godinu dana garancije, i gruvaju 195l/h na 3bar-a a na 4.5bar-a 165l/h imaju za razliku od bosch-a leziste pumpe od celika koji nije plastificiran nego hromiran. pumpe rade odlicno ali imaju jedan drawback
          Dosta su glasnije od redovnih pumpi.

E sad ide ono, ako se uzme u obzir rule from the thumb, da je potrebno 40l/h pumpe MINIMALNO za 100ks turbo motora, dolazis do zakljucka da ti je potrebno cca 120 ili vise l/h protoka na pritisku u rail-u + turbo, da bi bezbedno nahranio motor od 300ks
          U taj proracun treba uzeti u obzir da pumpa vremenom stari i gubi protok, te je uvek bolje imati dosta jacu pumpu. (vracamo se na walbro koji se brzo raspada) itd.

Dakle ja svuda gde ima potrebe mecem ovu pumpu sto sam iskopao , jer je 165l/h vise nego dovoljno za vecinu budzotina, a tamo gde treba vese stavljam 2 paralelno

Jos jedna stvar, pumpa fabricka od kupejca je bila dovoljna za 300ks kad je bila nova, a sad koliko gura , bog sveti zna...

Comment

• bojke
            CBC Član
            • 07.05.2007
            • 72
            • kraljevo

Re: Benzinska pumpa

Posto sam trenutno u nekoj slicnoj vrsti tuninga mogu reci par stvari.Dosta sam pregledao po netu a najvise na Fiat Coupe forumima.Od svih mogucih pumpi najvise se koristi Walbro 255.I sto se nje tice niko nema zamerki.Takodje je potrebno da se odradi prepravka instalacije tj. da joj se preko releja dovede direktno struja sa akumulatora.To je veoma bitno jer sa padom napona dolazi do gubitaka u napajanju gorivom.Inace sama pumpa je deklarisana za snage do 500 ks.Mislim da ce zadovoljiti tvoje potrebe.Ja je takodje imam.Pozdrav!

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Walbro 255 ne moze bezbedno da istera 500KS. Na papiru moze, 255HP ima nekih 190l/h na 14V i 5bar, sto je u TEORIJI jedva dovoljno za 500KS, pod uslovom da nikad nemas nikakav pad napona, i teras je do krajnjih granica. Objektivno ta pumpa bezbedno tera 400KS, mozda nesto malo vise od toga, ali 500KS jednostavno nije pametno - ima snagu da to istera, ali za te snage se u 99% slucajeva koristi upravo Bosch 044, deklarisana na nekih 300l/h na 5bar, sto je dovoljno za 700KS - a da vidis obe pumpe jednu pored druge, sve bi bilo jasno, 044 teska preko 1kg...
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• bojke
                CBC Član
                • 07.05.2007
                • 72
                • kraljevo

Iskreno mislim da covek bas i nije trazio 500 KS.Za takvu snagu na 20 VT motoru trebace mu jos dosta toga.Pocevsi od kovanih klipova(za snage preko 350 KS) ogromne turbine,interkulera,radova na glavi,izduva,vecih dizni(standarne gube daha na 300 i preko KS) itd itd.Zato pretpostavljam da ce ga Walbro zadovoljiti jer je nece terati do limita.Pozdrav

Comment

Working...
                X