Porting?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Uros Piperski
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2005
    • 2978
    • Beograd

Porting?

Pozdrav svima.
    Vidite ovu usisnu:

Kanali su precnika 26mm. Kako ih prosiriti? Kiselina? Peskiranje?

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
  • No name
    CBC Veteran
    • 28.02.2005
    • 164
    • Novi Sad

Jako tesko ces to prosiriti,jer ta krivina ce da zaj..... do jaja.Mozda kada bi nasao nesto kao ona cetka za pranje flasa,ali naravno da bude celicna cetka i da bude savitljiva i da prati oblik sadasnjeg kanala pa je ubacis u bisilicu pa prolaziti sa njom kroz kanal.Ja sam otpao kada sam prosirivao svoje kanale,a nisu ni blizu ovako krivi.

Na koliko si mislio da ih prosirujes i koliki je spoljni precnik te usisne cevi

Comment

• Uros Piperski
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2005
      • 2978
      • Beograd

Celicnom cetkom? Pa nema sanse to da uradi bilo sta... A cime si ti prosirivao?
      Mislio samda peskiram onim velikim industrijskim kompresorom, ali to ce mi probiti plenum
      Jedino ostaje kiselina... Moram da isprobam na nekom drugom komadu aluminijuma na sta ce to da lici...

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• pitatore
        CBC Senator
        • 11.01.2005
        • 242
        • Beograd

Moj predlog ti je da iseces gore na pocetku tih krivina uzmes borfuter na sajlu sa kamenom za borfuter i krenes postepeno do dimenzije koje zelis i na kraju mozes da uradis povrh tih krivina konus (kao Venturi) a zatim zavaris (preporuka: kod Bar) nazad onaj gornji deo.
        Pleh Hirurgija

Comment

• Uros Piperski
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2005
          • 2978
          • Beograd

Nisam siguran da sam te dobro razumeo. Ako jesam, onda imam par pitanja.
          Zar to isto ne mogu da uradim sa druge strane, gde su kanali vec otvoreni? Kako da kontrolisem kamen? Negde na sredini krivine uopste ne mogu da vidim kako izgleda to sto sam uradio, cak i da su kanali otvoreni sa obe strane...
          Ne znam... mislim da mehanicki ne mogu nikako da prosirim ove kanale, a da to bude dobro, sa konstantnim presekom...

Comment

• pitatore
            CBC Senator
            • 11.01.2005
            • 242
            • Beograd

Ako bi pravio venturi onda je bolje to da radis pa zato i seces.
            Presek nebi morao da kontrolises ako bi uzeo loptasti brusni kamen.
            Pleh Hirurgija

Comment

• No name
              CBC Veteran
              • 28.02.2005
              • 164
              • Novi Sad

Ja sam svoje kanale prosirivao sa glodalom za metal sto se ubacuje u glavu od busilice i biaksom od 10 000rpm (to je bi prvi korak) pa sam oda smirglao i smirglao i smirglao,... dok ih nisam izravnao i sredio skroz.Ali takvo glodalo tebi ne bi bilo od pomoci jer je ono dosta kratko,a ovi tvoji kanali su bas zeznuti.

Jel si razmisljao da pravis drugu usisnu granu,ako je ova jako komplikovana za prosirivanje

Comment

• Uros Piperski
                CBC Senator XXL
                • 31.01.2005
                • 2978
                • Beograd

Nije problem napraviti drugu usisnu. Ovo sam postavio da bih znao sta da planiram sa ovom granom . Jednostavno cu da odustanem od prosirivanja i da ovu granu bacim na neki ulicni 1.1 motorcic

Comment

• M-power
                  Moderator
                  • 10.01.2005
                  • 10060
                  • Bg; Banovo Brdo
                  • CorsaC, astra H,

Ni ja ne vidim pravo resenje, sem da ih otvaras po duzini ili da ti neko savije tankozidne cevi promera koje zelis, pa ih zavaris za heder sa delom za diznu i onda tu imas pristup da ugladis. Gore je malo teze al da se uraditi
                  To date there has never been a faster car built for the public road and,
                  it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• TommyZG
                    CBC Član
                    • 28.03.2005
                    • 36

Samo brainstorming: nekako na glodalo ili cim ces vec prosirivati ugradi lampicu (da ti osvijetli ono sto gledas) i neku tanku mini kamericu (kao sonda) koja ce ti dati uvid u unutrasnjost....

Comment

Working...
                    X