PVR V6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dutchman
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 741
    • Vracar centar sveta

PVR V6

zanima me ako neko ima tech spec za PVR motor V6 2,8L

i da li na njega pasuje glava od injeciona reno 25 V6 turbo... poshto je 25-tica neshto manje kubikaze ali je idalje isti PVR V6... valjda tj. vas pitam ako neko zna...
    Prevelika slika u potpisu!
  • Dutchman
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 741
    • Vracar centar sveta

nije valjda da niko ne zna

Comment

• Uros Piperski
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2005
      • 2978
      • Beograd

Ma znaju ali nece niko da ti kaze

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Dutchman
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 741
        • Vracar centar sveta

pazi treba mi jedan krajnje naivan odgovor i to shta sve treba da skinem sa motora sa ubrizgavanjem i da prebacim na moj karburatorski. Ja imam PVR V6 b28 motor u Volvou 2849ccm , dok je predmet rasturanja takodje 2849 PVR V6 iz renoa 25 ali injection , razlika u KS nije beznachajna sa 130KS na 150 ali zato otvara nove mogucnosti.... nadam se

shta mi je sve potrebno kompjuter kablovi usis... mozda glave ???? senzori ako moji nemogu da se iskoriste ako se neko razume u renoa ili peugeota ili volvoa nek pomaze....

Comment

• Uros Piperski
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2005
          • 2978
          • Beograd

Zasto ne uzmes ceo motor? To je definitivno najbolje i najjednostavnije resenje. Jedino ako postoji neka caka (papiri i sl.).

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Dutchman
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 741
            • Vracar centar sveta

ako bi stavljo vec ceo motor onda bi savio veci i jachi... a potrudio se da ostane na ovim papirima

elem kad si vec kod tog saveta gde naci ceo motor za zamenu (ecu, turbo,blok, agregati) ko prodaje tasko i koje su cene tako kompletiranih motora , i josh kad bi bile 150KW + gde bi mi bio kraj....

Comment

• Uros Piperski
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2005
              • 2978
              • Beograd

Nemam pojma gde to ima. Mislio sam ako planiras da skidas glave i ecu sa drugog motora, lakse ce ti biti da prebacis ceo motor...

Comment

• Dutchman
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 741
                • Vracar centar sveta

slazem se ja u potpunosti sa tobom, ali ja bih najradije uzeo neki zverski motor sa mnogo potencijala , chak bih prihvatio i varijantu za 2.3T iz saab-a ali opet pitanje gde naci kompletan motor, odnosno da li neko zna nekoga ko uvozi po porudzbini motore.....

lexus 4.3se npr osnova za snove ili neshto slichno poshto ispod haube imam mesta za v8 bez blama a kontam da prva varijanta sa 6 karbova ce me koshtati koliko i novi motor a ushtelavanje istih ce trajati koliko i pakovanje v12 iz majbaha u ficu... tako da ako ne nadjem motor uskoro moracu da predjem na varijantu sa injectionom sa pochetka 80tih koji osim tih 20KS ne nudi nishta vishe....

Comment

• Uros Piperski
                  CBC Senator XXL
                  • 31.01.2005
                  • 2978
                  • Beograd

Pa sta te sprecava da uzmes drugi motor? Saabov koji si pomenuo je dobra osnova. Znas kakav mu je potencijal, a raspitaj se kod sri-ja, boosta i DareSAAB-a gde moze da se nabavi i koji da trazis...

Comment

• Dutchman
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 741
                    • Vracar centar sveta

Dacu im dan fore da procitaju temu pa ako se neodazovu onda cu da pochnem da ih lovim....

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141
                      • Beograd, barajevo-zemun
                      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

shta mi je sve potrebno kompjuter kablovi usis... mozda glave ????
                      sa R 25 ??

Volvo B28 motor sa ubrizgavanjem nema kompjuter, niti je ikada imao. ubrizgavanje je mehanicko, K Jet a oznaka motora je B28E. snaga je od 145 do 180 konja zavisno od trzista za koje je prilagodjen.

kompjuter i ostalo ima naslednik, motor B280 F koji ima lambda sondu i sve ostalo.

postoji i kit turbine kao Volvova opcija, kod dilera.
                      zbog cene mislim da to otpada a i ako se sakupi poveca lova mislim da bi se vrlo tesko naslo igde van SAD.

za tuning pogledaj na gugletu sta moze da ponudi SAM/ Stefanson iz Svedske ili tuneri iz Australije.

takodje, fabricki tjuniran taj motor se moze naci u Volvo kupeu 780, narocito u SAD. ukupno je napravljeno oko 7800 komada za ceo svet, tako da je tesko naci neki na prodaju posto se uglavnom cuvaju ili su rastureni iz raznih razloga.

koliko sam cuo najkvalitetniji PRV motor je onaj ugradjivan u Pezoe, narocito u model 604. pretpostavljam da je i njega teze naci.

ako nije uslov bas PRV motor, lako se nadje Volvov B230FT turbo ili B204GT koji glatko daju 180-250 konja bez ikakvog tuninga a do 350 konja uz malo dorade gotovim kitovima.

tih motora ima i kod nas, dolaze iz Italije najcesce.

za PRV motor ne mogu pomoci, za B23(o) seriju imam dokumentaciju.
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• Dutchman
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 741
                        • Vracar centar sveta

hvala za info....

ako bih stavljao neshto novo, tj. ceo motor hocu da imam dosta materijala za rad. u prevodu sad mi je dosta 200Ks ali u narednom periodu tj. kako budem skupljao lovu nadam se da doguram na *2.

e sad problem koga sam se kasnije setio vezano za saab-ov motor je ustvari shto nema nikakve shanse da ga ja nabudzim poshto je poprechno polozen...ako se nevaram zbog glupe prednje vuche. Tako da moram da nadjem neshto drugo shto mi odgovara

Brick reci gde da trazim te volvoove turbo motore kod nas...

i ako neko zna gde nabaviti neki ozbiljan motor za zadnju vuchu
                        meni su uglavi zx300 twinturbo, supra twin turbo, lexus ls430, mada u principu bilo shta sa turbinom v6 ili v8 a da ne prelazi 5000ccm.

Ako neko zna kome da se obratim nek mi se javi na PM

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

probaj 064/1330111
                          ne znam sada, ranije se bavio Volvo delovima imao prodavnicu.
                          drugi sto mi pada na pamet, je tip koji se nalazu u Velikom MOkrom Lugu, mislim da je stalno u oglasima. on bas dovlaci iz Italije i redovno ima po 3-4 Volvoa na stanju. nemam telefon kod sebe, uocljiv je oglas, ako treba mogu da te odvedem tamo ili ako naletim na telefon postovacu ovde pa pitaj.
                          valjda cu se setim
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• Ivvan
                            Moderator
                            • 29.09.2004
                            • 1574
                            • Nis
                            • SAAB 9000

Originally posted by Dutchman
                            e sad problem koga sam se kasnije setio vezano za saab-ov motor je ustvari shto nema nikakve shanse da ga ja nabudzim poshto je poprechno polozen...ako se nevaram zbog glupe prednje vuche. Tako da moram da nadjem neshto drugo shto mi odgovara
                            Ne budi tako siguran da ne moze recimo menjac od Opel Omege 2,5 V6 -97

Uostalom ima ko zna sta i kako pa ti pitaj
                            Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• Uros Piperski
                              CBC Senator XXL
                              • 31.01.2005
                              • 2978
                              • Beograd

Moze taj motor i na tvoj menjac uz odgovarajuci adapter. Nema veze sto je u saabu popreko.

Comment

Working...
                              X