Toyota Corolla AE86 - razmatranje mogucih modifikacija

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Uzelac
    CBC Senator XXL
    • 03.12.2006
    • 1717
    • munZe

Re: Toyota Corolla AE86 - Hachiroku!!!

Fuck, krenuo sam da kucam isti ovakav post i reko ajd, brisem, da ne offtopicarim .
    Ali, kad sam vec tu, da se slozim sa Kilsonom da je V6 u AE86 bas lep izbor upravo za drift, a da na dragu nema sta da trazi.
    V6 od 300ks je mozda 20kg tezi od rednog cetverocilindrasa od 2L sa turbom i mozda nije jaci, ali je sigurno boza za voznju i kontrolu, sto sa nasviranom turbakom tesko da je slucaj

Sto se tice prenosa, nije to nikakav SF, ako turbiraju 4AGE, izdrzace kardan i sper i neki V6. Menjac nece, ali njega svako sklanja kad krene da prilazi cifri od 200ks.
    work in progress

Comment

• peugeot308
      CBC Član
      • 26.02.2010
      • 43
      • Beograd

Najzad neko razuman da kaze svoje misljenje. taj motor izgleda veliko ali je lagan,covek ima sve komplet delove od 350z. A menjac od njega takvog hoda da podseca na menjac na nekom motorciklu za razliku vog u ae86 koji vise ide ka nekom fap2226

Comment

• kilson
        Moderator
        • 09.10.2004
        • 3216
        • NoviBGD
        • AR 75 GT

Ne vredjaj mi 2026!

Tako su meni pricali bajke za motor, pa sam opet slusao bajke kad sam skracivao finalni prenos itd itd... Jes' da nije hachi, ali principi su isti/slicni. Tu i tamo skines na masi, prebacis accu u gepek i vec si napravio slican balans rednom cetvrtaku, sa tim sto imas +40Kg +80Ks +100Nm.

Btw nije off - pricamo o mogucim resenjima za konkretno ovaj Hachi, a bilo bi dosadno da se vodi obichan servisni dnevnik. Ako Damn pozeli cepanje teme, lako cu da sredim to.
        Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Damn86
          CBC Veteran
          • 24.02.2010
          • 182
          • SKADARSKA kaldrma

Au pa dokle vise!
          Kad dodje zakoku godinu vreme za bilo kaka bajpas otvoricu temu za sugestije...daj da tema ostane, da sluzi svrsi
          Japanci su mali ali su ludi do kraja!

Comment

• cvrle
            CBC Senator XXL
            • 11.06.2006
            • 1008
            • Beograd,Banovo brdo

Mozemo mi da mastamo o tom V6 motoru iz 350z uopste nije problem ali ima mnogo realnijih resenja od tog.Recimo SR20DET je motor sa kojim se lako dolazi do cifre od 300HP i dosta je jeftiniji sa swap i poznata stvar kao i problemi za isti. I ljudi da skratimo pricu, za hachi od 300HP su neophodne sve moguce prepravke a ne samo motor. Do 200 HP i nekako moze da se nategne zamenom motora, sve ponekom preradom i sl. ali sve preko toga zahteva ozbiljne radove i zamene na kompletnom automobilu.

Menjac jeste prvi koji ce posle 200hp da ode ali nista bolje nece ni diferencijal, kardan kao i poluosovine.Necu da pricam o cifri koliko bi to kostalo nekog ko ne radi sam, nema garazu niti alat a ni znanje za tako nesto i kome je to pre svega auto za svaki dan. Koliko sam skapirao Danila ovo nije projekat vec svakodnevni auto koji treba da se dovede u sto bolje stanje tehnicki i pomalo da se i odradi neki tuning vremenom, i da se svakodnevno uziva u voznji.

Ja sam se vozio u Hachiju od 300HP,u dva komada, ne mastam, znam kako to izgleda i to nisu automobili za svaki dan. Po meni izvuci sa zamenom motora ili bez nekih 160-170 konja, zadrzati sto vise fabricki look, trapove i sve ostalo je najbolji odnos dobijenog i placenog, i sa takvim automobilom ce se definitivno uzivati u voznji i moci stati na crtu mnogo ozbiljnijim masinama.
            Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• peugeot308
              CBC Član
              • 26.02.2010
              • 43
              • Beograd

DANILO I AUTO ZA SVAKI DAN??? HAHAHAHHAHA

zato ja i forsiram sto veca kubikaza i sto manje konja i nikako turbo...Pa taj je izvadio dusu onom jadnom g6 za jaaaaako kratko vreme...to je svako menjanje u blokadi on kao da ne zna drugacije...
              Ne treba valjda da dovodim svedoke hha...Jeli Danilo???

Njemu treba da nadjemo,recimo V12 od 7000ccm i 200 konja pa da uziva...drugacije tesko da ce preziveti duze od 3 meseca

A da zaboravio sam da treba da mu smislimo nesto da ga udari struja svaki put kad dodje vreme za menjanje da ne udari u blokadu

Cvrle: u koje modele je isao SR20DET? Ne razumem se u kodove toliko...Koji je to motor? Da nije wankel neka varijanta? Tako nesto zvuci? Ako jeste to je sjajna stvar

Comment

• kilson
                Moderator
                • 09.10.2004
                • 3216
                • NoviBGD
                • AR 75 GT

Originally posted by cvrle
                Recimo SR20DET je motor sa kojim se lako dolazi do cifre od 300HP i dosta je jeftiniji sa swap i poznata stvar kao i problemi za isti...
                Koliko kosta SR20DET i gde ima da se pazari?

Comment

• V-Tec
                  CBC Senator XXL
                  • 30.06.2006
                  • 1615
                  • Beograd
                  • '89 Civic d16a6

Originally posted by peugeot308
                  Cvrle: u koje modele je isao SR20DET? Ne razumem se u kodove toliko...Koji je to motor? Da nije wankel neka varijanta? Tako nesto zvuci? Ako jeste to je sjajna stvar
                  SR20 ti je nissanov motor a isao je u dosta modela sto u n/a sto u turbo verziji.Nissan sunny, 200sx(s13, s14, s15), primera itd...

shuto-expressway.com

Comment

• skyline
                    CBC Senator XXL
                    • 31.07.2007
                    • 3149
                    • Cacak

na zdravom motoru je potrebno nekoliko stotina eura ulaganja u chip, usis, izduv i jacu pumpu goriva da bi se dobilo oko 270ks
                    300ks zahtevaju vec druge injektore, boost controler, FMIC i tako te sitnice

stage 3 vec zahteva drugi MAF, turbo ali to je skup hobi

ali sam motor, kao motor, mislim da ne moze da se kupi bez 2000-2500e
                    Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• kilson
                      Moderator
                      • 09.10.2004
                      • 3216
                      • NoviBGD
                      • AR 75 GT

Kljucni deo cele price o dosta jeftiniji za swap...
                      Originally posted by skyline
                      ...ali sam motor, kao motor, mislim da ne moze da se kupi bez 2000-2500e
                      Za ove novce kupis CEO 300ZX TT i motor sa kompletnom transmisijom i vesanjem prebacis u AE86, ostane ti para da odes sa ribom na more.

Cepam temu i prebacujem ovu pricu o nadogradnji u laksi tuning.

Comment

• Uzelac
                        CBC Senator XXL
                        • 03.12.2006
                        • 1717
                        • munZe

Toyota Corolla AE86 - Hachiroku!!!

Originally posted by kilson
                        Originally posted by cvrle
                        Recimo SR20DET je motor sa kojim se lako dolazi do cifre od 300HP i dosta je jeftiniji sa swap i poznata stvar kao i problemi za isti...
                        Koliko kosta SR20DET i gde ima da se pazari?
                        Oko 2000 soma, plus toliko da se ubaci u AE86.
                        Ima gde oces, po amerikama i japanima
                        work in progress

Comment

• Snejk
                          CBC Senator XXL
                          • 14.02.2008
                          • 704
                          • BG

Re: Toyota Corolla AE86 - razmatranje mogucih motora..

Jedno je šta je jeftinije u startu, a drugo je šta je jeftinije na kraju. SR20DET, CA18DET i KA24DE upadaju u Hačija uz male izmene na nosaču motora, jedino što mora da se secka je rupa u kabini gde izlazi menjač i da se preradi kardan. Zamisli šta bi morao da radiš sa hačijem da bi ubacio šestocilindraš..

SR20DET ima Živko u ponudi, dok se plate carine transport i čuda, neki low-mileage japan import (kako ameri vole da kažu) izađe oko 3.500 legalan ovde u BG, verzija od 250ks. Onaj od 200 je recimo 3k. To je sa menjačem i ECUom.

Comment

• kilson
                            Moderator
                            • 09.10.2004
                            • 3216
                            • NoviBGD
                            • AR 75 GT

Hvala sto si i ovde napisao

Ja sam se vezao za V6 jer bar u nasem (alfistickom svetu) nije preterano skup, ima ga svuda i daje dosta za placenu cenu. Vezano za CA18DET: to je pravi predlog, namerno sam razigrao pricu o SR20DET da bi se videlo koliko je besmisleno, vise se isplati da uzmes ceo SX200 i vozis ga kao takvog, a na Hachiju raduckas po malo vikendom i to je to...

Comment

• Snejk
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2008
                              • 704
                              • BG

Originally posted by kilson
                              vise se isplati da uzmes ceo SX200 i vozis ga kao takvog
                              Kahm.

Comment

• skyline
                                CBC Senator XXL
                                • 31.07.2007
                                • 3149
                                • Cacak

2000 hachi+sredjivanje+3000 sr20det = 6000
                                za te pare ima ceo s14 da se kupi

ali opet, hachi je puno laksi i sa jakim motorom pruza odlucnu fun i drift osnovu
                                Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

Working...
                                X