Renault 1.5 dci 63Kw/78Kw razlike

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • LaMar
    CBC Veteran
    • 01.03.2006
    • 140
    • Beograd

Renault 1.5 dci 63Kw/78Kw razlike

Zanima me da li je razlika izmedju ova dva motora samo u ECU ili mozda neka turbina promenjlive geometrije u jacem ili sve po malo? Motori se ugradjuju u Clia izmedju ostalog a mene zanima da li se sa slabijeg lako mogu dobiti performanse jaceg a da ne bude posledica po dugotrajnost delova. Ova dva kao i onaj najslabiji od 48Kw imaju istu zapreminu od 1461ccm, a samo najjaci 15,6:1 kompresiju dok svi ostali imaju 17.9:1. Ne znam da li tema spada ovde ali posto bih od slabijeg motora da dobijem jaci mozda i spada.
  • StudentBGD
    CBC Senator XXL
    • 18.12.2007
    • 1027
    • Beograd

Re: Renault 1.5 dci 63Kw/78Kw razlike

Jedina isplativa solucija ti je chip, dobices 20-25 ks i dosta Nm, auto ce ici osetno bolje.
    Dva slabija motora imaju Delphi elektroniku, najjaca vezrija Siemens,kao i turbinu varijabilne geometrije, menjac sa 6. brzina...
    Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• LaMar
      CBC Veteran
      • 01.03.2006
      • 140
      • Beograd

OK za menjac sa vise prenosa ali me prvenstveno zanima sam motor. Znac razlika izmedju srednjeg i najjaceg je drugacija turbina. Ako se chipom dobija tih 20KS za koje mnogi kazu da unistavaju lamelu i uopste motor jer nije projektovan od materijala za jacu snagu, da li bih isto to samo prirodnije dobio prostom zamenom turbina? Na otpadima ima svasta da se nadje pa verujem da mogu iskopati negde neku turbinu sa najjaceg modela i ugurati u srednji. Treba li i komplet druga elektronika? Jer, koliko sam ovde citao, za dobar chip treba 500E minimum a za te pare ima i druge turbine. Ako je ovo drugo zdravije po motor zasto da ne?

Comment

• StudentBGD
        CBC Senator XXL
        • 18.12.2007
        • 1027
        • Beograd

Mrzelo te dve recenice da procitas?
        NEMAJU SAMO razlicitu turbinu - cela elektronika je drugacija, intercooler, brizgaljke... Uglavnom, blok motora im je isti, ostalo se porilicno razlikuje.
        Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• gogi11
          CBC Senator XXL
          • 26.10.2009
          • 790
          • Sever Srbije - Novi Sad

@LaMar

PA ti jos nista nisi pazario ???

Comment

• LaMar
            CBC Veteran
            • 01.03.2006
            • 140
            • Beograd

Nisam jer se ovde voze samo krsevi. Sta reci kada idem da vidim auto koji je nov kupio covek ovde (Renault Modus '05) i to na lizing uz kasko i sve. I opet je unutra nikakav, navodno "salonsko stanje" je zapravo puno ulubljenja i ogrebotina i sa volanom koji kao da je grizao ceo Zoo vrt. Odustao sam od kupovine kod nas. Sada samo gledam par stranih sajtova i kako uskoro idem za Pariz a odmah posle i za Berlin kupicu tamo nesto. Kupujem dobar auto a ne neku odredjenu marku. koji god da mi naidje u dobrom stanju, iskljucujuci neke kao Fiat Stilo, Daciu i slicno, odmah kupujem.

Comment

• gogi11
              CBC Senator XXL
              • 26.10.2009
              • 790
              • Sever Srbije - Novi Sad

Eto vidis da resenje uvek postoji, kad vec ides preko spoj lepo i korisno i kupi sebi jedan fina auto . Inace tamo cess tek shvatiti sta se kupuje i dovozi ovde !! Tako da srecan put lepo se provedi i lepo pazari.

Comment

Working...
              X