Skoro kupih Astru H 1.7 CDTi ali onu najslabiju varijantu sa samo 80KS (Z17DTL). Posto sam zavrsio sa osnovnim sredjivanjima tipa velikog servisa i jos ponekih sitnica resio sam da se sada posvetim jednom problemu a za to mi treba vas savet. Zapravo nije bas savet, nego vise otklanjanje nedoumice da li je to ono sto mi treba ili moze sa jos necim da se sredi.
Da ne duzim, kako sam uzeo karavan verizju koja je sama po sebi poteza a definitvno ostavio iza mene razne jurnjave i preticanja snaga automobila mi odgovara za normalnu voznju. Ali kada ukljucim klimu auto postoje uzasno trom cak i za Opela
Otud mi prirodno pade na pamet da odem na chip tuning gde obecavaju oko 25KS i 40Nm za 250E. Cak i da to nije u praksi toliko opet mislim da bi mi bilo dovoljno da se resim briga pri recimo letnjoj voznji do mora sa punim autom i klimom. Ono sto me brine u ovom procesu je sto energija ni iz cega ne moze da se stvori, ako se smanji potrosnja kao sto svi obecavaju na ustreb cega dolazi do povecane snage? Ovde sam nasao da je odgovor na moje pitanje na ustreb ekologije ali ja licno ne verujem da moze toliko da se dobije zacadjivanjem okoline. Takodje kazu da je to jer je fabrika ostavila mesta kompromisu za razlicite okolnosti (nadmorska visina, vlaznost vazduha, pritisak...) ako je tako cemu onda sluze silni senzori na vozilu a takodje iz toga onda stoji da bi se chipovanom automobilu kod nas u odlasku na planinu dosta smanjile performanse?
Ipak ja oduzih, e pa sada skracujem, da li mi je za normalniji rad klime dovoljan i taj power box koji samo emulirara okolnosti u kojima se vozi ili treba chip kod neke bolje kompanije koja ne bi unistila ostale delove na kolima? Da li mogu nesto uraditi na samoj klimi za ovo?
Znam da je ovo obradjeno 100 puta ali nikada se nista ne zakljuci vec se svodi na to da ako je prodavac chipa sposoban i ubedi te u prednosti ti kupis i onda uz pomoc placebo efekta ti mislis da ti auto leti a manje trosi. Oni tvrdokorniji smatraju da je to gubljenje novca i nikada ne urade ali znaju da kritikuju. Kakva su iskustva iz prve ruke?
Da ne duzim, kako sam uzeo karavan verizju koja je sama po sebi poteza a definitvno ostavio iza mene razne jurnjave i preticanja snaga automobila mi odgovara za normalnu voznju. Ali kada ukljucim klimu auto postoje uzasno trom cak i za Opela

Ipak ja oduzih, e pa sada skracujem, da li mi je za normalniji rad klime dovoljan i taj power box koji samo emulirara okolnosti u kojima se vozi ili treba chip kod neke bolje kompanije koja ne bi unistila ostale delove na kolima? Da li mogu nesto uraditi na samoj klimi za ovo?
Znam da je ovo obradjeno 100 puta ali nikada se nista ne zakljuci vec se svodi na to da ako je prodavac chipa sposoban i ubedi te u prednosti ti kupis i onda uz pomoc placebo efekta ti mislis da ti auto leti a manje trosi. Oni tvrdokorniji smatraju da je to gubljenje novca i nikada ne urade ali znaju da kritikuju. Kakva su iskustva iz prve ruke?
Comment