Vasa iskustva sa WALKER auspusima?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • The Punisher
    CBC Senator XXL
    • 01.03.2006
    • 503
    • Beograd Wozhdovatz
    • Ford Taunus TC1

Ko hoce domace vrhunske ima:
    www.vlajkovic.co.yu

ovde je zadnji lonac (aluminizirani deblji lim) oko 3500 din bez montaze

a ko hoce domace, jeftino, a opet dobro:

011-2831-107
    Odeska 1 (ugao sa gosp.Vucica)

ovde je zadnji lonac (isto aluminizirani) 2500 din sa montazom

Inace, meni je Walker trajao skoro 2 godine ali je u toku 2 godine 2 puta varen spoj izmedju zadnjeg lonca i cevi jer je bio oba puta zakacen na ivicnjaku pa se izbijao lonac.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• don
      CBC Senator XXL
      • 13.04.2005
      • 483
      • Beograd

Ma walker i bosal isto cudo, 2 godine izdrze i onda prst moze da prodje kroz lim kao kroz sir
      Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
      Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
      Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.

Comment

• APOGEE
        CBC Senator
        • 01.06.2005
        • 243
        • Beograd, Vracar

Posle 5,5 godina na Lanos-u 1,5l, konacno propao zadnji izduvni lonac. U petak odem kod Vlaste, Bul. kralja Aleks. 588, (M.M.Lug, Bgd), i ugradim zamenu od prohroma. Cena 6.000 din, garancija 5 god. Obican je 2500 din uz 2 god. garancije. Za vlasnike Lanosa dobro je znati da su spojne cevi izmedju lonaca takodje od prohroma pa mislim da se isplati ici na ovu varijantu zamene bez obzira na razliku u ceni.
        Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

• ToNcA
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2006
          • 868
          • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
          • Mazda 6 2.0d

Ne znam ja sam sa Walkerom imao prilicno dobro iskustvo. Na Audiju mi je 2001 progoreo srednji lonac (koji je uzgred budi receno bio FABRICKI iz maja 1990. - tad je pri put auto registrovan). Tada sam stavio Walker kompletan izduvni sistem (sem izduvne grane koju nisam menjao) iako je prodavac u servisu gde prodaju i montiraju Walker tvrdio da su cevi dobre i da bi eventualno i zadnji lonac mogao da se promeni (mada je kada ga je skinuo utvrdio da treba jer je bio progoreo iznutra a spolja - nista). Od tada je auto presao nekih 50k i nista nije falilo auspusima (mada je kako sam negde pisao auto "progoreo"). Sve u svemu Walker ima vise modela i ima u ponudi i prohromske auspuhe. Sada postoji pitanje kako se pokazuju na kojim modelima jer drug koji ima Feliciju menja wWalkere na 2-3 godine. Izgleda da nije problem samo koji je izduv vec i koji auto mada mi to deluje nelogicno. Ne znam da li to Audi ima hladnije izduvne gasove, da li ih brze izbacuje pa se manje vode kondenzuje u auspuhu... Nemam pojma samo sto se mene tice ja sam bio zadovoljan njima.

Jos nesto. Kada se montira nov lonac na stare cevi preporuka je da se auto lepo "isturira" bez lonca da bi svo "djubre" iz sistema izaslo. To sam negde nasao u nekom uputstvu za montazu ali ne mogu da se setim gde.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• don
            CBC Senator XXL
            • 13.04.2005
            • 483
            • Beograd

E kada je vec rec o walkeru, evo sta mi se juce na auto putu desilo,

pri normalnoj brzini od nekih 100km/h automobil ''ide'' , htedoh malo da povecam brzinu i stisnem papucicu gasa, automobil kao da mu je neko izduvao sve 4 gume, nikud sa mesta, jedva 140, obzirom da idem na gas kazem mozda sam ostao bez gasa, prebacim na benzin opet isto, i naravno sada pocinje crv da radi, do cega je problem
            vracam film i zvuk sta se sve desavalo pri toj brzini, i setih se da se culo nesto kao sistanje, kao da u****va vazduh, zvuk automobila se promenio, i da ne duzim dalje, ajde kazem da pogledam lampom u izduvnu cev, i imam sta da vidim, dal je staklena vuna ili nesto drugo sto se stavlja u auspuh, zacepilo mi izduv i to pri samom spoju lonca i izlazne cevke izvadio sam nesto pomocu zice da bi mogao da nastavim put, ali ima li neko neki predlog cime bi to bilo najednostavnije da se izvadi, tu vunu nisam video u prethodna 2 walkera koja sam promeni i koja su se bukvalno raspala. toliko o walkeru

E, a obzirom da sam auspuh kupio pre nekih godinu ipo, valjda imam garanciju, ali ne znam gde mi je racun, valjda ce moci po datumu kupovine da mi daju garanciju, ili mi preostaje kupovina novog

Comment

• sira
              CBC Senator XXL
              • 03.12.2004
              • 322
              • Split

Pa sad, ja imam walker koji sam nasljedio od prijašnjeg vlasnika auta, ja ga vozim već dvije i pol godine, i još radi, doduše ovdje u Dalmaciji nema soli na cestama pa sve dulje traje.
              http://forums.cjb.net/alfa75.html

Comment

• overspeed
                CBC Senator XXL
                • 24.05.2005
                • 2779
                • Kosovska Mitrovica

@don, verujem ti "na rech", i ako vec imash takvo iskustvo tvoj "gnev" Walkerom je opravdan...

Medjutim, stvarno me chudi da pojedini imaju tako losha iskustva sa Walkerovim izduvima, sudeci bar po nekim postovima u ovoj temi?! SVAKI iole, naglashavam IOLE poznati i priznati proizvodjach aftermarket izduvnih sistema MORA da zadovolji neke standarde, tim pre shto se prodaju po EU i ostalom "belom svetu". Ne tvrdim da Walker postavlja standarde u toj prichi, daleko od toga, to je neka "budzet" verzija, jedan od jeftinijih brendova na trzhishtu u tom segmentu i shodno tome ne mozhe se ni ochekivati da bude bash vrhunskih performansi i kvaliteta. ALI, mora da bude ODREDJENOG kvaliteta (materijal, izrada, tehnologija proizvodnje...), obzirom na OSHTRE standarde po EU chak i iznad proseka, kako bi tamo mogao uopshte da se prodaje. Shto znachi da BAREM tokom garantnog roka mora da funkcionishe bez problema, daleko od toga da se bukvalno raspadne u tom periodu?!

Kazhem, verujem svima koji su imali losha iskustva, samo mi nije jasno kako je moguce da im sistemi nisu trajali ni godinu dana?! Da se ne radi o "ozbiljnim" ljudima, upucenim malo detaljnije u automobile i odrzhavanje istih (chim "vise" na ovom CBF ), pomislio bih da se radi o nekoj kopiji/falsifikatu Walkera, ali ovako...

Moje neko isustvo se podudara sa ovim shto su napisali sira i ToNcA. Znachi, Walker sam svojevremeno uzeo kod ovlashtenog zastupnika, sa 2-godishnjom garancijom i besplatnom ugradnjom. Zamenio sam komplet izduv, granu, lonce, auspuh (na Fiesti XR2i)... Nisam uzeo Walker shto mi je bio prvi izbor, nego zbog cene i bash zato se i nisam nadao nekom velikom kavalitetu.
                Medjutim, odradio je posao sasvim dobro, u stvari odlichno, jer i posle vishe od 2 godine eksploatacije nije nigde probio, spolja je sve josh uvek izgledalo sasvim postojano. Auto sam proshle godine tako i prodao, a sadashnji vlasnik ga vozi po KM i josh uvek mu Walker radi bez problema Znachi u eksploataciji je oko 3 i po' godine, i dalje broji... Za ulozhen novac - on je odavno opravdao svoju cenu

Tim pre me chudi da ljudi po Srbiji imaju tako losha iskustva jer 'em koriste MNOGO kvalitetnije goriva (chitaj: bez dodataka H2O, ili bar sa mnogo manjim procentom iste ) od onog koje sam ja svojevremeno sipao po KM u Fiestu, 'em voze po MNOGO boljim putevima (mnogo manje shljunka, sitnog kamenja - mehanichka oshtecenja), a so i rizla se i ovde posipaju tokom zimskog perioda... Znachi, pod otezhanim uslovima eksploatacije, ako je Walker u konkretnom primeru izdrzhao preko tri godine, a po svemu sudeci ce josh da sluzhi, chudi me da je pod mnogo "civilizovanijim" okolnostima po vozhnju "pukao" za godinu ili dve u ranije opisanim sluchajevima.

Jedino "logichno" objashnjenje bi mozhda moglo da bude stil vozhnje, odnosno broj kratkih relacija. U tom sluchaju bi auspuh (nezagrejan dovoljno) mogao da kondenzuje, pa josh ako je to svakodnevna praksa - eto recepta za brzo "probijanje"?! Drugo nishta mi ne pada na pamet, a zaista me chudi kako to da ovaj sistem u pojedinim sluchajima bukvalno nije izdrzhao ni godinu dana, dok, sa druge strane, ima primera kao u mom konkretnom sluchaju...
                http://www.bmw.tv

Comment

• don
                  CBC Senator XXL
                  • 13.04.2005
                  • 483
                  • Beograd

Ja u proseku sa svakim walkerom doguram 2 ipo godine, ali ovo je izuzetak, jeste da sam sa njim presao malo preko 40000km, ali ako mu je to neki radni vek onda dobro, mada cisto sumnjam

Comment

• Miljan
                    CBC Senator XXL
                    • 18.01.2006
                    • 459
                    • Nis

Da li ima da se nadje Walker srednji lonac za 101 novi tip, nerviraju me vise ova privatnicka sr*nja ?

Comment

• zux
                      CBC Senator XXL
                      • 10.05.2005
                      • 773
                      • Beograd-Filmski grad

Ja mislim da je veći problem kvalitet goriva i uslovi gradske vožnje nego sam kvalitet auspuha
                      Kad se sve to uzme u obzir 2-3 godine i nije tako loše

Comment

• koja
                        CBC Veteran
                        • 30.09.2004
                        • 106
                        • Zrenjanin

Ok, u početku posta se vidi kada sam kupio walker-a.
                        E pa auspuh je danas odsluzio svoje. Otpao je.
                        Kada je skinut u servisu imao sam sta da vidim. Prvo sam misliio da je pukla šelna, medjutim jednostavno cev koja ide u zadnji lonac se raspala. Unutrašnjost lonca, pa recimo da ne postoji, detetu od 3 godine da das to parče cevi, pa sa tako malo snage koliko ima pretvorilo bi ga u prah.
                        Utisak koji je ostavljen na mene je onaj najgori mogući. Posle 30 hiljada kilometara auspuh je puko totalno.
                        WALKER nikome ne bih preporučio.
                        ---------------------------------------------------
                        Peugeot 406 '98 1800cc 16v LPG conversion

Comment

• BOOST
                          Founder - Admin od Začetka
                          • 29.09.2004
                          • 8726
                          • Gislaved//Sweden
                          • SAAB 9000 AERO R; SA

Ajde posto vidim, imam iskustva sa Walkerom nekih 20+ godina i nisam ga preporucio vec u startu ovog topic-a.
                          No, vidim da volite da experimentiste i ucite se na svojim greskama

Da razjasnim, Walker ima mogucnost da opstane kao predji lonac kao zadnji nikako. Razlog je vec naveden u ovom topicu pre 2 godine
                          Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                          move your mind

Comment

• vega
                            CBC Senator XXL
                            • 21.02.2006
                            • 324
                            • Beograd

Pa jesi li zamenio? 17.dec 2004 je kupljen, sa garanciom od 2 godine?
                            ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• koja
                              CBC Veteran
                              • 30.09.2004
                              • 106
                              • Zrenjanin

nisam, garancija je 18 meseci jer mi je prednji lonac imasaf, tako da je istekla.
                              Peugeot 406 '98 1800cc 16v LPG conversion

Comment

• deki-ascona
                                Bio nam je drug! RIP
                                • 10.04.2007
                                • 2118
                                • NI , Trosharina

Kupio ceo izduv Walker , i posle 2 nedelje resim da promenim i granu.
                                Da bi dobio max garanciju odem u Euroauto (BGD, Nisko predstavnistvo)
                                i oni mi daju al bez rupe za l-sondu. Izgovor im je bio da po Walker katalogu ta moja grana ne postoji sa rupom za sondu.
                                Da sam znao, ne bih kupio ni ostalo.
                                Originally posted by Valent Vudriga
                                ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                                Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

Working...
                                X