water injection

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • KRVOLOK
    CBC Član
    • 20.06.2005
    • 32
    • Gradiska

water injection

sklopio sam nanovo onaj moj novi(stari) motor o kome smo pricali,stavio sam venturija u izduvnu granu ali nije pomoglo,tek kad sam premjestio povrat od turbine stvar je legla na svoje mjesto i vise nema ulja.Sad hocu da stavim alkoholno/destilovano ubrizgavanje.Citao sam dosta na internetu o tome pa me interesuje da li je neko radio taj sistem u home verziji i kakvi su utisci.

Ja sam planirao da uzmem posebnu pumpu za gorivo i da je prikljucim na mali rezervar u kome ce biti odnos npr. 60/40 u korist metil alkohola.Diznu bih stavio poslije intercoolera i prikopcao bih je tako da baca svaki put kad i dizne za gorivo,odnos gorivo metil/destilat bi bio 1:5 + gorivo iz karburatora sto je po meni optimalo i mislim da je u granicama tolerancije.Sta vi mislite o toj izradi?
    www.smchiptuning.com najnize cijene u ex YU
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

Izvini...ali mene interesuje nesto u vezi te teme..ali na drugi nacin.
    koliko kosta metil alkohol i desi ga nabavio?
    razmisljam o mesavini metil alkohola i benzina..kao u Brazilu sto voze.
    jel zna neko koji je odnos metil/benzin?
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• KRVOLOK
      CBC Član
      • 20.06.2005
      • 32
      • Gradiska

mogu ga nabaviti u lokalnoj tvornici lijekova jer znam "lika" koji tamo radi,moze i etanol,mada je efekat osjetno slabiji ali moze proci.Cak moze i cista destilovana voda,ma sve cu sipati samo da nebude detonacije.

Za tvoje pitanje,znam da se kombinacija metil/benzin/destilat zove "raketno" gorivo,nisam siguran da znam validan odgovor pa necu ni pisati,cekacemo da se neko javi ko zna nesto vise o metil/benzin kombinacili.

Comment

• kilson
        Moderator
        • 09.10.2004
        • 3216
        • NoviBGD
        • AR 75 GT

@krvolok: Eh, slabo pratish Cannon... Ali zato ako pretrazhish malo, dobijesh ovakav rezultat...

@zoranbg: Supstance koje dizhu oktansku vrednost... Zorane, smanji off, pretrazhivanje je dva klika dalje a podizanje nove teme takodje.

Enjoy the ride.

pozz / laki

edit: otkljuchano by killaz na zahtev krvoloka.
        Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Nenad
          CBC Senator XXL
          • 06.01.2005
          • 1364
          • BBgd/Mow

Mislim da ti je previse alkohola u mesavini obicno se pravi obrnuta varijanta 60% voda a ostalo alkohol, maksimum 50/50.
          Dok god je toplo koristi samo destilovanu vodu ona je najbolja za hladjenje 4 puta bolja od vazduha i oko 2 puta od alkohola (zavisi koji se koristi).
          Takodje ne treba da vezujes ubrizgavanje vode sa radom injectora od motora. Povezi sa nadpritiskom, kada turbina pocne da duva vise od 0,5Bara je najbolje zato sto tek tada ce se osetiti efekat hladjenja. Do 0,5Bara turbina skoro da ne nagreva ozbiljno vazduh, tim pre sto ti auto ima interkuler.
          Sa tvojim sistemom ces trositi previse vode i ona nece biti efikasna.
          Obrati paznju da ti dizne budu 0,5-0,6mm. Kao rezervoar iskoristi polovan sistem za pranje shofershaibne, zato sto on ima senzor praznog(kada ostane malo vode) rezervoara a to je strasno vazno kod WI da se ne desi da ti mislis da sistem ubrizgava vodu a da ustvari nema vode-rezultat je detonacija.
          Boost or bust...

Comment

• BOOST
            Founder - Admin od Začetka
            • 29.09.2004
            • 8726
            • Gislaved//Sweden
            • SAAB 9000 AERO R; SA

85% ETANOLA 15% benzina = 102 Oktana RON

Lambda 9,8 :1

Tachka paljenja manje agresivna, no zavidi od geometrije motora.

Slobodno baci sve sto se zove Intercooler.

Teras li sad sa naprimer 1 bar overload na bezin, mozes 2 bara sa E85.

Obrati paznju da vecina elemenata u sistemu za benzin nepodnosi etanol, mislim na metalne kompponente sistema za ubrizgavanje, ukljucujuci i rezervar.
            Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
            move your mind

Comment

• KRVOLOK
              CBC Član
              • 20.06.2005
              • 32
              • Gradiska

probacemo pa cu javiti kako radi...

Ja sam nenade skontao da odnos alkohola/vode zavisi od goriva i od pritiska turbine,ako povecam kolicinu goriva onda mogu da povecavam i alkohoal ali ako su mi dizne prikopcane sa WI,zato sam napisao malo veci procenat u korist alkohola.Vidjao sam sisteme sa 70/30 u korist alkohola i rade dobro.
              Vecina sajtova dovodi u vezu odnos goriva sa dizni sa WI i taj odnos otprilike treba da bude 1/5.Ako nekim cudom imas ili duple dizne ili kao ja karburator onda mozes da narusis odnos 50/50 i da ga pomjeris u korist alkohola.E sad,da li to ima nekog efekta neznam ali svako tezi da ubrizga vise alkohola na gotovo svim sajtovima.Ako bih pravio zaseban sistem za ubrizgavanje WI onda se tek komplikuju kombinacije oko ubrizgavanja.

Comment

• Nenad
                CBC Senator XXL
                • 06.01.2005
                • 1364
                • BBgd/Mow

Kao sto znas alkohol ubacuju zbog 2 stvari, da digne oktanski broj i zimi da se ne smrzne destilovana voda.
                Ne znam da li si posecivao Aquamist-ov sajt i forum, mislim da tamo mogu da se nadju najbolje informacije sto se tice WI.
                Boost or bust...

Comment

• Saby
                  CBC Senator XXL
                  • 25.11.2004
                  • 408
                  • Horgos

Ja ovaj sistem napravio pre dve godine, pa stavio na scooter, isao malo bolje, ima da se nadje na netu racunica koliko treba vode ili alkohola da prska u minut za koju kubikazu, ako se dobro secam 2 decija je za 2000 kubika, nikad nisam stavio u auto, i problema sa alkoholom da se ne vidi kad gori, pise na sajtovima da radi kao unutrasnje hladenje u motoru, kao dobar za grad, u guzvi, i da se dobije par konja, al najveci problem naci/napraviti odgovarajucu diznu/rasprsivac...
                  ako ga nadjem kuci, slikacu ti...
                  Ovo serisko ima svaka subaru imprezza... vuce tecnost iz rezervoara za sajbnu....
                  Fun starts @ 3000 RPM
                  Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• KRVOLOK
                    CBC Član
                    • 20.06.2005
                    • 32
                    • Gradiska

ja cu staviti diznu od goriva,koliko traje traje...

Comment

Working...
                    X