Sportski auspuh?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • starche
    CBC Član
    • 30.09.2009
    • 19
    • Novi Sad

Sportski auspuh?

Vozim Saxa 1.6, zadovoljan sam sa svih aspekata i jedino sto bih menjao je izduv i to iskljucivo zbog zvuka. Super ide, umereno trosi, predivno izgleda.. samo sto zvuci suvise normalno Proucio sam tematiku i otprilike znam sta me ceka ali ne znam sledece: koliki me trosak ocekuje i sta za te pare dobijam i kome da se obratim (NS ili BG)? Samo zadnji lonac, izbacivanje srednjeg, katalizatora, sve, nista, ovako, onako.. najbolje ce majstor da me posavetuje ali necu ni da idem do njega dok ne procenim isplati li mi se to u ovom trenutku (bice ili to ili nove gume )
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

Re: Sportski auspuh?

a zasto ne sacekas da taj izgori pa onda menjas kad budes morao nego sad da bacas pare zarad malo buke u kokpitu. Krsten izduv kosta i jedino takav izduv ce tati ono sto od njega ocekujes. sve sto budes radio kod lokalnih auspuhdzija ce ti poremetiti rad motora, 100% posto auspuh nije zahebancija a najgore sto ces pored zvuka za publiku izludeti u kabini za volanom a pogotovo oni koji se budu vozili pozadi. znaci pravi sportski auspuh kosta novaca i to dobroh novaca. sve ovo za 5-6-10000din je smuti pa prospi.
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• kristina990
      Banovan
      • 13.04.2009
      • 1066
      • Srbija

vidi dal se nešto od ovoga može poručiti u massu http://www.supersprint.com/USP000citsax4.asp

Comment

• starche
        CBC Član
        • 30.09.2009
        • 19
        • Novi Sad

Posto mi je auto spusten uspeo sam odvaliti srednji lonac pre nekako i to sam u lokalu menjao hitno jer sam dan posle isao na put.. i sad je ok ali moglo bi se menjati necim ozbiljnijim a i zadnji lonac bih mogao menjati jer je relativno los pa sam krenuo da razmisljam u tom smeru.. 4 nove gume su mi oko 300e, to mi je zadnja cifra i za izduv, po forumima i oglasima vidim da svi izbace srednji lonac i stave zadnji i to je max 100e pa mi bilo cudno malo, zato i pitam za pare prvo, ipak sam racunao da cu za oko 200 moci naci nesto pa da mi malo i ostane

Gledam sad ovo na linku i .. ne znam sta da mislim Je l' ima nesto izmedju?

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

za 200e ima univerzalni remus. mada, ja bi pre kupio nove gume a auspuh bi napravio po fabrici za 100e.

Comment

• svarglic
            CBC Senator XXL
            • 30.10.2007
            • 396
            • Novi Sad
            • golf 4 TDI

prvo stavi nove gume da se ne ubijes negde a onda mozes da rasmisljas o auspuhu
            e sad nemoj ni slucajno da izbacujes srednji lonac jer time neces dobiti nista samo veliku buku u kabini,
            uglavnom mozes da stavis neki zadnji lonac e sad kakav samo je pitanje kolko ces para da izvadis
            time ces dobiti bucniji auto,i neces nista izgubiti na snazi,mozda malo ali to ce biti toliko da neces osetiti
            ako hoces poboljsanje snage onda janspeed ili supersprint granu..sa srednjim loncem i pozadinom za koju se odlucis
            ako hoces da te posavetujem koji zadnji lonac samo reci koliko para rasmisljas da das i smislicemo vec nesto
            VTS
            Originally posted by QV lale
            Jos jedan....
            Nekad je ovo bio cannonball .A od sada je Saxonball Community
            where real Saxomans live...

Comment

• shonsy
              CBC Senator XXL
              • 11.05.2007
              • 1391
              • London/Beograd
              • Honda CBR 125R

Alo bre ljudi o cemu vi to?!
              Znate kako moj saxo ide, a znamo i da nije tajna sta sam uradio sto se izduva tice!

Izduvna Janspeed 4-2-1 (koju mogu da ti posaljem iz UK za 3 nedelje ako si zainteresovan pisi na pp), katalizator izbacen (uzimam ovde u Engleskoj lambda sleeve da se ne bi palio check engine - moze i da se napravi), srednji lonac protocni vts-ov ostavljen i zadnji protocni rucno radjeni - no name.
              Sto se performansi tice mislim da je to najbolja kombinacija, jer sam pokusavao razne... imao sam skroz protocan izduv samo sa zadnjim protocnim, sa katom, bez njega, srednji skidao, vracao, granu fabricku takodje, dosta sam eksperimentisao i mislim da je ovo dalo najbolje rezultate ali naravno uz ostale uradjene stvari (usis i remap)!

To pricam odavno i verujem da ne moze samo izduv da se uradi i da se ocekuje ne znam ni ja sta... dobice se nesto ali jos vise se iz istih tih komponenti izvuce ako dodas i vazduha i sredis paljenje tj. ubrizgavanje.

Da samo zadnjim loncem mozes napraviti haos - ne mozes! Po meni je najbolje da uzmes "moj" cold air intake kit jer muce vrhunski, pitaj Gorana!
              Po meni, zadnji lonac samo kvari taj predivni zvuk koji prave usis i izduvna grana zajedno...

U svakom slucaju moze da se odradi to dosta dobro za razumnu kolicinu novca!

update: sad tek videh da je svarglic odgovorio pre mene al nema potrebe da menjam text jer je to to

Comment

• GoranBG
                CBC Senator
                • 29.04.2007
                • 282
                • Beograd
                • TU5J4

@shonsy air intake muche ko blesav al pusti sad to covek oce izduv

E sad ja vozim zadnje 3 godine sa fabrickim katom,bez srednjeg i sa rucno pravljenim zadnjim.Zvuk je taman nije mnogo glasno a performanse izgubljene sigurno nisu,a verovatno ni dobijene ili se ni ne oseca.Sad sve ti je to experimentisanje sto kaze shonsy.Mozes ti sve da povadis pa da ti se cini da letis jer se cujes ko blesav a ustvari si i nesto izgubio zbog tih famoznih podpritisaka i cele te nauke, i svakom motoru verovatno drugacije odgovara.
                A da stavljas sad granu od 400 eur i lonac od 200,mozda ce ti sutra pasti na pamet da prodas auto i to si bacio realno

Comment

• boban1982
                  CBC Senator XXL
                  • 14.03.2010
                  • 1106
                  • Batajnica
                  • SAXO VTS-BIC

Kod mene na saxu je izbacen srednji lonac,zadnji lonac je remus placen oko 100evra.Zvuk je odlican,ali na duze relacije odpadaju usi...Meni licno to odgovara jer ne idem na duze relacije,tako da ti probaj pa ces videti,uostalom to mozes uvek da skinesi prodas ako ti dosadi...

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

ne bih ja ulazio u te kombinacije kupi-prodaj. to je bacanje para. bolje da te pare da za remap i da auto ide nego da se dere. i sta, stane sa nekim stock HGT-om i ovaj ga otrese ko seljak slinu.

Comment

• GoranBG
                      CBC Senator
                      • 29.04.2007
                      • 282
                      • Beograd
                      • TU5J4

Ma on rece u prvom postu da bi menjao izduv samo zbog zvuka nigde se ne spominju performanse,znaci ako mu je to na drugom mestu verovatno ga ne interesuje ni chip,a sto se tice HGT-a ni 3 remapa mu nece pomoci sa 8 ventila manje od HGT-a

Comment

• shonsy
                        CBC Senator XXL
                        • 11.05.2007
                        • 1391
                        • London/Beograd
                        • Honda CBR 125R

Haha pa to jeste, a jos uz manjak ventila ide i 30tak konjica.

Comment

• starche
                          CBC Član
                          • 30.09.2009
                          • 19
                          • Novi Sad

Evo i mene

Interesuje me samo zvuk, zadovoljan sam kako autic ide a odlucio sam da nista ne ulazem u tom smeru (cak mi nije frka ni ako izgubim malo zbog izduva), koliko god mi se svidjala saksija mislim da postoje bolje kombinacije u koje vredi ulagati pare radi performansi Plus, uskoro verovatno palim odavde pa ce biti i vise para i vise opcija preko

Dakle, zvuk Zadnja cifra je 300 evra ali bilo bi super kad bih prosao sa 200, dosad imam dva predloga - zadnji lonac Remus za 100 ili univerzalni Remus za 200, ima li jos ko sta da doda?

Comment

• YUgisa
                            CBC Senator XXL
                            • 05.06.2008
                            • 793
                            • Subotica
                            • Yugo 1.1 EFI

Odes kod cika Bate na Petrovaradinu i vidis sta ce ti on ponuditi Ili najlakse izbaci samo srednji (posto je izbacivanje katalizatora malo problematicno zbog 2 sonde) i gotovo...
                            Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

Working...
                            X