UGRADNJA TURBA U ATMO DIZEL

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

UGRADNJA TURBA U ATMO DIZEL

Nesto mi pade na pamet pa rekoh aj da pitam,to bar ne kosta
    Vozim nissan Sunny n13 17d 55ks oznaka motora CD17 i gledao sam jednu primeru 2.0td 90ks oznaka motora CD20T,
    Na oko potpuno isti motori samo sto je ovaj drugi turbo i ima 300ccm vise pa sam se zapitao da li bih mogao da uzmem njegovu turbinu i stavim na moj motor i sada me zanima da li su potrebne neke vece modifikacije.Ako je neko imao slicna iskustva ili se bavio takvim stvarima neka pise pa da vasim znanjem i mojim radom malo pojacam moje magare
  • ale944
    CBC Senator XXL
    • 20.03.2006
    • 1457
    • Beograd

Re: UGRADNJA TURBA U ATMO DIZEL

potrebne su dodatne prepravke naravno...moraces da slicujes rupe ako ti se ne gadjaju srafofi na prirubnici za turbinu
    http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• gorans
      CBC Senator XXL
      • 09.03.2010
      • 1525
      • Beograd

To i nije tako strasno jer sam nacuo kako i blok i glava moraju da se modifikuju zbog podmazivanja i sta ja znam zbog cega jos ali niko nezna sta tacno treba vec su to uglavnom nagadjanja a ja ipak mislim da na ovom forumu ima strucnjaka koji mogu da mi pomognu i objasne kako to funkcionise.Hvala

Comment

• 206
        Admin od ispočetka :)
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Potrebne su prilicne prepravke, tehnicko znanje, i previse novca da bi ti se to vise isplatilo za tu vrstu auta i motora - na te varijante da dodas turbo, malo cacnes pumpu, i da sve to radi, tako nece ici.

Ukratko, ne isplati se ni u kom pogledu.
        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• gorans
          CBC Senator XXL
          • 09.03.2010
          • 1525
          • Beograd

Sto od prilike znaci da ako hocu da pojacam auto naj jednostavnije je da nadjem ceo CD20T motor i ubacim ga.

Comment

• CikaKure
            CBC Senator XXL
            • 14.08.2005
            • 668
            • Beograd

Kad bi ja to radio, ja bi se zapitao da li je menjac odgovarajuci, pa kocioni sistem (plocice, diskovi), elektoinstalacija, itd. A sebe racunam u prilicno nepismene u pogledu automobila i mehanike

Comment

• nickname
              CBC Veteran
              • 01.07.2009
              • 116
              • Beograd
              • Toyota Corolla E11 LB 3ZZ-FE

U prevodu, najjeftinije je zameniti ceo auto.

To je kao sa ugradnjom klime u auto, previše skupo, previše komplikovano - ne isplati se.

Comment

Za pocetak treba da se nadje odgovarajuca turbina, zatim da bi motor dao vecu snagu pored turbine treba ti i vise goriva sto znaci prepravka punpe za ubrizgavanje, onda treba dovesti ulje za podmazivanje turbine, mozda i hladnjak ulja jer se mozda i ono pocne grejati previse zbog povecanja snage. Treba razmisljati i da ces povecanjem snage motore povecati opterecenja u samom motoru (radilica, lezajevi, klipni prstenovi, klip), sve u svemu slozen, skup, rizican poduhvat i ko zna sa kakvim rezultatima. Ne diraj nista i vozi.

Comment

Working...
                X