Blow-Off Valve ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Blow-Off Valve ?

Ako bi neko mogao da mi pojasni sta je to, cemu sluzi, cena....
    Prvi put sam cuo za to u filmu The Fast and The Furious, svaki put kada neko od glumaca pusti gas cuje se karakteristican zvuk motora, ako je ova tema vec bila, recite, ili ako imate neki link, napisite
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Blow-off ventil, koji se montira iza turbo-punjacha a ispred usisnog leptira/grane, ima svrhu da smanji i "amortizuje" nagli skok pritiska koji razvija turbina u trenutku kad se throttle zatvori, shto je najcheshci sluchaj pri menjanju brzina. Izuzetno visoki skokovi pritiska u tim trenucima bi imali shtetno dejstvo po samu turbinu, ali i dovode do usporavanja ili zaustavljanja rada iste shto se nepovoljno manifestuje pojavom "turbo lag-a" iliti "turbo rupe" kad se throttle ponovo otvori.

Vishak pritiska se uz pomoc blow-off ventila ispusta u atmosferu (karakteristichan shishteci zvuk), ili se "reciklira" u smislu da se vraca nazad u usisnu granu. Dakle, blow-off ventil ima dvostruku ulogu: da "shtiti" samu turbinu/motor od naglih skokova pritisaka i da poboljsha performanse u smislu "izbegavanje" pojave turbo rupe pri menjanju brzina.

Tako ja mislim, ako greshim neka me drugi isprave...

Pozz
    http://www.bmw.tv

Comment

• TheDoctor
      CBC Senator
      • 09.05.2005
      • 299
      • Keekendah City, Dukesland

to sam i ja negde procitao, kao rasterecuje turbinu.
      www.twowheelkings.de.vu

Comment

Hvala OVRSPD,ada mogu lakse da spavam

Comment

Working...
        X