Ljudi kako da strpam motor 1300ccm u z750. Najveci problem (koliko sam cuo) je to da su ti motori teshki pa posle 100 km/h volan koda ni nepostoji!!!
1300 u Z50
Collapse
X
-
Ma najveći problem je napraviti cevnu konstrukciju i odgovarajuće nosače motora i odgovarajući prenos na menjač pošto su to motori potpuno drugačije koncepcije od fićinog i 45icinog, a ujedno i postavljeni na potpuno drugačiji način. Drugo, postavlja se pitanje isplativosti, jer ako bi se već uhvatio takvog posla, onda po meni jedino što ima smisla je ubaciti nešto preko 1600ccm, po mogućstvu 2.0T...- "Dobar dan. Dobro ste. Kako sam ja?"
- "I vi ste dobro."
Comment
-
-
Daleko je ovo od fice, to samo lici na njega (transformacija).
Cuo sam za jednog lika jos u vreme pre sankcija da je ubacio motor od fiata 132, znaci 2000kubika pozadi u ficu. Kazu da je fica isao do 200km/h bez muke. Verovatno je bilo tu gomila prepravki na vesanju da to djule ne bi poletelo, ali je to jos uvek bio fica sa samo malo drugacijim zvukom.
Comment
-
-
-
Pa to i jeste srz svega, sto ubacivanje takvog motora zahteva menjanje gomile drugih stvari koje nisu resene ad trpe nove zahteve.
Ma dobro, fica sa jacim motorom jako dobro ubrzava, ali nije nesto dusu dao za velike brzine.
Evo na primer, kalibra i fica....u ficu da ubacis isti motor koji je u kalibri, bolje ce da poteze, ali ce da ima daleko manju maksimalnu brzinu od kalibre...- "Dobar dan. Dobro ste. Kako sam ja?"
- "I vi ste dobro."
Comment
-
-
Comment