Auspuff

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DejanV
    CBC Senator XXL
    • 19.07.2005
    • 682
    • Beograd

Auspuff

Odlucim ja da mi je Yugo ipak malo preglasan, ma kako voleo njegov zvuk, ne treba preterivati, i krenem u lov na neki bolji lonac.

Prvo pogledam Walker auspuhe. Izadje prodavac samnom do kola, lepo premeri postojeci lonac (domaci proizvod GLJ klase), prekopa po katalogu i nadje vrlo slican, namenjen nekom Mitsubishi-ju sa 1.500 ccm. Cena nepunih 4.000 dinara bez ugradnje. Garancija godinu dana.

Onda odem da pogledam Remus. Ima, moze da se dobije, ako nema porucice se pa ce biti, sve super, cene od recimo 12 do recimo 20.000 dinara, opet bez ugradnje. Garancija godinu dana.

Najzad odem da pogledam IMSAF, navodno originalne italijanske izduvne lonce. Ima jedan, pasent mi je, originalno namenjen FIAT Chroma 2 litra i 98 kW, cena 9.200 SA ugradnjom i PDV. Projektovano vreme ugradnje 45-60 minuta. Ne mora se zakazivati. Garancija godinu dana na sve. Radionica blista, cakli se, sa poda da jedes, svi u kombinezonima, cisti - retkost u ovim krajevima.

Znam da ima i znam ljude u Kiler servisu na N. Beogradu, oni imaju sto obicne, sto prohrom lonce, a hoce da prave i po narudzbini. Cene ne znam, nisam stigao da odem do njih.

Meni treba takav lonac koji ce sa jedne strane ipak malo ugusivati buku, jer ovaj koji sada imam je cist protocni, glasan kao djavo (ali sam zadovoljio zakonsku normu, lonac imam!), a sa druge strane, nece gusiti motor. Motor ima 1.300 ccm i trenutno 95-100 KS u motoru i ravno 85 KS na tockovima po Egonovom dinamometru. U konacnom obliku, motor bi trebao da ima 123 +/-2 KS. Izduvna grana je Cobra, uvezena iz Nemacke, precnik cevi od grane do lonca je 42 mm i ravna je koliko god je moguce bilo postaviti je ravno.

Kakva su iskustva? Ima li preporuka? Ima li ideja?

Pozdrav,
    DVV
    Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?
  • dfast
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2005
    • 1302
    • Hoofddorp NL /Bgd

Imsaf sam stavio na svoj bivsi auto u kompletu, u onom servisu iznad Karaburme, sve pedantno i pristojno ALI kvalitet lima nije bas najsjajniji. Garancija jeste godinu dana ali sve to propada od dve do tri godine, pa novo nanovo (tako je bilo kod mene). Jeste povoljno i za te pare toliko i traje. U svakom slucaju je sve po fabrickim merama, nema varenja i budzenja, tako da sam opet stavio isti IMSAF. Nisam imao vremena da jurim nesto drugo. Od drugih sam cuo da je Walker za nijansu kvalitetniji i ima jos jedan proizvodjac zestupljen kod nas (zaboravio sam ime, ali cini mi se da je na S) koji je od ta tri ponudjena najkvalitetniji ali su u pitanju male razlike.
    Sto se tice zvuka, nije bas kao fabricki, pomalo odzvanja ali sasvim zadovoljavajuci.

Comment

• kilson
      Moderator
      • 09.10.2004
      • 3216
      • NoviBGD
      • AR 75 GT

-Dopuna za dfast-a: Verovatno mislish na Supersprint, inache omiljen medju Italijanima (na forumu).

Indexiranje: auspuh bata vlajkovic izduv izduvna grana lonac protocni freeflow aluminiziran vlasta aspuf walker supersprint remus imasaf bosal starla
      Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• overspeed
        CBC Senator XXL
        • 24.05.2005
        • 2779
        • Kosovska Mitrovica

Imasaf je "pionir" u proizvdnji sportskih auspuha u odnosu na Walker, i kvalitet je nedvosmiselno na strani ovog drugog. Ipak, imaju neko "ovlashceno" predstavnishtvo u Bg (ne znam kolika je verodostojnost tih navoda), tako da su manje muke u smislu ugradnje. Verovatno si i ti (Dejan) proverio taj servis o kome pricham:

Supersprint je klasa iznad, ali isto tako klasa iznad u smislu cene. Inache njih od nedavno kod nas prodaje "Mass company":

Remus je korak dalje kad je kvalitet izrade u pitanju, mada je i on postao isuvushe "izvikan" brend...

Najbolji su ipak i oni najskuplji, medju kojima su mi lichni favoriti Mongoose, Magnex i Borla.

Od svih pobrojanih sam imao iskustva samo sa Remusom i Walkerom. Prvi je "doshao" sa kupljenim autom, drugi naknadno montiran "sa sve granom" i oba lonca. Bio sam izuzetno zadovoljan Walkerom, kvalitet je ochigledan, zvuk je solidan, i sve u svemu je radio bez problema, mada se, govoreci konkretno o Walkeru, ipak radi o "budget" verziji "performance" izduva.

Pozz
        http://www.bmw.tv

Comment

• Danilo
          CBC Senator XXL
          • 02.10.2004
          • 908
          • Beograd, Dorcol

Ja ocekujem ugradnju Walker-Dynomax zadnjeg lonca, kupljen u Euro-Autu, oko 40 eura je bila cena. Auto je Yugo.

www.blindmanmotorsport.com

Comment

• DejanV
            CBC Senator XXL
            • 19.07.2005
            • 682
            • Beograd

Originally posted by overspeed_1976
            Imasaf je "pionir" u proizvdnji sportskih auspuha u odnosu na Walker, i kvalitet je nedvosmiselno na strani ovog drugog. Ipak, imaju neko "ovlashceno" predstavnishtvo u Bg (ne znam kolika je verodostojnost tih navoda), tako da su manje muke u smislu ugradnje. Verovatno si i ti (Dejan) proverio taj servis o kome pricham:

http://www.gazela.co.yu/index.htm
            Jeste, u pravu si, bas tamo sam bio. To je ionako prilicno blizu mene, nema vise od 5-6 minuta voznje.

Supersprint je klasa iznad, ali isto tako klasa iznad u smislu cene. Inache njih od nedavno kod nas prodaje "Mass company":

http://www.mass.co.yu
            Hvala za info, obavezno cu pogledati. Ako su zanimljivi, otici cu i licno.

Remus je korak dalje kad je kvalitet izrade u pitanju, mada je i on postao isuvushe "izvikan" brend...
            Jos nesto - nacuo sam da su se vec uveliko pojavile turske kopije. Ne znam koliko je to tacno ili ne, ali za te pare, ne bih bas da eksperimentisem.

Najbolji su ipak i oni najskuplji, medju kojima su mi lichni favoriti Mongoose, Magnex i Borla.
            Sto jes', jes'. Kvalitet uvek kosta, i meni ne smeta da platim (ako mogu), ali samo pod uslovom da stvarno dobijem to sto sam platio, a ne pitaj boga sta.

Od svih pobrojanih sam imao iskustva samo sa Remusom i Walkerom. Prvi je "doshao" sa kupljenim autom, drugi naknadno montiran "sa sve granom" i oba lonca. Bio sam izuzetno zadovoljan Walkerom, kvalitet je ochigledan, zvuk je solidan, i sve u svemu je radio bez problema, mada se, govoreci konkretno o Walkeru, ipak radi o "budget" verziji "performance" izduva.

Pozz
            Mislim da si u pravu, bar na osnovu onoga sto sam danas video, i evo ovoga sto ti rece.

Hvala.

Pozdrav,
            DVV

Comment

• DejanV
              CBC Senator XXL
              • 19.07.2005
              • 682
              • Beograd

Originally posted by dfast
              Imsaf sam stavio na svoj bivsi auto u kompletu, u onom servisu iznad Karaburme, sve pedantno i pristojno ALI kvalitet lima nije bas najsjajniji. Garancija jeste godinu dana ali sve to propada od dve do tri godine, pa novo nanovo (tako je bilo kod mene). Jeste povoljno i za te pare toliko i traje. U svakom slucaju je sve po fabrickim merama, nema varenja i budzenja, tako da sam opet stavio isti IMSAF. Nisam imao vremena da jurim nesto drugo. Od drugih sam cuo da je Walker za nijansu kvalitetniji i ima jos jedan proizvodjac zestupljen kod nas (zaboravio sam ime, ali cini mi se da je na S) koji je od ta tri ponudjena najkvalitetniji ali su u pitanju male razlike.
              Sto se tice zvuka, nije bas kao fabricki, pomalo odzvanja ali sasvim zadovoljavajuci.
              Ako izdrzi tri godine, u plusu sam, jer toliko ce me kostati i tri domaca, ali sam ustedeo vreme i trud. U mojim godinama, vreme je najskuplji resurs jer je nenadoknadivo.

Pozdrav,
              DVV

Comment

• Danilo
                CBC Senator XXL
                • 02.10.2004
                • 908
                • Beograd, Dorcol

Ako izdrzi tri godine, u plusu sam, jer toliko ce me kostati i tri domaca, ali sam ustedeo vreme i trud. U mojim godinama, vreme je najskuplji resurs jer je nenadoknadivo
                Da li ste razmisljali o izradi prohromskog auspuha u nekom boljem auspuh servisu? Recimo kod Bate u NS, ili kod Vlajkovica? Na prokromske auspuhe cesto ide garancija od 4-5 godina...
                www.blindmanmotorsport.com

Comment

• DejanV
                  CBC Senator XXL
                  • 19.07.2005
                  • 682
                  • Beograd

Jesam Danilo, pa pogledaj moj prvi post.

Svakako cu izvideti i tu mogucnost, pre svega kod Kilera na N. Beogradu, jer tamo znam ljude i znam da hoce da rade po narudzbini. Ali, to ni na koji nacin ne iskljucuje druge.

Meni bi najvise odgovarao onaj sa jednom S krivinom, jer ce smiriti zvuk, ali nece biti previse ubijajuci za motor, pod uslovom da se napravi tako da zauzme maksimum mesta koje je na raspolaganju (jer u tom slucaju moze da koristi veliki precnik cevi).

Zato sam i postavio pitanje ovde, racunam, ako se ovde ne zna, onda se ne zna bilo gde.

Pozdrav,
                  DVV

Comment

• ada
                    CBC Senator XXL
                    • 04.06.2005
                    • 2375
                    • Novi Sad
                    • Svasta nesto

ada12

neznam koliko ti znaci ali pogledaj! http://www.vlajkovic.co.yu/index.html
                    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Vlada_nbgd
                      CBC Senator XXL
                      • 11.09.2005
                      • 1066
                      • Novi Beograd/Topcider
                      • ford focus sport pack

Meni je na stojadinu kilerov obican zadnji lonac izdrzao tri godine
                      Mislim da su dosta dobro resenje,a i cene su ok
                      FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• M-power
                        Moderator
                        • 10.01.2005
                        • 10060
                        • Bg; Banovo Brdo
                        • CorsaC, astra H,

I meni Kulicev, dok 3 Vlajkoviceva mi nisu izdrzali po godinu dana
                        To date there has never been a faster car built for the public road and,
                        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Starla, ako se nadje ovde, ima solidan kvalitet.
                          ne znam kolika je garancija ali se ocekuje prosecan radni vek od 7 do 10 godina obicno. (OEM za Volvo izmedju ostalih)
                          na ovom autu Starla izdrzava 15+godina.

na USA trzistu Starla dolazi uz dozivotnu garanciju uz uslov da je ugradnja iskljucivo Starla elemenata (vesanje, srafovi, paste, drugo).

takodje sa Bosalom imam dobra iskustva, izdrzi oko 5 godina do prvih tragova korozije. moze da izdrzi i 7-8 godina ali mislim da je to i limit do zamene.

za Kilerove znam (sa 3 razlicita auta) da su loseg kvaliteta/ trajnosti i da jedva izguraju 3 godine.

za Walker sam cuo oprecna misljenja, da ima kao dobrih modela/ serija koje potraju i preko 5 godina i losijih koji izdrze jedva 2-3 godine. ne znam kome da verujem, kod nas su se tek skoro pojavili.
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• ssteva2206
                            R.I.P. CBC Drug XXL
                            • 22.04.2005
                            • 106
                            • Beograd

Toplo bih preporucio da ne stavljas walker, meni nije izdrzao ni godinu dana. Kupio sam ga u Euroautu koji je uvoznik i zastupnik. Izgorele su pregrade unutra, pa je poceo da zveci. Jos jedan ortak mi se zalio na walker, a ni cena nije mala.

Sto se tice Vlajkovica, sve je OK osim cena...

Imasaf je takodje posle godinu dana poceo da zveci. Izgorele pregrade unutra.

A sad preporuka . Ima jedan servis u Bulevaru revolucije, mislim da je broj 588. Covek pravi po uzorku od aluminiziranog lima ili prohroma. Bio sam tamo par puta sa raznim ortacima, po preporuci i vrlo sam zadovoljan uslugom. Kad mi nesto zatreba, bez razmisljanja idem tamo. Prvo - jako su brzi, drugo - rade kvalitetno (kad sklope auspuh, nigde ne zvecka, ne lupa, sto je retkost u servisima), trece - uvek je guzva, i cetvrto - jeftini su. Primer, 2 lonca za golfa dvojku sa cevima = 4000din. I jos jedna sitnica koja mi je zapala za oko. Svaki var predju vatrostalnom farbom. Sitnica, ali varovi ne rdjaju. Da se razumemo, do sada sam uvek kupovao "originalne" lonce u radnji, jer sam mislio da su bolji od rucno radjenih, ali bas mi se dopalo kako ovaj covek radi. Svaki dogovor i savet su moguci. Tipa sira izduvna cev, jedan ili dva lonca, katalizator ili ne, covek ti odmah kaze moze ili ne, ustvari ti predoci prednosti i mane. Sve u svemu topla preporuka.

PS nasao sam vizitku, broj je 588

Comment

• 75ts
                              CBC Senator XXL
                              • 28.04.2005
                              • 651
                              • Beograd-Mirijevo

Da se taj ne zove Vlasta sto radi auspuhe u Bulevaru?

Comment

Working...
                              X