SDI motor i obican dizel

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

I ja se nesto pitam isto to...

MOZE da ide i na loz ulje, moze, kao sto rekoh, i na staro motorno ulje, moze na kravlji prdez ako se dovoljno potrudis, sto ne znaci da valja.

Imam i ja Feliciu Combi SDI 1.9 u koju sipam D2, pa opet imam strasnih problema sa uloscima dizni, pumpom, stucanjem, gubljenjem snage, prljavim filterima...interesantno, ali imam ih manje otkad sipam eurodizel.

Da preformulisem, onda: MOJA preporuka (kao i fabricka), eurodizel.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• chuki
      CBC Član
      • 15.10.2005
      • 42

Ok, zlatna sredina izmedju "kravljeg prdeza",loz ulja i eurodizela je obican dizel... obzirom da ga je trosio kod prethodnog vlasnika 94k km i ja cu da nastavim tako...

206, gde si sipao D2 da ga ja tamo ne sipam?

Mada koliko znam, kod nas sve pumpe prodaju isto gorivo...

PS Kada smo vec kod ove teme, na sta treba da obratim paznju obzirom da ide zima? Da li su potrebni neki aditivi i sl? Imam nove gume, pa racunam samo da se pobrinem oko goriva... ulje sam dopunio (CASTROL GTX Magnatec 10w40)

Comment

• CLD
        CBC Senator XXL
        • 08.02.2005
        • 1225
        • Belgija - ranije Luna-Chico

Jesi ti hteo odgovor ili da ti se aminuje ono sto si zamislio. U osnovi i sam znas sta je bolje. Moj savet ti je nemoj da se stiskas za malu razliku u ceni jel kad nesto ode vise ce da te kosta.

Comment

• 206
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Pa eto super, sipaj onda D2, sta da ti kazem...

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

euro dizel, ako je (a sudeci po malo km jeste) novije godiste.
            jedan od razloga je hemijski sastav mesavine, euro dizel je prilagodjen za danas upotrebljavane gumeno zaptivne elemente (dihtunge) znano bolje nego D2 ili D1.

a druga stvar, SDI je motor sa direktnim ubrizgavanjem i sa nizom kompresijom, to podrazumeva i da teze pali na hladnijim temperaturama pa je zato bolje da koristi eudo dizel koji se lakse samopalo (CB je 50) nego klasican D2 koji ima cetanski broj do 45, obicno oko 40-42.
            uz to na euro dizel je i potrosnja nesto manja obicno.

e sad, to je odgovor na pitanje sta bih ja koristio, poslusao preporuku fabrike a sta ce zaista da se sipa je stvar izbora vlasnika.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• Deki
              CBC Senator XXL
              • 18.02.2005
              • 307
              • Beograd

Na stranu D2 onaj Castrol tj "Castrol" ce ti pre doci glave!

Comment

• dfast
                CBC Senator XXL
                • 26.05.2005
                • 1302
                • Hoofddorp NL /Bgd

Ja sam uvek za fabricku preporuku, ali posto kod nas nije uvek slucaj da dobijes ono sto placas tj ono sto kupujes valja doskociti nekvalitetu u pojednim prilikama.
                Moj komsija taksista je u svog audia 100 za vreme sankcija a i kasnije dolivao dvotaktol u D2; Razlog za to je preporuka njegovog boschiste koji mu je rekao da je razlog brzog stradanja bosch pumpe "posan" dizel kod nas. Bosch pumpa se podmazuje dizel gorivom bilo rotaciona a tako i linijska.
                Sto se tice loz ulja, industrija precizne mehanike koja pravi i servisira neke od bosch pumpi ne priznaje garanciju ako u pumpi nadje tragove loz ulja. Loz ulje je gusce od obicnog dizela a veca viskoznost isto tako zna da bude stetna za pumpu.
                A sto se tice euro disela on je cistiji od d2 i namenjen je disel motorima koji nemaju bosch pumpu znaci dizeli novije generacije zbog kojih je i pusten u prodaju.
                A moja preporuka je da potrosis jedan rezervoar eurodisela pa uporedi sa ovim koga trenutno vozis i napravi izbor tj odluci u odnosu na to koliko se bolje pokaze.

Comment

• Wiz
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3104
                  • Nish

Ja idem na 50:50

Comment

• chuki
                    CBC Član
                    • 15.10.2005
                    • 42

Originally posted by Deki
                    Na stranu D2 onaj Castrol tj "Castrol" ce ti pre doci glave!
                    U servisnoj knjizici je pisalo da je to ulje poslednje sipano... posto je posle par meseci bilo na minimumu, a jos nije vreme da se menja ulje (proslo je 4000km od poslednje promene) dosuo sam to koje je vec unutra...

Zasto mislis da je to los izbor? Koliko vidim ono je oko 600din... ali nemam pojma da li je to bas Castrol ili je "Castrol"...

Sta je preporuka za ulje za ovaj motor?

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Voleo bih da vidim originalni Castrol kod nas jer je u 99,999% slucajeva to samo jeftina kopija...Svaki Castrol koji mi je kod nas dopao saka je bio Turska kopija. Castrol nije los izbor, samo je ovaj koji se kod nas prodaje pod tim brendom, katastrofalno los. Bilo je primera da se kao castrol prodaje i najobicnije bazno ulje!

Comment

• -Q-
                        CBC Senator
                        • 03.12.2004
                        • 288
                        • Srbija/Beograd

mi u fabije SDI sipamo Castrol GTD Magnatec...
                        2008. Leon

"... ah V-TEC, all of the lag, none of the turbo, its like waiting for bad sex..."

Comment

• Deki
                          CBC Senator XXL
                          • 18.02.2005
                          • 307
                          • Beograd

Originally posted by 206
                          Voleo bih da vidim originalni Castrol kod nas jer je u 99,999% slucajeva to samo jeftina kopija...
                          Bas tako.

Savet bi bio da zadrzis istu gustinu ulja ali bar kupi ono za koje znas da je originalno. Npr Motul u Mass-u.

Comment

• chuki
                            CBC Član
                            • 15.10.2005
                            • 42

Znaci 10w40 Motul? Koliko kosta otprilike? I gde/šta je "Mass"?

Comment

• sri98
                              Admin od Trpeze
                              • 24.10.2004
                              • 7262
                              • Republic of Konjarnik
                              • Toyota Corolla E 210

U Stojana Protica, na 30 metara od hrama.
                              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

Working...
                              X