peugeot 206cc KN filter,pomoc

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Miloos
    CBC Početnik
    • 17.04.2012
    • 3
    • Pancevo

peugeot 206cc KN filter,pomoc

Pozdrav,da li neko ima iskustva vezano za ugradnju KN filtera za pezo 206cc 2001god,resio sam da ga stavim najvise zbog odlicnog zvuka motora,pa me zanima da li je neko to radio kako je montirao,koji filter je koristio posto ima razlicitih velicina?
    pezo je 1.6 benzinac (+tng) 100KS,da li ima efekta ovaj filter na auto posto sam citao da zavisi od auta do auta i da nema na svim modelima isti zvuk,pa ako neko ima nekakvih iskustva oko ugradnje na ovaj model dosta bi mi znacilo..
  • banekg
    CBC Senator XXL
    • 06.09.2010
    • 1274
    • Nis
    • Toyota Carina e 2.0

Odg: peugeot 206cc KN filter,pomoc

Juce htedoh da promenim filter vazduha... rekoh prosta operacija, nema sta da se zezne. I pri tome, primetim da auto UOPSTE nece da radi na plin bez filtera... gusi se, trokira.... ( naravno to sve u mestu sam radi probe ). Prebacim na benzn radi ok, stavim filter radi ok. I promenim ja filter stavim nov ( UNION ili tako nesto,
    Long Live CBC!!!

Comment

• Miloos
      CBC Početnik
      • 17.04.2012
      • 3
      • Pancevo

hvala za link,vec sam procitao to podrazumeva se da posle promene filtera se radi ponovno stelovanje plina,samo me zanima koji filter,kakvog precnika je naj pogodniji ugraditi za taj tip auta i iskustvo ljudi koji je isti stavilo na pezo

Comment

• banekg
        CBC Senator XXL
        • 06.09.2010
        • 1274
        • Nis
        • Toyota Carina e 2.0

Neki strucni ovde pisu da KN i plin ne idu nikako, zato sam ti dao link. Ima dosta o tome napisano, probaj da nadjes jos tema.
        Mene jako vuce da probam, ali plinadzije tvrde da ne moz' da radi kako treba, a pravi KN mi je preskup da bi experimentisao.
        Long Live CBC!!!

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Pravi KN ne valja ni za onu stvar ko ima užarenu nit za merenje protoka vazduha. Ne svidjami se i po drugim pitanjima. Ima sličnih filtera boljih ali se ne "podmazuju".
          Bane možeš da probaš sa nekim improvizovanim "redjim" filterom pre nego potrošiš pare. Prilikom probe obavezno prvo polako dodavati gas a glava dalje od kućišta filtera.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• b_samardzic
            CBC Senator XXL
            • 02.04.2005
            • 1557
            • Smederevo

Kad se setim kao deca smo stavljali neko parce plastike na ram od bicikle ali tako da slobodan kraj kaci na zice od felne. Ih kako ja tad isla bicikla isto ko auto sa KN filterom.
            Jedino sto na bicikli nije bilo stete ko sa kn na autu.

Comment

• banekg
              CBC Senator XXL
              • 06.09.2010
              • 1274
              • Nis
              • Toyota Carina e 2.0

Doro hvala na savetu, ali sam rascistio u glavi sa tim, jer mene nije interesovala pecurka, vec pogaca, ona niklovana sto se tura na karburator, ali bi to znacilo secenje haube i pravljenje u**** hladnog vazduha na haubi - mnogo posla i zajebancija, a efekat nepoznat, tako da sam, bar za sada, odustao.

BTW,iako sam se nacitao valjanih i potkovanih misljeja da ne ide sa plinom, ideja me je i dalje mucila, jer je Dora u jednoj temi napisao da je na nekom autu uspeo da postavi KN i plin, da sve radi odlicno i da trosi normalno, ali da ne zna kako je uspeo. To mi je ostavilo crva da vredi probati. Ne mogu da nadjem temu, ali tamo je negde u Venturi odseku.
              Long Live CBC!!!

Comment

• Miloos
                CBC Početnik
                • 17.04.2012
                • 3
                • Pancevo

bez ljutnje,al te price da ne ide sa plinom su samo price ljudi koji nisu ocigledno posle postavljanja filtera otisli na pravo mesto za stelovanje plina(ili nisu znali da treba se steluje,stelovali sami,ili su ipak ovlasceni servisi bili skupi nazalost)..
                Moj prijatelj je jesenas ugradio KN filter na lanciju Y 2001 godiste koja ima 3cilindra i 1100cm^3 posle ugradnje je naravno otisao na stelovanje i evo od ugradnje nikakvih problema nije imao sa plinom(sekvent plin ima),potrosnja je ostala normalna,naravno nije dobio nikakva primetna poboljsanja(KS ili obrtnog momenta) al je dobio savrseno lep zvuk motora zbog cega je i stavljao filter...

Comment

• banekg
                  CBC Senator XXL
                  • 06.09.2010
                  • 1274
                  • Nis
                  • Toyota Carina e 2.0

Ja sam uneo pometnju, te se izvinjavam.
                  Dakle, da rascistimo - jedno je pecurka filter na samom usisu gde vuce hladan vazduh sa fabrickog otvora, a drugo je pogaca na karbu koja vuce topao vazduh od okolo motora, pa se pravi usis kao na americkim automobilima, na haubi.
                  Jedno je venturi plinski sistem, a drugo je sekvent.

Za sve ostalo tipa merenja protoka vazduha i slicno, pisace strucnjaci, nadam se, pa ces dobiti jasan stav, za ili protiv.
                  Ima vec mnogo na tu temu, i nisam bas video nijedno pozitivno misljenje od jako strucnih ljudi, koji znaju da nasteluju plinski sitem i imaju veliko iskustvo.
                  Long Live CBC!!!

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Originally posted by Miloos View Post
                    bez ljutnje,al te price da ne ide sa plinom su samo price ljudi koji nisu ocigledno posle postavljanja filtera otisli na pravo mesto za stelovanje plina(ili nisu znali da treba se steluje,stelovali sami,ili su ipak ovlasceni servisi bili skupi nazalost)..
                    Moj prijatelj je jesenas ugradio KN filter na lanciju Y 2001 godiste koja ima 3cilindra i 1100cm^3 posle ugradnje je naravno otisao na stelovanje i evo od ugradnje nikakvih problema nije imao sa plinom(sekvent plin ima),potrosnja je ostala normalna,naravno nije dobio nikakva primetna poboljsanja(KS ili obrtnog momenta) al je dobio savrseno lep zvuk motora zbog cega je i stavljao filter...
                    Ne bih rekao da ne zam naštelovati plin na uvce ali neka bude, da skratim priču pošto ti želiš da čuješ ono što ti se svidja. Na sekvent plin ide šta god staviš pa i bez filtera, ja teram sa sličnim filterom kao KN a to radim zbog u**** jer je turbo.

Pošto ti znaš ili neko u okolini da naštelba plin posle zamene filtera, uradiš jednostavnu probu, otvoriš kućište izvadiš filter, ztvoriš kućište staviš par slojeva ženske čarape na usis i probaš da našteluješ ako radi onda probaš da staviš KN filter.

https.autogas.rs

Comment

• Grumpy
                      CBC Veteran
                      • 30.10.2009
                      • 151
                      • Cartolle, Cattaro bay
                      • Meriva B, BMW 520d

Vozio sam skoro dve godine Fabiu 1.4mpi (68ks) sa plinom (LandiRenzo, sekvent), i imao sam K&N panel filter.
                      Pranje i podmazivanje filtera dva puta godisnje.
                      Nisam imao probleme u radu motora, servis i stelovanje plina sam radio po servisnoj knjizici.
                      Potrosnja plina oko litar veca nego na benzinu, bez gubitke snage.
                      Zvuk za nijansu rezonantniji, onako kako volim, nista napadno.

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Na sekvent plin ide šta god staviš pa i bez filtera,
                        On ima običan.

Zaboravih, na selvent plin kad god promeniš nešto od u**** kao filter manji, veći onakav ili nikakav NIJE POTREBNO preštelovati ako je na početku napravljeno dobro.

https.autogas.rs

Comment

Working...
                        X