Kako povecati malo snagu na golfu 2 1.6 benzinu...cuo sam negde da se stavi bregasta neka druga od nekog audia?ili dajte jos neki predlog..
Vise snage golf 2 1.6
Collapse
X
-
Originally posted by sssaaajjj View PostKako povecati malo snagu na golfu 2 1.6 benzinu...cuo sam negde da se stavi bregasta neka druga od nekog audia?
A, taj motor ima sasvim solidnu snagu za takvo vozilo.
Comment
-
-
Da li se steluju ventili?Verovatno ne od 85 god ima hidropodizace.Da li ima karburator?Da li je elekronsko paljenje do 84god su platine itd.A nije svaka bregasta ista nije isti profil i ugao, te i vreme i pocetak-kraj otvaranja zatvaranja ventila nije isti.Ovo za bregastu od audija ne znam jer su u sustini to isti motori jedino od nekog 2.0a na 1.8 je isto sve kao na 1.6 sem hoda klipa t.j. klipnjaca i radiliceLast edited by chaboo; 29.09.2012, 12:20.
Comment
-
-
Koliko me secanje sluzi,dvojka je imala vise kombinacija sa tim motorom,injection,karburator.Imali su od 69ks,72ks i 75ks.Verovatno je bilo jos varijanti ali nemogu da se setim.Moj cale je imao dvojku iz 87 godine staru 10god sa 1.6 motorom i 72 ks.Auto je isao bas dobro ali tada su bili drugi standardi i sve sto je moglo brze od 160km/h bilo je Vauuuuu! Taj je isao blizu 180km/h sto je po mom misljenju i vise nego dovoljno za auto koji nosi gume 175 i ima manje od 1000kg.
Nema veze sa temom ali pre 20god provozao sam se u Golfu1 GTi sa 1.6 motorom i 110ks i sada shvatam da to nije auto za svakoga.
Ako ti je bas stalo do snage onda uzmi Golfa 1.8 16v i ima da oduvas ove nove od preko 200ks.U protivnom,lepo usteluj i sredi tvoj motor,lepo ide i on.
Comment
-
-
Slazem se u potpunosti sa goransom s tim da je gti 1.8 8v bolji za krivine zbog dosta kraceg diferencijala a za pravac je 1.8 16v.Ako je tvoj karburator ili sredi taj ili nadji neki drugi npr. moj drug ima golfa 2 1.6 sa fiatovim dvogrlim karbom i rucnim sauhom + plin naravno pravljena ploca ispod karburatora i to funkcionise extra mnogo bolje nego originalni tzv vodeni pirburg koji cesto pravi probleme
Comment
-
-
Ne znam tacno po prici je od fiat tipa mislim da je weber mogu sutra ako je kuci da pogledam tacno koji je. Znam da je napravljena ploca na grani sajla sauha od dizela i kuciste filtera za vazduh je metalno fiatovo.Auto radi extra i pali bukvalno na pola kljuca (nisam sreo golfa da tako pali na pip)Ja licno imam weber 30/32 sa rucnim sauhom koji treba da se servisira inace bio na unu 1.5.Last edited by chaboo; 29.09.2012, 20:38.
Comment
-
-
ovako...karburator mi je dvogrli,samo ne znam promer grla,sredjen je prosle godine,elektronsko mi je paljenje,auspuh je u dobrom stanju,nemam ventile ima hidro podizace,ulje mi motor trosi samo 300grama na 10000 i to 10w40,karike su dobre,uzupcen je dobro..ali bi mi trebalo jos malo snage...
a to za bregastu sam cuo,jer moja bregasta ima bregove valjda oko 42mm a od tog audija cini mi se1.9 44mm bregove..i to je neki majstor pominjao...samo ne znam od koga audija moze biti..
Comment
-
-
Originally posted by sssaaajjj View Post... nemam ventile ima hidro podizače
ulje mi motor trosi samo 300grama na 10000 i to 10w40,karike su dobre,uzupcen je dobro...
... moja bregasta ima bregove valjda oko 42mm a od tog audija cini mi se1.9 44mm bregove...
Možda sam nešto propustio, ali nisi naveo, kako motor vuče, koju maksimalnu brzinu postiže, za koliko od 0-100 km/h, koliko je potrošnja goriva?
I šta očekuješ, kao rezultat nekog lakšeg tuninga?
Comment
-
Comment