Obrada bregaste

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Milos
    CBC Senator XXL
    • 12.05.2005
    • 700
    • Beograd, carraburma

Obrada bregaste

ja i laky (killaz) smo pricali o ovome kao ideja - da li je moguce izvesti...
    evo ovako u pitanju je recimo motor 1116ccm zastava...
    recimo da crna boja oznacava standard bregastu a crveno (ne bas tako precizno) prepravku iste... da li je to moguce izvesti nekom masinom?
    dobilo bi se malo na otvaranju koriscenjem drugih plocica...
    da li to obradjeno moze da se kali i kako da se dobije ona fina glatka povrsina? mada tu nema nekih trenja jer taj deo prakticno ne dodiruje plocicu... slika je tu...

ako imate nesto pametno da napisete...
  • No name
    CBC Veteran
    • 28.02.2005
    • 164
    • Novi Sad

Ne svatam sta dobijas sa diranjem tog dela bregaste,po meni ne dobijas nista sem sto ces imati problema prilikom stelovanja ventila ili ih cak i neces moci nastelovati jer nema toliko debele plocice.

Da li bi dirali i breg ili samo ovo

Comment

• BOOST
      Founder - Admin od Začetka
      • 29.09.2004
      • 8726
      • Gislaved//Sweden
      • SAAB 9000 AERO R; SA

Budzetna verzija se upravo tako i radi, u pitnanju je takozvana reshlajdovana bregasta.
      Dakle umesto na novoj materiji , uzme se bregasta , postojeca, smanji joj se bazni krug (bascyrcle) i podmetanjem sirh plochica za stelocanje ili lash caps ako nema plochica.
      Dobija se vece otvaranje ventila i faza se moze izmeniti nesto malo.

Inache, to sve lepo manuelno moze da uradi bilo koja radionica koja radi radilice. No, treba i da znaju sta rade.

Kad je u pitanju neka nanovna cementacija ili slicno, dovoljno je idnukciono kaljenje.

Posto kad shlajfujes, za koliko si smanjio bazni krug po radijusu, za toliko ti trebaju deblje plochice, ako postoje toliko deblje OK ako ne onda ti je llash caps jedini izlaz. Postoji i opcija da nadjes ventile koji su za toliko visociji za koliko si smanjio bazni krug.

Malo o lash caps kako sta i zasto:
      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
      move your mind

Comment

• Milos
        CBC Senator XXL
        • 12.05.2005
        • 700
        • Beograd, carraburma

extra. to znaci da bi moglo da se dobije otprilike 0.5mm do 1mm plus, u odnosu na standard... moram samo da nadjem dobru radionicu u kojoj znaju sta rade, a posle ta cementacija...

Comment

• Uros Piperski
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2005
          • 2978
          • Beograd

Problem je u tme sto ces tesko naci radionicu koja to moze da uradi .
          I mislim da ne moze da se odradi na masini za obradu radilice jer su sve koje sam ja video samo za kruzno brusenje. A ko ima brusilicu koja to mzoe da odradi en verujem da je koristi za radilice .

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

Working...
          X