Yugo 1.1i , pitanja?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Gumetina
    Banovan
    • 12.12.2004
    • 1082
    • Novi Sad

Yugo 1.1i , pitanja?

Nesto petljam tj konstruisem pa me zanimaju neki osnovni parametri!

Dakle radi se o novom jugu (2002.) sa bosch motronic-om, sa MAP senzorom!

1. Koja su granicna vremena otvaranja dizni (okvirno) min, max? (us, ms)
    2. Map senzor meri do 1.15 bar, da li postoji neki granicni bezbedan pritisak tj granice pritiska u usisnoj grani, da li je to aps. 1.15bar ili manje, pri kojem radi ECU i ne secka paljenje? (izlaz sa senzora je od 0.4 do 4.65V)
    3. Za ugradnju turbine koja je pozeljna kompresija (fabricka je 9.2:a) i da li je moguce raditi sa fabrickom uz krucijalne zamene trcecih delova motora? (i da i neko zna da mi sracuna kompresiju sa glavom od 1.4 motora iz Floride)

Poz

RAle
  • Uros Piperski
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2005
    • 2978
    • Beograd

Mogao bi da ostavis fabricku kompresiju ako ne ludujes sa pritiskom nadpunjenja, stavis kovane klipove i brizgaljke za ulje.
    Za kompresiju ne znam sta da ti kazem. Nemam podatak o zapremini upusta u klipovima ili kompresione komore.
    Ne javljas se na PP, ima li nekih novosti o projektu?

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Gumetina
      Banovan
      • 12.12.2004
      • 1082
      • Novi Sad

pa nasao sam kolbenschmidt klipove u NS , i mogu da uzmem 1.4 glavu kad pozelim, ima ih...

Brizgaljke za ulje ce najverovatnije da mi donese drugar iz madjarske sa nekog otpada, a turbo jos treba da iskopam po boost-ovoj preporuci, neku micubisijevu mhi td04-13c sa volva 940.

E sad sta znaci to da ne ludujem sa pritiscima?
      MAP mi meri od 0.1 do 1.15bar aps. (bosch abs. pressure sensor PST)

Sad crtam semu za elektroniku za extra red brizgaljki, dok jos nista nije stiglo.... cim zavrsim obesicu projekat

Pitanje, ako stavim glavu od 1.4 i klipove od una turba, da li ce auto uopste da upali sa tako malom kompresijom, tj da li ce ecu da se izbori sa novom konfiruracijom....?

Poz Urose, cim se nesto desi javljam...

Do tad mi trebaju vremena otvaranja dizni da dokusurim elektroniku!

Poz

RAle

Comment

Working...
      X