Znam da je vec pisano na slicnu temu ali kod mene je situacija malo drugacija. Relativno sam zadovoljan kako auto ide ali me uzasno nervira kretanje. Neverovatno je slab i lako se ugasi. imam osecaj da je Yugo startniji. Radi se o Roveru 45 1,4 16v 76kw 2003. Kada krecem, ako ne dam jaci gas, samo se "lagano" ugasi kao da je ostao bez goriva. Uopste se ne "bori" da se ne ugasi, znaci ni malo ne trzne pre nego sto se ugasi. Probao sam jos dva Rovera sa istim motorom a situacija je ista. Isto se desava i na benzin i na plin. Kada predje 2500 rpm, auto "poleti" i tek tada se oseti tih 76kw. Ima li neko ideju ima li tu kakve pomoci?
remap ili čipovanje atmosferskog benzinca
Collapse
X
-
"To je to takav je motor po meni vrlo los,pricam iz iskustva mog kuma sta mu nismo radili isto tako se ponasa.
Ako ti ne odgovara takva voznja menjaj auto!"
Zbog cega mislis da je taj motor los, ja ga vozim oko 2,5 godine i zadovoljan sam sa svim ako ne racunam kretanje?
Comment
-
-
Originally posted by apatin View Post"To je to takav je motor po meni vrlo los,pricam iz iskustva mog kuma sta mu nismo radili isto tako se ponasa. Ako ti ne odgovara takva voznja menjaj auto!" Zbog cega mislis da je taj motor los, ja ga vozim oko 2,5 godine i zadovoljan sam sa svim ako ne racunam kretanje?
Comment
-
-
Kakve veze imaju srafovi glave motora gde se i kako srafe,. kod rovera se zna sta je najveci problem. u sustini nadji majstora koji imalo poznaje rovera i brzo ces resiti problemSamo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment
-
-
Originally posted by ada View PostKakve veze imaju srafovi glave motora gde se i kako srafe,. kod rovera se zna sta je najveci problem. u sustini nadji majstora koji imalo poznaje rovera i brzo ces resiti problem
Comment
-
-
Kod benzinca inače oko ler gasa dobro očistiti trotl - NAJBITNIJE, imaš puno sprejeva za to, i svakako prilikom svakog mijenjanja filtera za vazduh, na nekih 20.000km OBAVEZNO očistiti senzor protoka vazduha - protokomer ili MAF sensor sa sprejom za elektroniku, koji brzo isparava, čisti, i što je najbitno ne ostavlja tragove za sebe, nikako isti ne čistiti sa kojekakvim čistačima karburatora i sl....
Svakako nakon ovakvog zahvata mora se dijagnostički odraditi ponovno učenje leptira trotla, većinom auta imaju i mehanički način učenja tj pomoću ključa i sl tako da i nemora bas uvek dijagnostikom, iako je to najlaksi način
Većinom tjuninga za atmosferce tiču se upravo ovog senzora, jer što više vazduha više snage!
Comment
-
-
To je mana 16v motora. Da bi se dobila veca snaga iz male kubilaze ide se na 16v i visoke obrtaje. Sve je podredjeno tome pa i faze bregastih osovina su pomerene za visoke obrtaje. Alfe su cuvene po tome sto imaju ugradjen varijator faze bregaste. Ako ga tvoj auto ima onda je mozda do njega. Ako ga nema takva je konstrukcija motora, jednostavno mora da se vozi u vece obrtaje. Potrazi na netu krivu obrtnog momenta za bas tvoj motor i videces kakva je situacija na kojim obrtajima.
Druga stvar su predugacke brzine samog menjaca.
Imam acenta 1.3 mada je 1400 kubika i isto se ponasa. Preticanje uvek trecom, nema saltanja. Imam starog pasata 1.6 njega na 40 ubacis u 4 brzinu i on poteze lepo.
Intresantno kad vozim acenta do 2000 obrtaja izuzetno je kilav ali i ekonomican sto se potrosnje tice.
Comment
-
Comment