Polozaj svecica
Collapse
X
-
Teoretski, samim pomeranjem svecice tesko da moze da se dobije neka snaga. U stvari, boljim pozicioniranjem koje onda stvara eventualno uslove za vecu kompresiju pre nego sto bi doslo do samodetoniranja....na primer...?- "Dobar dan. Dobro ste. Kako sam ja?"
- "I vi ste dobro."
-
-
I ja sam cuo to isto. Konretno, cuo sam za cifru od +4-5ks za promenu ugla svecice...
Ali niko nije znao da mi kaze za koliko se tacno menja ugao i gde?
Comment
-
-
Meni su rekli da sae dobija dosta.
Inace ugao ne ide u stranu kao na ovoj slici.
To su prvo isprobavali inzenjeri ako se dobro secam u fabrici 21. maj(ili kako se vec zove).
Ja sam to saznao preko prijatelja koji je preko neke veze tamo dosao do jedne takve glave i male je jos obradio kanale,spustio je u ugradio kod sebe na auto."If in doubt, flat out"
Collin McRae
Comment
-
-
cuo sam za cifru od +4-5ks za promenu ugla svecice
za Jugo to je oko 0,5KS u idealnom slucaju, u realnom slucaju oko 0,2-0,3 KS.
vrsi se postavljanjem podloski tako da krak svecice bude durgacije usmeren (prema zelji).
i navedene su brojne stetne osobine koje prate taj eksperiment i preporuka NGK da se tako nesto ne radi osim ako 'ste profi racer i znate sta radite' .
dali je vredno truda, stvar procene...tih pola konja mozda dobitka.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Originally posted by brickcuo sam za cifru od +4-5ks za promenu ugla svecice
Brick,alal vera
Pozdrav!
BP
Comment
-
-
Upravo tako. Idealno mesto iskre je u sredini i nezaklonjeno u smislu strujanja u****ne smese a to je nemoguce da se izvede sto posto. Ono sto realno moze da se uradi je da se ubrza mesanje i kretanje smese sto je vec ugradjeno u konstrukciju svake glave motora. Nekad bolje, nekad losije a cesto znatno losije nego sto bi se moglo. Kad je brzina smese veca sagorevanje je i potpunije i brze a to je ideal. Svecica tu samo pali ili ne pali uopste ali i UVEK smeta strujanju sto je krajnje negativno. Tako mora iz prostog razloga sto svecica jednostavno mora da je tu fizicki prisutna. Finesa ima i oblika svecica koje prate konstrukciu glave i polozaj ventila ali to je kompetan sklop a ne banalno pomeranje polozaja svecice koji ne donosi skoro nista samo po sebi. Prirodna sklonost ljudi je da se olako frljaju ciframa pa cak i procentima ne razmisljajuci o tome koliko je to ustvari mnogo.
Comment
-
-
Originally posted by Uros PiperskiBolje razmisli o zatvaranju postojeceg otvora i galerija za vodu ispod njega, i ugradnju dve manje svecice, jedna pored druge.
Opet mali dobitak zbog blizine dve svecice...
Comment
-
Comment