Zastava 101 - Mediteran

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • coolno2
    CBC Početnik
    • 30.10.2022
    • 2
    • Beograd
    • Alfa Romeo GT

Zastava 101 - Mediteran

Pozdrav svima na forumu.
    Ovo mi je prvi post, pa red je par recenica da se predstavim.

Zovem se Milan, rodom sam iz Zrenjanina. Zivim i radim u Beogradu 2 godine.
    Trenutno vozim "Alfa Romeo GT JTD 1.9 16v" i dobro me sluzi.

Davno sam radio projekat ubacivanje nefabrickog motora u automobil. Restauraciju farbanje itd... otprilike znam koje su to "muke". Ovo je moja bivsa OPEL Manta 1972. sa Omeginim motorom 2.0 8v.

Posto vidim da na ovom forumu moze svasta korisno da se procita, ovom prilikom bih zamolio clanove da mi daju savet zbog kojeg i otvaram ovaj post.

Nasao sam Mediterana 101 u dosta solidnom stanju i zelim da ga uradim kako valja i ubacim fijatov 1.6 8v i da prepravim sve sto ide uz to. Moze li neko da mi da informacije otprilike koliko para treba da pripremim vezano za tu prepravku motora i ojacanja? Takodje bih voleo neko da mi preporuci majstora koji je vec nesto slicno radio i koji je voljan da uradi tako nesto, pa da se dogvorimo oko cene. Svaka sugestija od iskusnijih i dobronamernih je dobrodosla. Hvala!
    Last edited by coolno2; 30.10.2022, 20:15.
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Kao prvo dobrodošao na forum
    Kao drugo nisam siguran da po važećim propisima možeš da registruješ takav auto.

Comment

• coolno2
      CBC Početnik
      • 30.10.2022
      • 2
      • Beograd
      • Alfa Romeo GT

Originally posted by sErGiO View Post
      Kao prvo dobrodošao na forum
      Kao drugo nisam siguran da po važećim propisima možeš da registruješ takav auto.
      Hvala na dobrodoslici. Bolje te nasao.

Imam svoje razloge i seme sto se tice registracije. Upoznat sam sa novim zakonom.

Mene prvenstveno interesuje cena ugradnje sa eventualnim prepravkama i ko je voljan to da uradi ili da mi preporuci nekog majstora koji je vec radio tako nesto.

Druga solucija je tuning 1.3 motora sto je opet prica za drugu temu. Hteo sam da uporedim cene, sta bi bilo: lakse, brze i jeftinije za uraditi.

Automobil bi se vozio svakodnevno. Ne bih se izivljavao po krivinama, niti manijacki ubrzavao i kocio. Ponekad bih voleo da ga cepnem na otvorenom za svoju dusu i kad treba da preteknem neki kamion ili autobus. Naravno, ako budem resio da ubacim 1.6, pre ubacivanja motor bih kompletno remontovao na fabricko,nikakav tuning. Mislim da je 85 ks i vise nego dovoljno za potrebe koje sam naveo gore.
      Last edited by coolno2; 31.10.2022, 15:57.

Comment

Working...
      X