Semering zadnji na radilici

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikolapanic
    CBC Senator XXL
    • 16.10.2005
    • 657
    • Petrovac

Semering zadnji na radilici

Sta da se radi kad "propisa" zadnji semering na radilici a da se ne skida radilica i da se ne nosi na obradu?
    Samo te slusam i pitam se dokle ces?
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

promeni se semering
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• nikolapanic
      CBC Senator XXL
      • 16.10.2005
      • 657
      • Petrovac

Ali ako opet se desi isto,ako izgleda da je radilica malo ostecena ili kako kazu ukopana?

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

budi optimista ..promeni semering.

Comment

• nikolapanic
          CBC Senator XXL
          • 16.10.2005
          • 657
          • Petrovac

Promenjeno.Posle 4000km opet isto.

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

jel yugo u pitanju?

Comment

• nikolapanic
              CBC Senator XXL
              • 16.10.2005
              • 657
              • Petrovac

Nije-renault

Comment

• dfast
                CBC Senator XXL
                • 26.05.2005
                • 1302
                • Hoofddorp NL /Bgd

Promeni ga jos jednom ali nekim kvalitetnijim. Obicno se prilikom montaze semeringa ocisti malo radilica od mozda natalozenih necistoca, ali nisam jos video da je semering "pojeo" radilicu.
                Ako je sa motorom sve u redu u smislu da ne duva previse i da su mu oduske prohodne, bice da je los semering bio u pitanju ili je mozda lose ugradjen (malo nakrivo) .

Comment

• Boki Ar
                  CBC Senator XXL
                  • 11.11.2004
                  • 2827
                  • Aranđelovac
                  • Vektra

Dfast..pojede semiring radilicu...uh... Isto kao kad ti je napr. neka plastika u kontaktu sa metalom gde "trlja" i gle pojede metal?Veruj mi...

Comment

• dfast
                    CBC Senator XXL
                    • 26.05.2005
                    • 1302
                    • Hoofddorp NL /Bgd

Znam da moze da napravi mali zleb, vidljiv ali nemerljivo plitak. Malo najsitnije smirgle sa uljem i podmazan (sa mascu) nov semering i ne bi trebalo da bude problema, bar kod mene nikad nije. Zato i rekoh da je moguce da je malo na brzinu montiran.

Comment

• SAAB PoWeR
                      CBC Senator XXL
                      • 26.04.2005
                      • 1394
                      • tu iza coska(Milwaukee USA)

kako to semening moze da se ureze u radilicu to jos nisam cuo
                      _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141
                        • Beograd, barajevo-zemun
                        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

moze se desiti da ti je na radilici semering ostavio "otisak" i da to pravi problem.
                        ne znam kako je na Renou semering resen- ako ima zaseban nosac- kuciste (kao recimo VW dizeli) onda se to skine pregleda i po potrebi fini risevi ociste. ili to kuciste jednostavno zameni za novo.

ako ide direktno na radilicu obicno moze da se promeni dubina ugradnje semeringa, tako da nalegne za neosteceni deo radilice, van onoga podrucja na kojem pusta.

posto se radi o zaptivanju kartera podrazumeva se da u njemu nema nadpritiska koji bi mogao da bude takodje uzrok problema.
                        nastaje kada je zapusen PCV sistem recirkulacije uljnih para i/ili povecanog blow by efekta kada motor ima prevelike zazore klip- cilindar pa pusta (izraubovan motor mehanicki, za generalnu).

kod nas retko ko od servisera sam od sebe se seti da ocisti PCV fitler, ventil, sta vec ima i to se zapusi tokom godina i onda nastaju problemi sa semerinzima.

majstor koji otvori motor treba da proceni sta je i kako je, utvrdi razlog nastanka kvara pa tek onda menja i ugradjuje semering/ sta vec treba da se uradi.

takodje za ugradnju semeringa bez rizika potreban je i odgovarajuci alat za tacno tu velicinu semeringa. moze i onako na majstorski osecaj ali tada moze i ukrivo, i preduboko, i plitko, i da spadne opruzni obruc, itd...vrlo lako se semering osteti pri ugradnji.

naravno apsolutna cistoca i same radilice, i vazduha/ prostora gde se to radi je vrlo preporucljiva.

i kada ti ponude semering od vise proizvodjaca kupi najskuplji- najkvalitetniji. deo je jeftin ali je rad da se zameni veoma obiman i skup.

najbolje je originalni Reno, kao garancija da kvaliteta.
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• zoranbg
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2005
                          • 4098
                          • Rooster's Hill , Beog
                          • Grande Punto 1.2

@Brick " i kada ti ponude semering od vise proizvodjaca kupi najskuplji- najkvalitetniji. deo je jeftin ali je rad da se zameni veoma obiman i skup."

E to je najvaznije..ja sam se napatio sa jefftinim semerinzima i manzhetnama.
                          Stavi orginalni..a ako neznas koji je orginalan po proizvodjacu,onda kupi najskuplji.
                          I promeni majstora koji ti je ugradjivao predhodne semeninge.a drugom kazhi da obrati pazhnju shta radi.

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141
                            • Beograd, barajevo-zemun
                            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ja iz najbolje namere, iskustvo me naucilo da neke ustede jednostavno se kasnije obiju o glavu kada se najmanje covek nada.
                            na autu po pravilu najveci napor ispadne rasklapanje svega sotaloga dase dodje do zeljenog- pokvarenog- dela koji je sam po sebi relativno lako zameniti.

kada smo vec kod semeringa preporucio bih nabavku napravljenog od Viton-a, materijala bojih perfomansi od prosecnih (starih, uobicajenih, jeftinijih) semeringa koje obicno vidjamo u radnjama.

vise o osobinama Vitona ima na sajtu Du Pont-a.
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• nikolapanic
                              CBC Senator XXL
                              • 16.10.2005
                              • 657
                              • Petrovac

A gde kod nas mogu da nadjem i kupim taj semering od Vitona za moj auto?

Comment

Working...
                              X