Sta da se radi kad "propisa" zadnji semering na radilici a da se ne skida radilica i da se ne nosi na obradu?
Semering zadnji na radilici
Collapse
X
-
Promeni ga jos jednom ali nekim kvalitetnijim. Obicno se prilikom montaze semeringa ocisti malo radilica od mozda natalozenih necistoca, ali nisam jos video da je semering "pojeo" radilicu.
Ako je sa motorom sve u redu u smislu da ne duva previse i da su mu oduske prohodne, bice da je los semering bio u pitanju ili je mozda lose ugradjen (malo nakrivo).
Comment
-
-
Znam da moze da napravi mali zleb, vidljiv ali nemerljivo plitak. Malo najsitnije smirgle sa uljem i podmazan (sa mascu) nov semering i ne bi trebalo da bude problema, bar kod mene nikad nije. Zato i rekoh da je moguce da je malo na brzinu montiran.
Comment
-
-
moze se desiti da ti je na radilici semering ostavio "otisak" i da to pravi problem.
ne znam kako je na Renou semering resen- ako ima zaseban nosac- kuciste (kao recimo VW dizeli) onda se to skine pregleda i po potrebi fini risevi ociste. ili to kuciste jednostavno zameni za novo.
ako ide direktno na radilicu obicno moze da se promeni dubina ugradnje semeringa, tako da nalegne za neosteceni deo radilice, van onoga podrucja na kojem pusta.
posto se radi o zaptivanju kartera podrazumeva se da u njemu nema nadpritiska koji bi mogao da bude takodje uzrok problema.
nastaje kada je zapusen PCV sistem recirkulacije uljnih para i/ili povecanog blow by efekta kada motor ima prevelike zazore klip- cilindar pa pusta (izraubovan motor mehanicki, za generalnu).
kod nas retko ko od servisera sam od sebe se seti da ocisti PCV fitler, ventil, sta vec ima i to se zapusi tokom godina i onda nastaju problemi sa semerinzima.
majstor koji otvori motor treba da proceni sta je i kako je, utvrdi razlog nastanka kvara pa tek onda menja i ugradjuje semering/ sta vec treba da se uradi.
takodje za ugradnju semeringa bez rizika potreban je i odgovarajuci alat za tacno tu velicinu semeringa. moze i onako na majstorski osecaj ali tada moze i ukrivo, i preduboko, i plitko, i da spadne opruzni obruc, itd...vrlo lako se semering osteti pri ugradnji.
naravno apsolutna cistoca i same radilice, i vazduha/ prostora gde se to radi je vrlo preporucljiva.
i kada ti ponude semering od vise proizvodjaca kupi najskuplji- najkvalitetniji. deo je jeftin ali je rad da se zameni veoma obiman i skup.
najbolje je originalni Reno, kao garancija da kvaliteta.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
@Brick " i kada ti ponude semering od vise proizvodjaca kupi najskuplji- najkvalitetniji. deo je jeftin ali je rad da se zameni veoma obiman i skup."
E to je najvaznije..ja sam se napatio sa jefftinim semerinzima i manzhetnama.
Stavi orginalni..a ako neznas koji je orginalan po proizvodjacu,onda kupi najskuplji.
I promeni majstora koji ti je ugradjivao predhodne semeninge.a drugom kazhi da obrati pazhnju shta radi.Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
ja iz najbolje namere, iskustvo me naucilo da neke ustede jednostavno se kasnije obiju o glavu kada se najmanje covek nada.
na autu po pravilu najveci napor ispadne rasklapanje svega sotaloga dase dodje do zeljenog- pokvarenog- dela koji je sam po sebi relativno lako zameniti.
kada smo vec kod semeringa preporucio bih nabavku napravljenog od Viton-a, materijala bojih perfomansi od prosecnih (starih, uobicajenih, jeftinijih) semeringa koje obicno vidjamo u radnjama.
vise o osobinama Vitona ima na sajtu Du Pont-a.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
Comment