X Cell Chemicals

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • scooter
    CBC Član
    • 26.05.2005
    • 40

X Cell Chemicals

Gledao sam na TV-eu prezentaciju ovih aditiva- tip ispusti ulje iz motora ,sipa ovaj aditiv u motor i vodu i vozi ? Posle pricaju o tome kako su ovi aditivi ispitani u Zastavinim laboratorijama. Ako ovo nije tacno ( a totalno je nelogicno da je moguce ) zasto se Zastava ne oglasi i demantuje ? Clanak je takodje izasao i u reviji SAT plus.
    VW- beshe zakon, majstori su krivi !
  • Rubi
    CBC Senator XXL
    • 06.05.2005
    • 519
    • Beograd

Zastavine laboratorije su cuvene po naprednim tehnologijama...
    Moguce je da su tu stvar poslali na atest, pa je "bila" u laboratoriji.

Svako malo se pojave razne "univerzalni mortifikator" mesavine. Ne znam da li na forumu neko ima iskustva s ovim - ja sam pricao sa majstorom, i on mi je pokazao ventilsku glavu sa motora obradjenog jednim od ovakvih sredstava: na masinskoj obradi nije mogla dobro da se poravna, jer alatka nije mogla ravnomerno da "zagrize" za obradjene povrsine (oko dihtunga, gde je bilo malih curenja ulja). Njegovo misljenje je da je ovo kupovina vremena za vec "pokojne" motore, na kojima se ne isplati raditi generalnu. Sto se tice reklama da takve proizvode koristi vojska - njima je i bitno da masina moze da istrpi sto gore zlostavljanje i da ostane u voznom stanju, a cena i komplikovanost opravki nije bitna (uvek mogu da trebuju novu). Ne bih eksperimentisao sa time na svojim kolima, pogotovo ako se pozivaju na Zastavu kao garant kvaliteta...
    (\__/)
    (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
    (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

Ma nema veze zastava sa tim. To je najpoznatija dosta stara americka firma i nije tipa univerzalnog modifikatora (tj samo jednog proizvoda). Bavi se raznim namazima, pastama, aditivima i uljima odavno, kao STP i Wins, Abro i sl.
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Dren
        CBC Senator XXL
        • 24.08.2005
        • 1068
        • Sarajevo

Ne znam tacno o cemu se radi, jer nisam gledao na TV, ali kako i sam znas, alhemija nije bas egzaktna nauka, ili barem zvanicno jos niko nije od olova napravio zlato, pa samim tim ni od vode dobro motorno ulje, ili bar zamjenu za njega...

Takodjer i peripetum-mobile lakse radi kada se u njega naspe koja litra benzina...

Drugim rijecima, da je neko izmislio nesto tako revolucionarno i 100% provjereno, desila bi se jedna od sljedece 2 stvari, ili bi to jedna ili vise naftno/uljnih kompanija otkupila za 100 trilijardi US$ od pronalazaca, pa zakljucala izum u 333 sefa, slozena kao babuske... Ili bi taj neko vec u samoj Americi od prodaje toga zgrnuo 100 trilijardi US$, pa se ne bi bas zahebavao sa prodajom toga u teleshopovima na brdovitom Balkanu...

Slicna je situacija kao sa magicnim pilulama za mrsavljenje, da je neko tako nesto izumio, zar bi u USA bilo 50 miliona debelih (natprosjecno ugojenih) stanovnika ? Pa samo u USA bi neko prodao makar 50 miliona pakovanja, a za 100% ucinkovit "anti-gravitacijski" preparat bih i ja dao bez problema 100 US$. To bi nas dovelo do sume od makar 5 milijardi US$ samo u USA...

Samim tim: Zaobidji...

Comment

• scooter
          CBC Član
          • 26.05.2005
          • 40

I ja licno ne verujem u cudotvorna dejstva tih aditiva ali takodje ne sumnjam da ima i onih koji nisu stetni, tj mogu da pomognu kod motora koji malo vise "duvaju". Ja sam na primer izbegao zamenu radijatora za grejanje u kolima upotrebom Zastavinog aditiva ( sve pohvale ovog puta za Zastavu).
          VW- beshe zakon, majstori su krivi !

Comment

Working...
          X