Ukidanje neke fabricke blokade??

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • srdjan_p
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2004
    • 1915
    • ZR

Ukidanje neke fabricke blokade??

E sad ovako, kupio caletov kolega Lagunu 2003.god. pa ga interesuje posto je cuo da ona ima neku fabricku blokadu da moras ici u servis da ti oni menjaju ulje i tako to. Auto je valjda izasao iz garancije pa bi covek da uspara koju kintu jer servis moze i sam da odradi. E sad da li to postoji uopste, kako radi(da li u slucaju ispustanja ulja prijavljuje kvar) i kako se moze ukinuti?
    Unapred zahvalan,
    Pozdrav!
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

nema blokadu (rada motora ako se na to misli).
    Laguna kao i svaki moderan auto nije predvidjen za odrzavanje van fabrickih servisa.
    zamena ulja je samo jedna od mnogobrojnih operacija.
    ako doticni vlasnik Lagune zeli sam da zameni servis bice potrebno i da nabavi opremu za odrzavanje auta, konkretno elektronsku opremu i softver i da prodje obuku za primenu iste.

za samo jedan auto ne verujem da se isplati ulaganje u sopstvene servisne resurse..jeftinije je redovno posecivati ovlasceni servis po predvidjenom ritmu.

novi(ji) auti podrazumevaju da postoji i trosak zvanicnog redovnog odrzavanja, ne samo Reno.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• srdjan_p
      CBC Senator XXL
      • 01.12.2004
      • 1915
      • ZR

Ma to mu je i rekao moj cale nego lik je neki specijalan pa ne vredi...
      Sta se desava ako on zameni ulje, jel dodje do neke greske ili??

Comment

• r1cer
        CBC Senator XXL
        • 22.01.2006
        • 363
        • Beograd

U najgorem slučaju ima da mu pišti bord kompjuter i da prijavljuje da treba servis, znači neko mora preko kompjutera da mu poništi to. Ako mu to ne smeta može sam da menja ulje i ništa mu se neće pokvariti a grešku može da poništi u svakom servisu koji ima dijagnostiku za renoa(znači ne mora biti ovlašćen servis već samo da ima taj softver a danas dosta servisa ima piratske verzije koje vrše posao).

Comment

• srdjan_p
          CBC Senator XXL
          • 01.12.2004
          • 1915
          • ZR

Zahvaljujem!

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

evo kako ce da ponisti service interval i da zna da mu oil warning sluzi da mu je nivo ulja prenizak ( a ne da treba da ga menja )
            u pitanju je Renault Laguna II 1,6 motor (XGO ) 0d 2001-2004 godine.
            podatak iz autodate 2004.

Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• M-power
              Moderator
              • 10.01.2005
              • 10060
              • Bg; Banovo Brdo
              • CorsaC, astra H,

i + da nabavi kljuc za ispustanje ulja i da se pomoli da nije i njegov zasticen odozdole, kao model sa V6 motorom.
              To date there has never been a faster car built for the public road and,
              it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

Pazi interfejs i citac kodova ECU-a za vecunu (preko 3000 modela) kosta oko 100USD. Malo sam trazio ovih dana iz muke i naisao na gomilu uredjaja koji vrse posao a kostaju do 300USD. E sad ako zeli da zadrzi auto a voli da prcka onda se isplati kupovina takvog uredjaja. Jedno je sigurno a to je da citanjem gresaka pa odlaskom u servis (ukoliko nezeli da se prlja) sigurno ce ustedeti i izbeci mogucnost da ga prevare.

http://froogle.google.com/froogle?q=OBD ... i=froogler
                https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
                X