Custom chip

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • achilles
    CBC Član
    • 23.01.2005
    • 50
    • Novi Sad

Custom chip

nesto sam se raspitivao i saznao da ne vredi "fabricki" chip predvidjen za neki auto ako je auto vec friziran. npr, nasao sam na netu chip za mog pola koji ga dize za 8ks, medjutim, na mom autu je vec obradjena glava i stavljena je gti izduvna grana, cime je povecana snaga za nekih 7ks (koliko je pokazao dyno kod egona) i sad vredi li mi da porucujem taj chip? ili treba da se pravi custom chip? varijanta da se "procita" pa da se napravi...???
  • Rubi
    CBC Senator XXL
    • 06.05.2005
    • 519
    • Beograd

Moze jedno, a moze i drugo... Sto se "chipovanja po meri" tice, jedina smislena stvar je da nadjes chip tunera koji ce staviti auto na dyno, pa cackati dok ne izvuce maksimum. U svim ostalim situacijama ("nema frke, samo mi reci sta si radio na kolima...") ces postici malo, a sigurno cete se i ti i tjuner silno namuciti (moj "kompujter" se naputovao i naputovao, za par konja dobitka...). Ako na gotovom chipu nije ekstremno pomereno paljenje, a ti nisi ekstremno podigao kompresiju, mislim da ces mnogo bolji i jednostavniji posao napraviti sa gotovim, nego da juris po meri. Mozda nece biti maksimalni moguci dobitak, al' ce biti osetno bolje.
    (\__/)
    (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
    (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

Working...
    X