Pitanjce, vise kao neki mali info u vezi Samare...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sn00py
    CBC Senator XXL
    • 15.08.2005
    • 851
    • Belgrado

Pitanjce, vise kao neki mali info u vezi Samare...

Zanima me da li moze bez vecih prepravki unutar motornog prostora samare da se ubaci neki fiatov motor, recimo 1.6 16v iz tipa, tempre ili tako nesto...
    Citao sam sto se tice onih starijih da moze, ali konkretno Samara?
    A sto se menjaca tice?

BMS team
  • nikolans78
    CBC Senator
    • 16.03.2006
    • 277
    • Vankuver, Kanada

mislim da ne moze kao sto je to bio slucaj sa starim ladama. Stare lade su bile po fiatovoj licenci, pa je zato odgovaralo, a samara je nezavistan model. Negde sam video da su ubacivali neki opelov 2.0 motor, ali ne znam kakve su bile prepravke. Takodje mislim da su samara i ove nove 110-ke kompatibilne sto se motora tice.

Comment

• sn00py
      CBC Senator XXL
      • 15.08.2005
      • 851
      • Belgrado

Sto se opelovih 2.0 motora tice to je super vest... ALi jel to sigurno?
      Znam da su iste konfiguracije tj konstrukcije motori iz samare i npr 110, ali slazozices se da je teze naci 1.5 16V motor iz neke od tih novijih lada nego od opela...
      A secas se one slike opelovog motora u 110... Ako je u nju stao bez veceg kasapljenja onda ce i u samaru... Ali pitanje je koje su prepravke..

BMS team

Comment

• nikolans78
        CBC Senator
        • 16.03.2006
        • 277
        • Vankuver, Kanada

moguce da je to sto sam ja video bas taj opelov u 110-ki. Ja verujem da bi se to dalo nekako zbudziti. Cuo sam i da je neki tip ugradio motor od golfa dvojke u ladu 110 pa pretpostavljam da bi to moglo i u samaru, kad bi seo neki od gti-ja

Comment

• borcham
          CBC Član
          • 23.03.2006
          • 40
          • Nis

Samo mala napomena, niko nije "budžio" Opelov motor u ladu 110 već ja sama fabrika prodavala malu seriju tih automobila. Po ruskim sajtovima lako mogu da se nađu i njene karakteristike. Kolko se ja sećam ima 150 konja, oko 205 km/h, 0-100 oko 9sek, gume 15" 195/60 (ili 55). Cena ja oko 11000 eura.

Comment

• sn00py
            CBC Senator XXL
            • 15.08.2005
            • 851
            • Belgrado

Ma ok, nego ne kontas me, shvatio sam ja da je iz fabrike izasla takva, ali me zanima koliko se motorni prostor, nosaci i ostalo razlikuju od stock 1.5 16v...

BMS team

Comment

• ada
              CBC Senator XXL
              • 04.06.2005
              • 2375
              • Novi Sad
              • Svasta nesto

razlikuju se! i dzaba ti i taj motor od 2.0 ako ne uradis vesanje i pogotovo kocnice! nije problem poterati auto da ide problem je zaustaviti ga!!!!! jako puno para i jako veliko ulaganje! a ti oceni da li ti se isplati tako nesto ili ne!!!
              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
              Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
              Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
              Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• borcham
                CBC Član
                • 23.03.2006
                • 40
                • Nis

Koliko sam video u karakteristikama te 110-tke sa 2.0l motorom mislim da nisu menjali nista oko kočnica, jer se pozadi i dalje nalaze doboši, čak mislim i da su prečnici diskova isti (veoma neozbiljno od strane fabrike). Međutim što se pakovanja tog Opelovog motora u samaru tiče mislim da nije izvodljivo. Jedva je stao u 110-tku a kamoli u samaru koja ima nešto manji motorni prostor.

Comment

• sn00py
                  CBC Senator XXL
                  • 15.08.2005
                  • 851
                  • Belgrado

E to je stvar koja me je zanimala... Hvala...

BMS team

Comment

• Ladislav
                    CBC Senator
                    • 14.12.2004
                    • 223
                    • Kragujevac
                    • Lada Niva 1.7i

Ako te ne mrzi mo's da odes na http://groups.yahoo.com/group/ladasamaralovers/

Prave ljudi svakakve budzevine sa Ladama, znace sigurno da li moze i koji motor najlakse se ubacuje

Comment

Working...
                    X