Katalog za evropska vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

Katalog za evropska vozila

Povremeno mi stize katalog firme Summit Racing (narucivali smo od njih neke delove i karburatore za motore za camce) koji je u osnovi posvecen budzenju americkih motora za automobile.

Nekad me zacudi na sta su sve mislili, ne racunajuci sam motor, kakvih sve dodataka ima od karburatora preko onih super chargera sto vire iz haube ba sve do ventilatora za hladjenje motora, pumpe, (polu)nepovratni ventili,... Prakticno sve sto postoji u kolima moze da se promeni sa 5 vrsta njihovih zamena koje su bolje od originala, a sta sve moze da se doda da bi auto bio brzi, jaci, bolji...

Da li postoji neki takvi katalozi/firme za evropska vozila?
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
    11.04. 0:12 #2
    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
  • Nenad
    CBC Senator XXL
    • 06.01.2005
    • 1364
    • BBgd/Mow

Sandtler bietet Ihnen alles, was Sie für Ihr nächstes Rennen brauchen. Sandtler Ihr zuverlässiger Partner für Motorsportbekleidung und Fahrzeugteile aller Art.

D&W
    i neki drugi, mogu da posaljem kasnije uvece
    Boost or bust...

Comment

• uglavnom.bezopasni
      - 42 -
      • 03.02.2005
      • 2235
      • Novi Sad

Ne, to nije to, ovo je sve sitna sminka...

Meni trebaju od doradjene bregaste, preko glave, pa do celog motora ultra nabudzenog, pa dodatne pumpe u kombinaciji sa karbovima, diznama, power chargeri, ventilatori, ventili, NOS i druge stvari...
      Ali za evropska kola...
      Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."

Comment

• uglavnom.bezopasni
        - 42 -
        • 03.02.2005
        • 2235
        • Novi Sad

Ona varijanta: oces 10 konja evo ti nova pumpa i dizna za karb (dizne kod injection sistema), oces 20ks evo ti bregaste, oces 30ks evo ti glava uradjena, oces 50 evo ti i... oces 150 evo ti motor, oces 200 evo ti motor sa superchargerom, oces 500, evo ti sve to ispred plus NOS...

Tako to rade u Summit Racingu...

Comment

• Nenad
          CBC Senator XXL
          • 06.01.2005
          • 1364
          • BBgd/Mow

Takvog nema
          Boost or bust...

Comment

• Wiz
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3104
            • Nish

A lepo bi bilo da ima,eto ideje za posao =]

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141
              • Beograd, barajevo-zemun
              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

za evropska generalno ne znam, za Volvo postoji takva vrsta ponude-
              1) fabricka sa raznim kitovima bas tako kako ti zelis ponudjeno, hocu ovoliko konja a oni spakuju sve sto je potrebno uz obimno uputstvo za ugradnju. (za moj auto konkretno postoji fabricka opcija koja se ugradjuje kod dilera koja dodaje +45KS na postojece uz naravno zadrzavanje svih garancija na trajnost motora- tzv turbo plus kit).

2) SAM (Stefanson automotive) slicno ali sa sirom ponudom paketa.
              pri tome se kombinuju delovi sto sa marine programa motora sto racing (serijski, fabricki) sto custom radjenih sklopova i pojedinacnih delova.

tako moze u nekih 5 koraka, faza, da se naruce kitovi koji dizu snagu motora u rasponu od +20tak konja do + 150 konja bez bitnih izmena na hardveru motora.
              uz obimnije izmene (bregaste i ostalo) nude se gotova resenja koja dizu od pocetnih 160 sve do 400+ konja.

jedan od tako preradjenih motora se moze videti na forumu u temi "svedski opel" sa Mantom i Volvo B230 dopunjenim/doradjenim motorom.

i za druge marke uglavnom postoje slicne vrste kitova (BMW, Mercedes, Alfa,Porse, Audi mi prvo pada na pamet) raznih ponudjaca i nivoa porasta perfomansi.

za Amere je puno lakse imati svena jednom mestu, ionako se koristi za tjuning svega nekoliko motora (short block) nastalih zadnjih decenija. mislim da je <5 tipova motora ukupno u igri za oba americka proizvodjaca pogodno za masovniji tjuning (kataloski).
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

Working...
              X