Fabricki izduv (katalizator + 3 lonca) - ZVRNDA

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dekideki
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1914
    • Beograd

Fabricki izduv (katalizator + 3 lonca) - ZVRNDA

cao svima!

Alfa Romeo 2.0 TS 16V 110KW, varijator faze (novi tip), zamenjeni kaisevi spaneri. od pre 1500km ugradjen TNG, kod IvanaT.

***izduv na Alfi takoreci - zvrnda. odozdo, negde na sredini, kad se pri niskim obrtajima doda gas. ne preterano gazenje pedale, obicna voznja. nekad vec od 2200, nekad oko 3000. redovna pojava koja sve vise smeta, bode ushi.
    napomena: svi lonci su kao novi, sve na svom mestu. ranije nisam toliko obracao paznju jer mi se jezivo cuo varijator pa kad sam ubio taj zvuk, ovaj zvuk je istrcao u prvi plan.

da li ovo moze jednostavno da se resi i kako?
    btw, zasto dolazi do ovoga?
    **i na kecu sa 4-2-1 granom se javlja srodni zvuk. tako nekako zvuci...

a mozda je sve to najnormalnija stvar na mojoj alfi...

ne znam. aj pomozite!

Poz.
    .
  • civi
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1492
    • Pozarevac

Otkacila ti se neka cev u samom loncu, garantovano , predpostavljam u predzadnjem , cesta pojava na italijanima....
    Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
    - Kako to misliš, kočim?

Comment

• dekideki
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2005
      • 1914
      • Beograd

iskusno. hvala!

poz.
      .

Comment

• Miljan
        CBC Senator XXL
        • 18.01.2006
        • 459
        • Nis

**i na kecu sa 4-2-1 granom se javlja srodni zvuk. tako nekako zvuci...
        I kod mene se do pre dve nedelje javljao taj zvuk iz srednjeg lonca, a lonac spolja bukvalno kao nov, poludeo sam i zamenim lonac (imao sam jos jedan nov u garazi) zvuk nestane, sad je divota, ono pre kad god prebacim u visi stepen i ubrzavam, iz srednjeg lonca se cuje zrrrrrrrrr, kao da nesto vibrira u njemu.
        Sad mi stoji u garazi, posto nemam vrema, hocu da ga isecem da vidim sta ima unutra.

Comment

• dekideki
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2005
          • 1914
          • Beograd

javi mi ako uradis tako, sta se otkacilo.

hvala

poz.

P.S. kod koga najbolje da odem da mi to sredi? napomena: nisam od ljubitelja Remusa i ostalih sportskih izduva, treba mi fabricki izduv, ali da ne zvrnda, tako da... ne saljite me kod majstora koje ce mi s vrata predloziti da ulozim XXX evra i da mi sve promene za neki custom made, treba mi stock (ili stock like) iskljucivo!
          .

Comment

• bozam
            CBC Član
            • 12.09.2005
            • 39
            • NS

I meni se na Dedri culo zvrndanje, onda jednog dana odem do drugara, nateramo auto na kanal upalimo i gledamo odakle se cuje. Bila je neka oplata pre (ili beše posle) srednjeg lonca koja štiti samu izduvnu cev. Uzme drugar brusilicu i.... posle toga se ništa nečuje. A od skora opet, ali sada na izduvnoj grani prdi ko blesav (sumnjam da će brusilica pomoći ovog puta). Zato novi diftung i ima da prede.

Comment

• dekideki
              CBC Senator XXL
              • 26.07.2005
              • 1914
              • Beograd

pravo da ti kazem, na to mi i zvuci. da se otkaci cev unutar naizgled kao novog lonca mi jeste nesto sto se moze desiti, ali mi je, nekako manje verovatno od ove tvoje varijante. jos samo da nadjem kanal...

pozdrav i hvala
              .

Comment

• Nenad
                CBC Senator XXL
                • 06.01.2005
                • 1364
                • BBgd/Mow

Proveri kako je ceo sistem pricvrscen,dotegni srafove.
                Boost or bust...

Comment

Working...
                X