Mozes da ga odneses u bilo koji servis, jer oni uglavnom to ulje koriste za grejanje. Samo ga prospu u onaj njihov kontejner koji inace koriste pri promeni ulja.
Gde sa starim uljem ?
Collapse
X
-
Nista gore po zdravlje nego te uljne peci. Prvo sto su sve sklepane i rucno pravljene pa vise dime i guse nego sto greju, a i kada su dobre kancerogene su na dobrom radijusu. To bi trebalo zakonom zabraniti. Ne znam konkretno kakvo je sagorevanje u pitanju (par puta sam slusao od ljudi kojima je to struka) ali broj stetnih cestica je veliki i to u jakim koncentracijama.
Comment
-
-
Zar se te peći još uvijek koriste???
Nisam ih baš odavno vidio tj jesam kao arhivsku građu
U svakom slučaju zakonom zabraniti.
Comment
-
-
svaki divlji servis "u garazi" ih ima. aj cik ih ubedite da ih se ratosiljaju, sve penzionisani majstori zimogrozljivi i bas ih briga da li ce rak da dobiju.
**ja svoje staro ulje dajem za motornu testeru- meni najpametnija primena. nije ni ekoloski, ni stedljivo, ali kad lanac vec jede toliko ulja, svejedno mu je koje ce da "baci".
poz..
Comment
-
-
Pa je li svi to sami mijenju ulje?
Evo juče sam bio kod nekog majsora, znači mala radiona i vidio sam da ima onu bačvu za staro ulje...
Ako vaš majstor nema prijavite ga
Comment
-
-
Ja svoje "doniram" servisu gdje sam ga zamjenio... Obicno je zamjena besplatna kada kupujem ulje u servisu...
U zadnje vrijeme to praktikujem kod drugova koji imaju servis za VW... Oni su kod projektovanja sistema za centralno grijanje (stambena kuca na 3 sprata + servis sa 6-8 boxova) predvidjeli grijanje na koristeno motorno ulje, kao primarnu soluciju, a zemni-plin zamjena za "ne daj boze"... Kako je to sve bilo planirano, u startu je za kotao za centralno nabavljen gorionik fabricki pravljen za staro ulje... I sve fercera OK... A i racun za plin je na nivou 25-30% pred-uljnog sistema...
Comment
-
Comment