Reno CLIO 1.5dci (2003.)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Reno CLIO 1.5dci (2003.)

Sada smo sipali sintetiku, da li je bila polusintetika pre toga ne znam!
    Je li menjate na 10k ili manje vise?
    Kakva su vam iskustva?
    Kuma mi uzela tu makinu, pa cisto da zna!
  • Car
    CBC Senator XXL
    • 07.07.2005
    • 900
    • Beograd

Re: Reno CLIO 1.5dci (2003.)

Ovde ces dobiti podeljenja misljenja sto se tice redovnog servisa. Ja imam 1.9 dci u laguni, fabrika propisuje zamenu na 30 000km, a ovlasceni servis u bg-u na 10 000. Verujem da u inostranstvu nije menjano nista pre tih fabricki propisanih intervala (koji su bas dugacki) ali ok..
    Verovatno cu menjati na 10 000km, samo iz straha zbog visokih cena odrzavanja, inace ne vidim poentu sem bacanja novca.

A koliko sam skapirao, najveci deo foruma ulje menja u 8-10 hiljada, filtere do 15 hiljada.

Ima jedna ili dve teme na forumu gde se razglabalo malo opsirnije o tome da li postovati fabricki propisane intervale, potrazi, mozda nadjes nesto zanimljivo..

Comment

• Dren
      CBC Senator XXL
      • 24.08.2005
      • 1068
      • Sarajevo

Moje misljenje: neka mijenja na 10.000 ili jednom godisnje, naravno pod uslovom da je koristeno kvalitetno, originalno ulje... Ne mislim da morate ici na sintetiku ( koliko je presao auto...? ), nego bi i dobra polu-sintetika 10W40 trebala odraditi posao, a dosta je jeftinija... Naravno podrazumjeva se da koristite polu-sintetiku koja zadovoljava fabricku preporuku po npr. API standardu...

S obzirom na nasa goriva, mijenjajte i uljni filter svaki puta, a ne svaki drugi... Isto tako, neka pazi gdje i sta sipa, da to bude barem minimum od pravog euro-dizela raspolozivog...

I postujte fabricki propisane intervale zamjene remenja i slicnih zahebancija...

Comment

• Goranp
        CBC Senator XXL
        • 28.06.2006
        • 436
        • Banja Luka

Moja preporuka 7-8000 najviše...
        S obzirom da će žena voziti to neće biti ubrzo tako da 20-ak eura godišnje nije ništa...
        Ipak ulje čuva mašinu, a većina to ignoriše...
        Kod mene je uvijek pri maksimumu i redovno ga kontrolišem

E sada filter ulja neko mijenja na svakom mijenjanu ulja,a neka svaki drugi put....

Kada skontaš to nisu neki preveliki troškovi...

P.S. Naravno paziti da se sipa orginalno ulje
        Banjaluka Blog
        http://gradbanjaluka.blogspot.com
        Tattoo Picture
        http://tattooaco.blogspot.com

Comment

• Wiz
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3104
          • Nish

Za taj motor samo full sintetiku na 7-10k km filter ulja,takodje filter goriva i vazduha 2x godisnje ako se prelazi vise od 10k km

Comment

• Durango
            CBC Senator XXL
            • 01.02.2006
            • 590
            • Zemun, Srbija

Ima moj prijatelj Megan-a sa tim istim motorom i sipa polusintetiku 10W40 Elf jer mu to pise u fabrickom uputstvu koje je dobio uz auto!
            Menja ga na 10.000 km zajedno sa filterom ulja i goriva!
            MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

OK, hvala ljudi! Tako sam i ja mislio otprilike 8 do 10k!

Stavili smo sintetiku, posto u AUTODATI pise da moze i polu i puna sintetika, za nase klimatske uslove, a mi po starom dobrom obicaju, daj ono skuplje! Nadam se da je i bolje.

A filtere ni ne razmisljam da ne menjam prilikom svakog servisa.

POZZ

Comment

Working...
              X