Koji motor ubaciti u YUGA???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Kanarinac
    CBC Senator XXL
    • 08.10.2004
    • 2870
    • BG,Weedikovac

Koji motor ubaciti u YUGA???

ne znam da li je o ovome pisano ali hteo biha da ubacim neki jaci motor u yuga pa se razmisljam izmedju nekoliko motora

Znaci u opticaju su sledeci motori:
    1.Fiat tipo 1.6 16v(2 bregaste)
    2.Fiat uno 1.3 turbo
    3.lancia mozda beta delta sta vec uglavnom 1.6
    4.Fiat ritmo ili regata valjda
    5.Valjda je neki fiatov 1.5 kazu da je dobar

E sad posto nisam bas mnogo obavesten o karakteristikama ovih motora neka svako ko zna nesto o performansama,preradi motornog prostora da bi se ubacio i naravno ceni odrzavanja kao i dostupnisti delova.
    ja bih ga gurao do 130-150 konjica
    Naravno ako neko zna neki drugi neka pise

I love my
  • kilson
    Moderator
    • 09.10.2004
    • 3216
    • NoviBGD
    • AR 75 GT

Zdravo Kankan! Znachi ne znam da li postoji negde na netu detaljnije razvijena pricha, nego li ovde...

A shto se tiche tipova motora, najbolje je ici na SOHC, jer je lakshi i manje ce opteretiti Yugo-a. A ja bih ishao recimo na Uno-Turbo motor, sa dizanjem boost-a na 0.7 bara se dobija nekih 125ks na tochkovima (!) Tu postoji josh jedan tip, koji sam planirao da pitam Boost-a, a to je ubrizgavanje rastvora alkohol-voda u turbo (izvinjavam se na nestruchnom izrazu) koje po prichi sa nekih site-ova drastichno dizhe performanse... Pitanje je koliko dugo i da li?

Poz!
    Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• maki
      CBC Senator XXL
      • 03.10.2004
      • 878
      • Budva, CG

Od ritma motor 1.6 16v,mislim da je to isto kao i taj tipo,ide lagano u juga i moze da se nagura na 140-150 ks,ali vijek trajanja je 20-30-tak hiljada km,sem izmjena u motornom prostoru moras da mijenjas i mjenjac kompletan, ovjes, kocnice...., to se radi ako planiras na trke
      HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• Kanarinac
        CBC Senator XXL
        • 08.10.2004
        • 2870
        • BG,Weedikovac

Ne planiram na trke ali tay motor vec ima 130 i kusur konja ili gresim?

I love my

Comment

• maki
          CBC Senator XXL
          • 03.10.2004
          • 878
          • Budva, CG

Nema, cini mi se da ima oko 105ks
          HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• kilson
            Moderator
            • 09.10.2004
            • 3216
            • NoviBGD
            • AR 75 GT

Pravi odgovor za motor od Ritmo-a glasi: DOHC 158X ccm 105 ks pri 6200 rpm. Naravno rech je o 8v...

Dok 1.6 16v DOHC novije generacije raspolazhe sa 103 ks...

Posetite: http://www.carsfromitaly.com/fiat/index.html
            Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• sira
              CBC Senator XXL
              • 03.12.2004
              • 322
              • Split

Originally posted by maki
              Od ritma motor 1.6 16v,mislim da je to isto kao i taj tipo,ide lagano u juga i moze da se nagura na 140-150 ks,ali vijek trajanja je 20-30-tak hiljada km,sem izmjena u motornom prostoru moras da mijenjas i mjenjac kompletan, ovjes, kocnice...., to se radi ako planiras na trke
              Ne postoji od ritma 16V motor
              Ako si spreman pilati karoseriju, variti poluosovinu i slično savjetujem ti 1.8 16V od Tipa (iste stvari moraš raditi i za 1.6 8V od ritma) ali ovaj ima puno više potencijala
              Ono šta ti ide na šaraf su ti 1.3, 1.5 od ritma ili delte te 1.6 iz Tipa SOHC, ali moraš staviti zamašnjak od 1.1 ili 1.3 da ti paše na yugovu getribu, nije neki problem ni 1.3T ili 1.4T od una
              Od 16V motora ti paše 1.6 iz brava jer ne moraš ni getribu mjenjat , a onda nema problema ni s poluosovinama, samo malo moraš modificirat nosać motora.
              http://forums.cjb.net/alfa75.html

Comment

• Kanarinac
                CBC Senator XXL
                • 08.10.2004
                • 2870
                • BG,Weedikovac

Znaci i od brava moze ja sam nesto za varijantu 1.4 turbo ipak je to turbina a i nema zezanja ko a 16v motorima.

I love my

Comment

• sira
                  CBC Senator XXL
                  • 03.12.2004
                  • 322
                  • Split

To ti je najbolja verzija, nema prilagođavanja karoserije, motor ti paše na vidu, samo ne znam hoćeš li se morat ********t s letvom volana jer downpipe od turbine je dosta nisko i neki koji su tu kod nas radili tu konverziju su morali spuštat letvu volana
                  http://forums.cjb.net/alfa75.html

Comment

• Kanarinac
                    CBC Senator XXL
                    • 08.10.2004
                    • 2870
                    • BG,Weedikovac

E cuo sam da od una turba nece moze da se ubaci sa turbinom zbog letve upravljaca jel zna neko proceduru ili nesto sl.?

I love my

Comment

• drasko
                      CBC Član
                      • 09.11.2006
                      • 12
                      • Beograd

Po meni u yuga ti je najpametnije da ubacis motor od fiat tipa 1.4 sa menjacem, to sam ja radio.Nemas puno prepravki, jedino kad menjas zupcasti treba da raskacis motor i malo ga podignes da bi to izveo. Treba da mu se uradi usis (karburator sa sportskim filterom ) i da se ispolira usisna grana. Kad to uradis onda treba i da mu uradis izduv ( auspuh ) i to je najbolje da ti idu dve cevi i da ulaze u srednji lonac pa onda opet dve cevi u zadnji lonac... Malo je komplikovano ali veruj mi da yugo ide kao meclaren f1 i trkao sam se sa drugarom koji je imao motor od 1.6 tipo i moj je bolje punio i ubrzavao. Taj motor je bio tipo 1.4 i na kraju posle u**** i izduva je imao 90 konja sto je za juga verj mi vozio sam ga sasvim dovoljno. Pored svih ojacanja spajanja koseva sanki je uspeo da mi nacne desni krak ( prsne ) SRECNO

Comment

• 206
                        Admin od ispočetka :)
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Obrati malo paznju na datum kada je zapoceta i zavrsena ova tema - skoro 2 godine. Gleda li to iko pre nego sto digne temu iz mrtvih?

----------------------------------------------
                        Edit: Locked by killaz

P.S. U Yuga je zabranjeno ubacivati bilo shta ispod 1.6 i prichati o tome na Cannonu.
                        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                        X