veceras je moj uno dobio malo ergele pod haubom,motor je 1.0ie,a sad je 1.0 weber 32 dmtr dvogrli ujeda po gasu na leru ali nece da vuce,sutra se nastavlja eksperiment sa vazdusnim filterom i detaljima,napravio sam medju plocu izmedju usisne grane i karburatora pa se dva grlu suzavaju u jedno,posto nisam nasao usisnu granu za taj tip motora,napravicu sutra snimak i neku sliku
uno fire
Collapse
X
-
Da li ti treba malo "jaca" bregasta? Imam ja jednu sa 1108ccm...
Cube Capacity = 1108
Asp Valve Apertures = 7°-35°
Exhaust Valve Apertures = 37°-5°
Imam i leptir gasa od 35mm, ako hoces da se vratis na i.e. Ne bi morao da "juris" drugu usisnu granu... Potrosnja bi ti sigurno bila mnogo bolja nego sa karburatorom, a osetio bi povecanje snage. Ne znam koliko si spreman da investiras u dyno merenja, ali ja sam vrlo znatizeljan da vidim koliko bi bilo poboljsanje sa bregastom i leptirom...(\__/)
(='.'This is Bunny. Copy and paste Bunny into
(")_(") your signature to help him gain world domination.
http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/
-
-
neznam ali imam jako lose iskustvo sa cenralnom diznom,doduse na opelu i vec trecu godinu vozim na dvogrli karburator i prezadovoljan sam,nema bloka a ide kao nevreme jutros je upalio na pola kljuca i prede, nego me zaj...va plinski isparivac nije vakumski pa se drugacije steluje a i pusta plin i kad je auto ugasen a na kontaktu,a na benzin nisam probaoko na nas krene iz mesta je naje&o
a sto nas je vise,jaci smo
Comment
-
-
Samo malo... Ako imas i plin na kolima - gde mu onda dodje dvogrli karb? Da li ide:
dvogrli karburator
prostor gde se ta dva grla sastaju u jedno
(nekakav Y oblik)
"plocica" (mesac) od plinskog uredjaja, precnika 32mm (ako ne gresim)
ostatak usisne grane
Lose iskustvo sa centralnom diznom na Opelu je jedna stvar... Mozda i nije do centralne dizne, mozda je do Opela (sad ce drvlje i kamenje da poleti iz Opel tabora, al' posto je tema vec u Fiat/Lancia taborunisam mogao da odolim). Mislim da tvoj auto ima Bosch Mono-Jetronic (ako me podaci ne varaju)... Mislim da ti je i originalni leptir gasa bio 32mm (mogu da proverim u literaturi, a i ti mozes da proveris sublerom), i verovatno je i mesac (nadam se da koristim dobar izraz - onaj Venturi prsten na koji auto "vuce" plin) manjeg precnika. Ako prelazis na dvogrli karb, trebace ti i odgovarajuci mesac za plin, da bi stvarno postigao neki efekat. Ovako ce ti plinska instalacija biti bukvalno "usko grlo" na usisnoj. Siguran sam da ces sa malo "zvrckanja" po otpadima naci celu usisnu za dvogrli - sto je daleko bolje resenje nego da "budzis" na i.e. usisnu. Za drugi mesac ce "plinadzije" bolje znati - postavi pitanje u plinskom delu foruma.
P.S. To sto na karbu "nema bloka" ne znaci da auto bolje vuce ako se potera na 7000rpm, ako mu je maksimalna snaga na 5500rpm. Samo pravis nekorisno opterecenje po motor. Meni je promena bregaste (1mm veci lift, 3 stepena preklapanja, umesto 0 stepeni) pomerila maksimalnu snagu sa deklarisanih 5500 rpm na 5600 rpm (provereno na dyno-u). Obrtni moment je "lepo rasporedjen", ali se maksimalni obrtni moment pomerio sa 3500 na 3800 (mada ga "ima vise" kroz ceo mereni spektar obrtaja). Sa dvogrlim karbom ces moci da u prvoj, drugoj brzini "guras" dokle hoces (dok ne spalis dihtung glave, to im je slaba tacka... Pa dalje, redom, kako sta uradi "kpeng!"), ali ce ti u petoj, na autoputu, na ravnom dogurati do maksimalne snage, i ni makac dalje. Na uzbrdici ce ti u trecoj/cetvrtoj (zavisi od uzbrdice, i od opterecenosti kola) doci do maksimalnog obrtnog momenta, i ni gore, ni dole (drzis gas "do daske" pri obe opisane probe). Moses obe stvari da proveris i na dyno, ali ce te to merenje kostati kao neki od sastavnih delova FIRE motora (sto ce reci, par desetina evra)
(\__/)
(='.'This is Bunny. Copy and paste Bunny into
(")_(") your signature to help him gain world domination.
http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/
Comment
-
-
danas sam ga provozao,efekat je bolji nego na ubrizgavanju za nijansu je startniji a i mogu da obidjem sa 60 na sat do sad sam morao dobro da razmislim pa tek onda da krenem,to je sve igra dok ne prodam sadasnji auto koji vozim corsu GT-R,pa uzmem motor 1.5 jer po nekim podacima ide isti menjac samo na ta dva modela a svi ostali se razlikuju po oznakama,ali otom potom kad dodje do toga,malo losije radi jer je plinski ispasrivac elektronac a sad mi treba vakumski,a na benzin radi ko slogiran zalece se i to samo pod sauhomko na nas krene iz mesta je naje&o
a sto nas je vise,jaci smo
Comment
-
-
ako imaš 1.0 uno ako sam dobro shvatio što nemaš 4 brzine na getribi,ako da onda ti treba za 1.5 s 5 brzina iz 1.4 ili tako neke mašine ,skočiš do otpada i za par eura dobiješ,i po mojoj sugestiji 1.5 iz lancie delte motor je zverka a i da se ****no naložit ja imo u yugiću
Comment
-
Comment