WURTH ulje!?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alexa05
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2006
    • 1769
    • Smederevo
    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

WURTH ulje!?

Ljudi ima li neko predstavu kakva su WURTH ulja!? Imam i vise nego povoljnu ponudu za kupovinu tog ulja jer mi ortak radi kod njih, pa me interesuje je li neko imao prilike da se sretne sa tim uljima.
    Ja sam iskreno tek juce cuo da oni rade i ulja, mislio sam da se bave samo izradom alata. Imaju sve, mineralno, polusintetiku i sintetiku.
    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA
  • g60
    CBC Senator XXL
    • 20.10.2006
    • 1011
    • Vrachar je majka ;)

Pa sama pomisao da prave alate i ulje je glupa, zar ne?
    Moze ako vam ga poklanja neko inace...

Vrlo je mala razlika izmedju galaxa recimo i mobila...
    Sipas i ne mislis ( kao moj drugar pa ode na generalku zahvaljujuci galaxu i njegovoj dobroj reklami)

Pozz

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

Nauci drugara (ubedi ga) da ulje nije prljavo i da ga uvek proba s vremena na vreme medju prstima ma kako da se zvalo (ma sta pisalo na kantici). Ako nije masno neka ODMAH promeni "firmu"

Comment

• Nikola
        CBC Senator XXL
        • 29.09.2004
        • 975
        • Indjija/Vojvodina

Originally posted by g60
        Pa sama pomisao da prave alate i ulje je glupa, zar ne?
        Pa ne bas.... Wurth je velika internacionalna grupa kompanija sa preko 100.000 proizvoda, ukljucujuci i posebne brendove koji posluju unutar grupe.
        Od hemiske, elektro, masinske industrije pa tako redom...
        Nisam probao ali sumnjam da bi dopustili sebi ulje losijeg kvaliteta nego ulja slicnog cenovnog ranga na trzistu, cak naprotiv.
        .:Cuore Sportivo:.
        Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• shadow
          CBC Senator XXL
          • 23.09.2005
          • 555
          • Beograd

Dranix, "masno" je sirok pojam Primer, istog dana sam kupio ulje kad i komsija. On je kupio Castrol Magnetic mineralno, ja sam kupio Selenia 20K full sintetic...otvorimo i on i ja kutije, i protrljamo ga izmedju prstiju...njegovo i moje se drasticno razlikvalo pod prstima...oba su bila masna, samo sto je njegovo bio nekako guscje i malkice masnije...on je inache i serviser, i njegov komentar na moje je bilo "Hmm....hmm...ne znam sta da ti kazem..."

@G60

Moj stav je da nijedno ulje u plasticnim kanticama koje se prodaje kod nas, da je 99% falsifikat. Jedino sto verujem da je original su ulja iz metalnih kantica. A jedina ulja koja sam nasao kod nas da su u metalnim kanticama su Selenia i Motul.
          My crew is all fired up
          Y'all better just wise up

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Wurth se ne bavi proizvodnjom ni ulja, ni alata...trgovina svime i svacime kao sto je npr nekada bila Robna Kuca Beograd.

ali, razlika je sto Wurth definise svoje kriterijume izbora dobavljaca u smislu kvaliteta pa kupovina Wurth proiozvoda ne predstavlja rizik po pravilu.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• M-power
              Moderator
              • 10.01.2005
              • 10060
              • Bg; Banovo Brdo
              • CorsaC, astra H,

Originally posted by shadow

Moj stav je da nijedno ulje u plasticnim kanticama koje se prodaje kod nas, da je 99% falsifikat.
              Sta reci sem da imas pogresan stav
              To date there has never been a faster car built for the public road and,
              it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Eon
                Moderator
                • 10.03.2005
                • 4225
                • Beograd-NBG-44
                • Superb 2.0 4x4 DSG

Wurth samo brendira ulje koje zadovoljava njihove specifikacije, mislim da treba da kupis i ne mislis....

Uvek su bitne specifikacije i da li su istinite, a da li je Motul, Mobil, Castrol ili Wurth, sve je jedno... Pa svaki dobar brand u svoju cenu ugradjuje i visoke troskove marketinga... Mislite o tome!!!!!
                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• dranix
                  CBC Senator XXL
                  • 04.10.2004
                  • 3079
                  • Antwerpen/Belgium
                  • Saab 9-3

Shadow,
                  Izvini, nismo se razumeli i nisi citao pazljivo moj post. Rekao sam da u toku eksploatacije "opipavas" ulje i da ga ODMAH zamenis kao i da zamenis drugom markom jer to mozda nije dobro ili original. Da bi ulje dovelo do tolikog habanja motora da je zreo za generalnu za kratko vreme treba da je ulje kao voda. To nije slucaj ni sa jednim uljem kad je novo. Neka "propadaju" brze. Drugo. Ponekad je potrebno malo odstupiti od onoga sto je proizvodjac rekao da je standardno potrebno za taj motor u odnosu na trenutno stanje motora. Znaci da nov i istrosen motor nije nikada bilo isto pa je stoga pozeljno da se vrsi izvesna korekcija sto se ulja tice i to ne samo zbog dotrajalosti (istrosenosti) metalnih dodirnih povrsina nego i zbog stanja dihtunga, semeringa itd. Procitaj sta nudi recimo Castrol za starije motore. Nista se ne mora ali je pozeljno jer nisu svi motori napravljeni od kvalitetnih materijala pa su s toga i osetljivi znatno vise na kvalitet ulja nego neki drugi.
                  Ni ja ne verujem da bi se Wurth brukao da brendira lose ulje samo ako je i to "original".
                  Bez nekog posebnog preterivanja i namere da se shvati bukvalno. Postoje razliciti motori od kojih su neki posebno "zilavi" na lose odrzavanje i "neunistivi" a neki su opet i previse osetljivi. Iskustva postoje a mnogi majstori koji su se nagledali svega i svacega odlicno znaju sta valja (ili je valjalo) a sta ne. Problem je samo prvih mozda 6 meseci od pojavljivanja novog motora na trzistu. Do tada kvalitet garantuje samo ime firme i stara slava a kad se "pokaze" onda su to cinjenice koje su javne za siroke narodne mase. Znaci, sve se zna o starim motorima. Bas sve. Jos samo da se nadje taj koji zna...
                  Ni ja ne verujem da bi se Wurth brukao da brendira lose ulje samo da je i to "original".

Comment

• Ji 4Tze
                    CBC Senator XXL
                    • 04.05.2006
                    • 806
                    • bg
                    • Honda CR-V 4WD

meni su pre par meseci u auto-kole sipali wurth, iz bureta (chini mi se), polusintetika

ulje ko ulje, odradilo svoje i promenjeno (za neko drugo )

Comment

• shadow
                      CBC Senator XXL
                      • 23.09.2005
                      • 555
                      • Beograd

Originally posted by M-power
                      Originally posted by shadow

Moj stav je da nijedno ulje u plasticnim kanticama koje se prodaje kod nas, da je 99% falsifikat.
                      Sta reci sem da imas pogresan stav
                      Rece prodavac ulja
                      My crew is all fired up
                      Y'all better just wise up

Comment

• Uros Piperski
                        CBC Senator XXL
                        • 31.01.2005
                        • 2978
                        • Beograd

Evo kazem i ja . I ti u metalnim kanticama mogu da budu falsifikati. Svojim ocima sam video kako su 90ih pravili metalne kantice i etikete za lak za drvo

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• dranix
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 3079
                          • Antwerpen/Belgium
                          • Saab 9-3

Ja ne znam koliko je ko star ili mlad od vas koji citate ali je poznata stvar da su svojevremeno Slovenci samo kantice i proizvodili i sipali recimo Sadolin iz uvezene cisterne. Tako se to normalno uvek i radi jer retko ko ima tehnologiju. E sad, sto pri tom postupku moze masa da se "krsti" necim jevtinijim to je druga stvar. Ako se sve radi kako treba tj. samo konfekcionira to je onda taj prizvod i sta ima veze u sta je sipan. Problem je IME odnosno reklama jer ako ne pise nista narocito na kantici (pakovanju) i cena je drugacija.
                          Ja ne znam ko jos normalan ko ima svog garazistu kupuje ulje u kanticama. Jednostavno odes i sipa ti iz bureta sta hoces po odgovarajucij ceni i kolicinu koliko treba. Ako to isto ulje kupis u kantici kosta samo vise i to toliko otprilike koliko kosta filter za ulje. Ko hoce neku specificnu marku ili vrstu ulja ostaje mu da kupi ipak sam u kantici jer nema u garazama bas neke egzotike mada su te dve tri vrste koje se drze obicno sasvim dovoljne za normalne motore i malo vise od toga. Naravno da nema govora da se sipa bilo sta jer dovoljna zarada vec postoji i nema svrhe da se lazu musterije. Pojedini skupi servisi (najcesce mercedes ili BMW) besplatno menjaju ulje i filtere. Naravno da imaju vec druge nacine da oderu pa je to samo eto kao reprezentacija koja ne kosta (njih ne kosta) previse a musteriji se bar cini da joj je lepo. Psihologija uvek igra ulogu. Ako se stvarno desava svasta u Srbiji kako pojedinci pisu to je obicno kokosarenje ili narod kupuje stvari bilo gde i samo da je jevtino a posle je kriv neko drugi.
                          To mu isto dodje kao sto se "proizvodio" Marlboro i slicni plagijati kao da neko ne zna aromu. Covek treba stvarno ja je lud da ne prepozna bugarski ili ne znam ni ja ciji whiskey ili slicne stvari. Kod ulja je malo teze jer se ne pije ali se provali i to. Vidim svi ste iz BGD pa umesto da se pomazete vi ne verujete jedni drugima kao da se covek moze zajebati vise od jedanput. Jevtine su takve prevare. Ne isplati se jer se los glas mnogo daleko i brzo cuje. Nisam jos procitao GDE je kupljeno ulje koje nije bilo dobro. Dajte imena ljudi ili firmi koje to rade. Ovako su samo spekulacije i pretpostavke kao kad pricaju zene na pijaci. Da nekog od vas nije cuvala baba mozda?

Comment

• Eon
                            Moderator
                            • 10.03.2005
                            • 4225
                            • Beograd-NBG-44
                            • Superb 2.0 4x4 DSG

Sve je manje falsifikata, zbog prisustva samih proizvodjaca na trzistu, ali je usadjen strah jako duboko...
                            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• kilson
                              Moderator
                              • 09.10.2004
                              • 3216
                              • NoviBGD
                              • AR 75 GT

Ja sipah kod sebe pre nekih 2000 km, bash cu danas-sutra da proverim nivo, izgled itd.
                              Inache sipao sam ga po preporuci, koliko znam wutrh je zvanichno na nashem trzhishtu, a cena je vishe nego ok.
                              Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

Working...
                              X