Izduvna grana 4-2-1 kod Bate?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vocko
    CBC Senator XXL
    • 25.04.2005
    • 4556
    • nBGd

Izduvna grana 4-2-1 kod Bate?

Mislim na Batu Sportauspuff iz NS-a.
    Pricao sam na sajmu sa njim ili radnikom i spomenuo je da prave 4-2-1 grane za ~170-200e i da im samo treba dihtung.

Zanima me, ako neko zna, kakvog su kvaliteta i da li se isplati takva investicija ili je bolje skupljati duplo vise para za neku "firmiranu" izduvnu granu.

Thnx
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Meni je bilo jefitnije (i kvalitetnije) da se dopremi iz USA.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Saby
      CBC Senator XXL
      • 25.11.2004
      • 408
      • Horgos

da, vredi sigurno, al onih 50 inzenjera su totalne budale u supersprintu...
      ma daj, mozdes da kazes da imas 4-2-1, al dal ide bolje ili ne to ne znas, ili jos vise stete pravi....
      Fun starts @ 3000 RPM
      Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• Rubi
        CBC Senator XXL
        • 06.05.2005
        • 519
        • Beograd

Izduvne grane su "bolt on" modifikacija, i samim tim su preskupe/dobitak kada se uzimaju firmirane - zbog jednostavnosti ugradnje i efekta. Da imaju efektat - imaju. Pogledaj u temi "Oblici i duzine izduvnih grana - matematika?" Sa druge strane, oko 200 evra za izduvnu granu mi se cini malo mnogo, za "domacu radinost" - to vec ulazi u klasu cene inostranih, "firmiranih" izduvnih grana (ali, racunaj i transport i carinu). Dihtung nije problem, a sama izrada grane nije neka filozofija - trebaju ti duzine i precnik prema uslovima eksploatacije/karakteristikama motora, trebaju varovi da budu dobro odradjeni, trebaju uglovi spajanja cevi da budu odgovarajuci i treba da bude sto manje krivina. Nije neki "rocket science".
        (\__/)
        (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
        (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• uglavnom.bezopasni
          - 42 -
          • 03.02.2005
          • 2235
          • Novi Sad

Kad Bata uradi nema sanse da provalis sta je original, a sta njegov rad, ima on veliko iskustvo, a i drzi do kvaliteta. A obzirom kako se pravi, nije velika cena...
          Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
          11.04. 0:12 #2
          Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

Cini mi se da je ovde Rubi u pravu jer ipak neki privatnik koji radi za sve firme ne moze da odradi posao kao neka specijalizovana faabrika koja radi neki proizvod za samo par firmi.

U mom slucaju je racunica bila sledeca:
            120e = grana
            20e = put za NS da bi se skinula original grana za uzimanje mera
            ??? e = 3 dana bez auta
            10 e = bus za BGD
            10 e = bus za NS
            20e = povratak za BGD

Sve ukupno = min 180 e za granu iz domace radinosti

Sa druge strane, u USA sam pronasao granu u firmi koja radi delove za tuning Nissana (i to samo Nissana), hromiranu sa otvorima za lambdu i EGR koji su bas gde treba da budu za 110$. Druga je prica kako sam se ja snasao za transport i carinu.

Postarina i carina bi bili jos max 100$ sto znaci da bi original grana koju su projektovali inzinjeri bas za taj tip motora bila max 170e, dakle jeftinije od domace radinosti.

uglavnom_bezopasni, da li Bata napravi to da izgleda ovako? Ne bih rekao

Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• stef
              CBC Član
              • 21.09.2005
              • 64
              • New Now

Re: Izduvna grana 4-2-1 kod Bate?

Originally posted by Vocko
              Mislim na Batu Sportauspuff iz NS-a.
              Pricao sam na sajmu sa njim ili radnikom i spomenuo je da prave 4-2-1 grane za ~170-200e i da im samo treba dihtung.

Zanima me, ako neko zna, kakvog su kvaliteta i da li se isplati takva investicija ili je bolje skupljati duplo vise para za neku "firmiranu" izduvnu granu.

Thnx
              Za koji auto?

Comment

• Meda
                CBC Senator XXL
                • 01.09.2006
                • 415
                • Vračar

Problem je sto za evropske automobile ne moze da se nadje 4-2-1 u USA, nego nesto iz Evrope, pa cene nisu iste.
                What is the sound of shit happening?

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Postarina i carina bi bili jos max 100$
                  ako moze daj vise detalja, za tako jeftinu (?) isporuku javnom postom/kurirskom sluzbom.
                  ja sam dobijao neke prilicno vece ponudjene cene spedicije iz SAD do neke lokacije u Evropi, ukljucujuci zemlje EU.
                  isto sam se snasao za transport u privatnoj reziji na kraju..
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• uglavnom.bezopasni
                    - 42 -
                    • 03.02.2005
                    • 2235
                    • Novi Sad

Nevidim nista specijalno u tim granam, cak su po meni jako lose odradjene, varovi su plitki nisu lepo naliveni, posebno gde cev ulazi u onu plocu, ne vidim ali cini mi se da cevi nisu besavne...

ovo sto si ti pokazao bilo koji majstor moze da napravi, cak i bolje...
                    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                    11.04. 0:12 #2
                    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Transporter
                      CBC Senator XXL
                      • 12.03.2006
                      • 568
                      • Avala BGD

Originally posted by uglavnom_bezopasni
                      Nevidim nista specijalno u tim granam, cak su po meni jako lose odradjene, varovi su plitki nisu lepo naliveni, posebno gde cev ulazi u onu plocu, ne vidim ali cini mi se da cevi nisu besavne...

ovo sto si ti pokazao bilo koji majstor moze da napravi, cak i bolje...
                      Problem je sto 98% majstora nece to da radi da li zbog neznanja ili zbog velikog cimanja oko svega toga ne bih znao, meni su za Yuga trazili 170 i 200e (Andjelkovic i Vlajkovic) , naravno ne pada mi na pamet da dam taj kesh za to, max bi dao 100e+ugradnja pa ako neko ide kod Bate neka se raspita pa neka javi cenu ako nije frka (castim ako napravimo posao) u pitanju je Yugo sa 1.6 motorom !

Hvala unapred

Comment

• stef
                        CBC Član
                        • 21.09.2005
                        • 64
                        • New Now

Marko, davno sam se ja raspitao.Pitao sam dva puta:jednom je bilo 120e, drugi put oko 150-170e. Vidjao sam njegove grane na Yugicima i na mnogo skupljim i komplikovanijim automobilima - uradi granu za sve te pare....

Comment

• Transporter
                          CBC Senator XXL
                          • 12.03.2006
                          • 568
                          • Avala BGD

Originally posted by stef
                          Marko, davno sam se ja raspitao.Pitao sam dva puta:jednom je bilo 120e, drugi put oko 150-170e. Vidjao sam njegove grane na Yugicima i na mnogo skupljim i komplikovanijim automobilima - uradi granu za sve te pare....
                          Nisam te bas razumeo najbolje sta si hteo da kazes ?

Comment

• Uros Piperski
                            CBC Senator XXL
                            • 31.01.2005
                            • 2978
                            • Beograd

Ja sam u nekoliko navrata hteo da pravim izduvnu za nekoliko razlicitih automobila pa mogu da kazem da znam koliko je to zajebano. Ako stvarno radi tako dobro kao sto pricate cena od 150-200e nije uopste velika. Ali dal i je toliko dobar? Moze neka slika?

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• SALE
                              CBC Senator XXL
                              • 04.01.2005
                              • 841
                              • Banovo Brdo

Ima slika njegovih grana koje mi ne izgledaju nesto posebno

Comment

Working...
                              X