"Diranje grane" moze da bude i sa drugim fabrickim delom - recimo 4-1 za FIRE menja se sa 4-2-1 FIRE, ili 4-2-1 iz Juga se menja sa (malo duzom) 4-2-1 iz 101 "Specijala". Izduvna grana ce sigurno izaci manje ako sam napravis prirubnicu, pa se dogovoris sa majstorom da on savije i zavari cevi (veci deo posla). Izduvna grana je jedini deo izduva koji na atmosferskom motoru pravi znacajnu promenu - ostatak auspuha je vise "sminka" + katalizator. Bez "otvaranja motora" (to jest, makar skidanja glave sa istog), dobro osmisljana zamena izduvne grane daje najbolje poboljsanje u odnosu na trosak. Mnogo je bolje dati 200 evra za izduvnu granu, nego 200 evra za "Remus" lonce. Sad, grana od 200 evra rod renomiranog majstora moze da vrsi isti posao kao grana od 100 evra kod majstora koji bi hteo da pocne da "radi grane" - pa mu ti lepo doneses gotovu prirubnicu, pa sedis kod njega u radionici sa nacrtom za granu i zajedno "provaljujete" tehniku izrade. To je prednost zanatskog rada - mozes lepo da nadjes zanatliju sa kojim mozes da se dogovoris. Za "over the counter" granu (to jest, gotov proizvod - narucis, montira ti se, platis - ne razmisljas) oko 200 evra je OK cena. Sad, koliko su "Batine" grane "montiras, ne razmisljas" - stvarno nisam pametan...
Izduvna grana 4-2-1 kod Bate?
Collapse
X
-
(\__/)
(='.'This is Bunny. Copy and paste Bunny into
(")_(") your signature to help him gain world domination.
http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/
-
-
Originally posted by Rubi"Diranje grane" moze da bude i sa drugim fabrickim delom - recimo 4-1 za FIRE menja se sa 4-2-1 FIRE, ili 4-2-1 iz Juga se menja sa (malo duzom) 4-2-1 iz 101 "Specijala".
Kod Yuga je uglavnom 4-1, ne nekim modelima redje 4-2-1 koja se posle 20 cm spaja u jednu cev, a Special, GX i Skala ima dugacku (dosta duzu od Yugove) koja se spaja u jednu ispod poda kod biraca brzina.
Comment
-
-
Originally posted by stefOriginally posted by GumetinaJoj kad procitam batina grana je extra ima on iskustva...
Zato kod drugara na astri G non stop prijavljuje lamda sondu . . . i ide kao slina...
2. VArovi su SIGURNO dobri na ovim uvoznim granama, jer ti vasi dobro NALIVENI varovi uopste nisu dobri, a zasto, uzmite malo Tehniku ZAvarivanja pa prevrnite...
3. BAta pravi granu od obicnih celicnih cevi presvucenih aluminijumom cuda muda... savija uglove kako mu se cefne... radi napamet...
200e za granu koja nije od prohroma je ipak previse...
-Za cevi nije tacno ni priblizno - kada budes prolazio pored mog auta - malko kucni a bogami i zagledaj izduv - prohrom.
-Napamet ne radi - vise puta sam gledao kako radi grane - zadnji put kako je radio granu za svoj Super Pick Up. Postoji nesto sto se zove sablon....
Sve pohvale za batu,a sto se tice Dukijeve astre,covek je prezadovoljan,receno mu je da ce prijavljivati gresku na sondu i bata ga je 3 puta vracao,i na kraju mu je ipak uradio,Duki kaze da mu od 5000 rpm pa navise poludi auto,znaci razlika je drasticna,tako da nemojte pricati shuplju pricu...Doris je vozila mini moris.
Comment
-
-
da da, sve je extra samo jos uvek trazi neki emulator da tu lampicu vise ugasiduki je granu platio 200e, napravljena je od celicnih cevi presvucenih aluminijumom... videcemo koliko ce izdrzati
jedino sto mi se svidja kod batinih auspuha je kako zvuce, sve ostalo je blago receno suplja prica, jerbo nista nije provereno,
a to poludi mi auto, lakse dise i slicne kvazi majstorske izraze necu ni da komentarisem, lepo kod egona na dino pa da vidimo sta smo dobili tom sitnom prepravkom za malo para, sem fensi zujanja . . .
zna se koliko kosta g power za bmw i kako radi sebring remus i sl. razlika u ceni nije toliko velika koliko mi kontamo pa opet nesto budzimo
A to sto ljudi kod tuninga motora krecu od auspuha su opet srpska posla
placebo i ostale droge
ipak ne vozimo 2T motore, zar ne?
Comment
-
-
Rale, Rale....Nepopravljiv si....Sinoc sam sedeo sa Dukijem i pricali na ovu temu....Ne znam odakle ti sve te informcije....Naprosto 80% toga sta si izvalio nije tacno.Uostalom, covek obeca da ce se sam ovde pojaviti i objasniti par stvari....
Comment
-
-
Originally posted by stefRale, Rale....Nepopravljiv si....Sinoc sam sedeo sa Dukijem i pricali na ovu temu....Ne znam odakle ti sve te informcije....Naprosto 80% toga sta si izvalio nije tacno.Uostalom, covek obeca da ce se sam ovde pojaviti i objasniti par stvari....
taj auto ima dve sonde,samo zadnja brljavi,ona glavna radi ok...u ostalom bole me jajakako meni ne radi u safe modu,od kako sam sklopio motor nisam stavio sondu,tako da...nije sve u sondi
a bez veze mi je da pricam ovde sta i kako covek radi,ja sam sa njim jako dobar prijatelj,milijardu puta mi nista nije naplatio,a pravio mi je granu i izduv za turbinu...i znam sta kazu trkaci za njega...tako da...
nemojte pljuvati neciji posao kad nemate razloga,da ste vi njegova nezadovoljna musterija bilo bi ok...tako da nije lepo pljuvati tudji posao bez razloga.Doris je vozila mini moris.
Comment
-
-
1. dovoljno je da jedna sonda brljavi !
2. Da, jeste sve u sondi kod euro 3 motora
Nisam pljuvao niciji rad, a to Gogo sto ti je Bata ortak ne menja stvar...
Neke stvari su do samog gazde auta a neke su ipak do Bate, ja licno nema sanse da bi skidao katalizator na euro 3 motoru i jos to naplatio 200e
za ostalo nemam primedbi...
Comment
-
Comment