Tipo,drugi motor..

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Zagy
    CBC Član
    • 22.12.2006
    • 40
    • VU

Tipo,drugi motor..

Pozdrav svima tu,ja sam novi clan.
    Dobar je forum.

E sad..

Trebao bih u tipa 1.4 kojem je motor zaribao,ubaciti motor iz regate 1,6 dohc.
    E sad problem je u tome sto nosac nije isti.
    Na regatinom motoru nosac je na vodenoj pumpi,a tamo di je tipov nosac, na regati je filter ulja(s prednje strane..)
    Kod regate su nosaci kao kod delte(bocno na bloku..)taj motor odgovara na deltu saraf na saraf.
    Da li je neko radio s tim stvarima,da li se moze motor ubaciti,a da ne moram variti nosace na karoseriju?
    Hvala unaprijed..
  • AreOut
    CBC Senator XXL
    • 22.07.2006
    • 590
    • Zabjelo

Ma ubaci ovaj

http://www.mobile.de/SIDDM6V3vgMLrfVkxX ... sAsCsK%F3P
    %F3R~BmSB11LsearchPublicJ1166878872A1LsearchPublic D1100CCar%5B-t
    -vctpLtt~BmPA1C161B20C171%81K-t-vCaMiMkQuSeUnVb_X_Y_x_ysO~BSR
    A6D1100B40D8800BGNCPKWA0HinPublicA2A0A0A0A6/cgi-bin/da.pl?bereich
    =pkw&sr_qual=GN&top=170&id=11111111208169575&
    http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• Uros Piperski
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2005
      • 2978
      • Beograd

Sa Tipa 1.6 dohc skini prednji nosac na kome se nalazi fitler za ulje i srafi se napred na blok.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Zagy
        CBC Član
        • 22.12.2006
        • 40
        • VU

Originally posted by AreOut
        Imam ja tako nesto slicno,samo bez turba..A valjalo bi ubacit turbinu..

Comment

• Zagy
          CBC Član
          • 22.12.2006
          • 40
          • VU

Originally posted by Uros Piperski
          Sa Tipa 1.6 dohc skini prednji nosac na kome se nalazi fitler za ulje i srafi se napred na blok.
          Nisam siguran da moze tipa 1,6 dohc,mislim da mu filter nije na istom mestu kao i kod regate..
          Moram pogledat na tipu dohc,ja sam imao bas takvog 1,6 dohc,ali nisam siguran za nosac..Ali ako ide,bilo bi idealno..

Comment

• Zagy
            CBC Član
            • 22.12.2006
            • 40
            • VU

Ako neko ima sliku od 1,6 dohc motora bilo bi dobro.Di bi se mogle naci slike..?Ja imam gomilu,ali nijedna ne pokazuje filter i nosac.

Comment

• mirko
              CBC Senator
              • 18.05.2006
              • 202
              • Prokuplje

A reci mi koliko ti je izdržao taj 1.4 i što je zaribao? Ostao baz ulja, vode, kilometraža?
              'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!

Comment

• Zagy
                CBC Član
                • 22.12.2006
                • 40
                • VU

Originally posted by mirko
                A reci mi koliko ti je izdržao taj 1.4 i što je zaribao? Ostao baz ulja, vode, kilometraža?
                Ma ja sam kupio takav auto,registriran za sitne novce, a imao sam motor od regate..
                Lik kaze da je ostao bez ulja, oko 170 000 km

Comment

• alf
                  CBC Veteran
                  • 26.01.2007
                  • 156
                  • Marinkova bara

Ovo je standardni Fiatov blok motora za 1.6,1.8,2.0 motore.Polumotor tj. liveni blok je isti za apsolutno sve modele i koristi se jos od 1968. godine.Razlika je samo u nosacima za agregate filtere itd.Takodje se razlikuju glave motora za pogon napred i nazad.Moguce su sve kombinacije sa ovim motorima nosacima agregatima itd...
                  Ovo na slici je karburatorski motor 1608ccm za pogon na zadnje tockove.
                  Na bloku se mogu zapaziti otvori za brezone koji se koriste za nosace za pogon napred...

Comment

• Uros Piperski
                    CBC Senator XXL
                    • 31.01.2005
                    • 2978
                    • Beograd

Mala ispravka. Noviji blokovi nemaju pomocno vratilo za pokretanje razvodnika i pumpu za ulje i vodu. Pumpa za ulje se nalazi u prednjem deklu radilice, a razvodnik se pokrece bregastom. Pumpa za gorivo ej elektricna.
                    Isto tako vecina novih blokova od 1995ccm ima osovine za uravnotezenje tako da ima odlivena kucista za njih sa prednje i zadnje strane bloka.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Zagy
                      CBC Član
                      • 22.12.2006
                      • 40
                      • VU

A pocelo se pisat..Vec sam mislio da je mrtav forum...

Kad smo vec kod tog bloka,motora,itd..

Nabavio sam nosac od 1,6 dohc tipa...i super odgovara,Urose bio si u pravu!!

Regatin motor dohc 1,6 karburatorac, 100ks,radit cemo polugeneralku,
                      pa me zanima koliko bi me izasli novi semerinzi,dihtunzi,gumice,leteci i to sve,ako je neko radio pa zna cifru..

Dosta ljudi mi je reklo da mogu tih 100ks dici na 120-130ks,dva dupla karba,spustit glavu,olaksati zamajac..Sta konkretno treba..??

Karbove vec imam od alfe..

I josh nesto..Od 1,4 tipa nije ista getriba kao za dohc, mogu li kad nabavim 1,6 dohc getribu(vec imam,ali od regate,pa ne pase...), presloziti zupcanike iz 1,4,radi sto kraceg hoda..??

Svaki savet dobrodosao!!
                      Hvala!!

Comment

• alf
                        CBC Veteran
                        • 26.01.2007
                        • 156
                        • Marinkova bara

Urose u pravu si,ja sam te "sitnice" smetnuo sa uma.
                        Sto se delova tice ne bi trebalo za te sitnice da bude vise od 50eur.

Comment

• Uros Piperski
                          CBC Senator XXL
                          • 31.01.2005
                          • 2978
                          • Beograd

Mislim da ne mozes zupcanike iz sohc menjaca u dohc menjac. Ostavi menjac takav kakav je, mislim da ti nece biti predugacak.

Ne znam koliko bi izasli zaptivaci.
                          Dobro su ti rekli to za dizanje snage...

Comment

• Zagy
                            CBC Član
                            • 22.12.2006
                            • 40
                            • VU

Znaci moglo bi do oko 50 eurica..Jel su to i leteci uracunati..?

Do tih 120-130ks,jel se moze samo s ovim sto sam nabrojao,ili moram prckat i bregaste..?Ako moram ,onda nisam siguran da je isplativo!!

Comment

• Uros Piperski
                              CBC Senator XXL
                              • 31.01.2005
                              • 2978
                              • Beograd

Nisu neophodne bregaste da bi malo povecao snagu. Da li ce to biti 110 ili 120ks, ne znam. U svakom slucaju ce ici bolje.

Comment

Working...
                              X