Prepakivanje motora Mazda Lantis

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • RedboX
    CBC Senator XXL
    • 28.11.2006
    • 1537
    • Novi Beograd

Izgleda da moze svaki motor u svaku mazdu samo da se zadovolji ovo sto gille kaze: auto, repa, vreme, repa, repa,repa,repa,repaaaaaaaaaaaaaaa

Zamrzecu i secernu repu zbog ovoga
    I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• Vocko
      CBC Senator XXL
      • 25.04.2005
      • 4556
      • nBGd

Moze svaki motor, pa cak i onaj iz mlaznog aviona (radjeno sa twingo-om), u svaki auto, samo je pitanje koliko imas para...

Comment

• SAAB PoWeR
        CBC Senator XXL
        • 26.04.2005
        • 1394
        • tu iza coska(Milwaukee USA)

@vucko
        u tvoju moze V6 bez problema
        sve sto ti treba
        nosaci koi idu sa V6 motorom i kompjuter i creva za antifriz koja takodje idu sa V6 motorom , i bez problema moze ...
        ali obicno ljudi vade V6 motore i mecu 4 cilindara turbo motore ...
        _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• Vocko
          CBC Senator XXL
          • 25.04.2005
          • 4556
          • nBGd

Ne znaju ljudi sta je sestak
          To mi je palo napamet da uradim, jer sam naleteo na v6 motor za lantisa (2.0) u solidnom stanju sa svime potrebnim (ecu, menjac, creva...), a video sam da su manijaci stavljali i onaj iz mx-6 od 2.5l v6, no dobro

Boost mi je pre neki dan razjasnio neke moje zablude i objasnio jos dosta toga, pa je trenutno prikupljanje finansija u toku, jerbo ne vredi brzo ici, ako se ne mogu zaustaviti

btw nije vUčko, nego vOćko kao voćna salata

Comment

• SAAB PoWeR
            CBC Senator XXL
            • 26.04.2005
            • 1394

ja sam i na taj mislio, 2.5 L taj motor je dobar, ali 4 cilindara turbo se moze lakse nabudziti ,dok za V6 treba puno vise truda .
            da nisam naveo ,uz motor moras i menjac menjati ,mora biti menjac od V6 motora.
            moze i menjac od 4 cilindara 2.0 motora ali se zvono mora zameniti ,sve ostalo je isto , naravno prenos nije isti unutar menjaca.
            ako ces se vec trositi , nabaci komplet turbo sistem 2.2 turbo motora , to ti je najjednostavnije ...

Comment

• gille
              CBC Senator XXL
              • 24.09.2006
              • 593
              • Belgrado

Voćko šta ti kažeš na ovu turbo ideju? Meni već padaju na pamet zle misli....

Comment

• Ivvan
                Moderator
                • 29.09.2004
                • 1574
                • Nis
                • SAAB 9000

Ja znam gde moze da se nadje mazdin 1.6 turbo motor
                Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• gille
                  CBC Senator XXL
                  • 24.09.2006
                  • 593
                  • Belgrado

Ja čekam odgovor GDE može da se nađe Mazdin 1.6 turbo motor...

Comment

• Ivvan
                    Moderator
                    • 29.09.2004
                    • 1574
                    • Nis
                    • SAAB 9000

Ima u Nishu jedan,izvadjen iz auta ali ne znam da li ima i pratecu elektroniku

Ako nadjem broj telefona likova koji rasturaju japance saljem,a i milannik ima broj, to su oni momci u durlanu sto imaju polovne delove
                    Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• milannik
                      CBC Senator XXL
                      • 23.12.2004
                      • 1455
                      • Niš

Goran, 064-144-54-36.
                      Momci inace imaju mnogo mazdi u delovima, imaju sve zivo za mazde, i jos neke japance. I
                      oni su vise u donjoj vrezini nego durlanu, u stvari na granici .
                      Kod novog mosta koji spaja durlan i duvaniste.

Comment

• gille
                        CBC Senator XXL
                        • 24.09.2006
                        • 593
                        • Belgrado

Hvala na info, ovi SAABovci definitivno zarazno utiču na miran i pošten narod

Comment

• RedboX
                          CBC Senator XXL
                          • 28.11.2006
                          • 1537
                          • Novi Beograd

Ajde ako neko zna da napise koje su cene barem okvirno da znam zasto cu poginuti od zene
                          I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• SAAB PoWeR
                            CBC Senator XXL
                            • 26.04.2005
                            • 1394

ovde u usa mozes sve polovno da skines na otpadu za 100 $ ako sam skidas blago nama ...

Comment

• Vocko
                              CBC Senator XXL
                              • 25.04.2005
                              • 4556
                              • nBGd

Turbo uopste nije komplikovano odraditi po Boost-ovom objasnjenju, a nemam razloga da sumnjam u to.
                              Skracena varijanta - potrebno je staviti vece injektore, napraviti granu za turbinu, turbina (npr. od daihatsu turbo i ne moze se koristiti turbina od dizela), analogno kolo (ciji nacrt ima gumetina, a sluzi za podesavanje ecu-a da "skapira" da ima turbo).

Bitno je da nije potrebno stavljati interkuler, ako se koristi manja turbina, da nije potrebno stavljati kovane klipove, da nije potrebno preprogramirati ecu (ako necete) i da ne mora da se menja benz pumpa, a to sve znatno snizava cenu i smanjuje komplikaciju instalacije.

E sada to, ako sam dobro skapirao, sve vazi za moj motor (BP), jer imam hladjenje klipova uljem, ali mislim da bi trebalo da vazi i za druge.

Evo vam c/p spiska sta sve sadrzi Garrett-ov turbo komplet za Hondu Civic (V-tec SOHC, ko rece Vedran ) cija cena iznosi 2799.99$

KIT BILL OF MATERIALS:
                              1 Garrett GT28R turbocharger / Exhaust Manifold / Exhaust Elbow / Oil-Water Line Assembly
                              1 Edelbrock Intake Manifold / Turbo Fuel System Assembly
                              1 Oil Supply Sandwich Adapter Assembly
                              1 Intercooler
                              1 Compressor Inlet Pipe
                              1 Compressor Inlet Pipe Support Brace
                              1 Compressor Outlet Pipe
                              1 Intercooler Inlet Pipe
                              1 Intercooler Outlet Pipe
                              1 Intake Manifold Inlet Pipe
                              1 Exhaust Down Pipe
                              1 Air Filter / Attachment Hose / Clamps Assembly
                              1 Blow Off Valve Assembly
                              1 Boost Gauge / Plumbing Assembly
                              1 Boost Gauge Mounting Pod (Pillar Mount)
                              1 Auxiliary Engine Management Computer
                              1 Main Wiring Harness
                              1 Auxiliary Fuel Injector Wiring Harness
                              1 Fuse Wiring Harness and Fuse.
                              1 VTEC Resistor Wire
                              1 MAP Sensor Resistor Wire
                              2 Ring Connectors, Wiring
                              8 Butt Splice Connectors, Wiring
                              1 Turbo Oil Drain Adapter Fitting
                              1 Turbo Oil Drain Hose Assembly
                              1 Turbo Fuel Rail to Stock Fuel Rail Hose Assembly
                              1 Fuel Filter to Turbo Fuel Rail Fuel Hose Assembly
                              1 2 ?? Silicone Hose Couplings
                              4 2 ?? - 2 ?? Silicone Hose Couplings
                              5ft. 5/32? I.D. Vacuum Hose
                              3ft. 3/8? Cam Cover Breather Hose
                              7ft. ?? Red Silicone Hose, Wastegate & Blow-Off Valve
                              5ft. 5/16? Fuel Injector Air Supply / Purge / PVC Hose
                              3ft. ?? Fuel Hose, Fuel Pressure Regulator Return
                              6 Hose Clamps, 1 13/16? - 2 ??, 9/16? Wide Band
                              4 Hose Clamps, 2 1/16? - 3?, 9/16? Wide Band
                              2 Hose Clamps, 5/16? I.D.
                              3 10mm x 1.5 Studs (Exhaust Downpipe to Turbo Outlet Elbow)
                              2 8mm x 1.25, 1.31? Long Stud (Compressor Inlet Pipe Mounting)
                              2 ?-20 x 5/8? Hex Head Bolt (Turbo Oil Drain Adapter Fitting)
                              1 6mm x 1.0-12mm Long Hex Bolt (Support Brace to Compressor Inlet Pipe)
                              3 Socket Head Cap Screw, 6mm x 1.0, 20mm Long (Compressor Outlet Pipe to Turbo Mounting)
                              2 Socket Head Cap Screw, 8mm x 1.25, 20mm Long (Turbo Oil Drain Hose to Turbo Mounting)
                              2 8mm x 1.25 Nylon Locking Nut (Compressor Inlet Pipe Mounting)
                              3 10mm x 1.5 Flange Nut (Exhaust Downpipe to Turbo Outlet Elbow)
                              2 8mm Spring Washer (Turbo Oil Drain Hose Mounting)
                              3 6mm Spring Washer (Compressor Outlet Pipe Mounting)
                              2 8mm Flat Washer (Compressor Inlet Pipe Mounting)
                              4 12.3mm I.D. / 16.2mm O.D. / 1.5mm Thick Aluminum Crush Washer (Fuel Banjo Fittings)
                              2 ?? Stato Seal Washer (Turbo Oil Drain Adapter)
                              1 Intake Manifold Gasket
                              1 Turbo Outlet Elbow to Exhaust Down Pipe Gasket
                              1 Oil Drain Adapter Fitting Gasket
                              1 O-Ring, Compressor Inlet Pipe to Compressor Inlet Flange
                              1 O-Ring, Turbocharger Oil Drain Flange
                              1 O-Ring, Compressor Outlet Flange to Compressor Outlet Pipe
                              1 10mm Barb to ??NPT Adapter Fitting (Intake Manifold Fitting Kit)
                              1 17mm Barb to 3/8?NPT Adapter Fitting (Intake Manifold Fitting Kit)
                              2 3/16? Barb to 1/8?NPT Adapter Fitting (Intake Manifold Fitting Kit)
                              1 ?? Barb to ??NPT Female Street Elbow (Intake Manifold Fitting Kit)
                              2 1/8?NPT Pipe Plugs (Intake Manifold Fitting Kit)
                              2 ?? Barb to 1/8?NPT Adapter Fitting (Intake Manifold Fitting Kit)
                              2 8mm Barb to 1/8?NPT Adapter Fitting (Intake Manifold Fitting Kit)
                              1 9mm Barb to ??NPT Adapter Fitting (Intake Manifold Fitting Kit)
                              4 Lee Plug .093? Diameter (Intake Manifold Fitting Kit)
                              1 ??NPT Pipe Plug
                              1 #3 Plastic Vacuum Tee, 5/32? Diameter
                              2 8mm Barb to ??NPT Adapter Fitting
                              1 3/8? Barb to ??NPT Male Adapter Fitting
                              1 Check Valve, Fuel Injector Air Supply Hose
                              1 Inlet Air Temperature Sensor Grommet
                              2 Lower Intercooler Mount Grommets
                              10 8? Tie Wraps
                              1 Executive Order (EO) Sheet
                              1 Executive Order (EO) Decal

Ovo su rezultati takve modifikacije
                              Code:
                              PERFORMANCE COMPARISON

Stock 	               Garrett Turbo Kit
                              HP 	      109whp @ 6600rpm 	   176whp @ 6850rpm
                              Torque 	    95lbf? ft @ 5100rpm     140lbf? ft @ 5400rpm

Poveci spisak, zar ne ? A i cena je takva.
                              Pod pretpostavkom da niko od vas ne raspolaze gore pomenutim finansijama, Boost je turbo upgrade prilagodio nasim prostorima tj manjku finansija, tako da ceo taj zahvat ne bi trebao mnogo kosta.

Comment

• Vocko
                                CBC Senator XXL
                                • 25.04.2005
                                • 4556
                                • nBGd

Originally posted by SAAB PoWeR
                                ovde u usa mozes sve polovno da skines na otpadu za 100 $ ako sam skidas blago nama ...
                                Kod vas ima BP-T sa sve menjacem i svim pratecim delovima za 799$, samo da ti ga isporuce na kucu
                                Mada i kod nas moze, relativno, jeftino da se prodje ako se covek malo pomuci, ali je izbor znatno manji.
                                Kod nas su cene tolike kolike su, jer se na auto gleda kao na clana porodice =] , a ne kao, kod vas, na potrosnu robu.

Comment

Working...
                                X