TRIFLUX

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Yugo1600
    CBC Član
    • 08.11.2006
    • 87
    • Pula

TRIFLUX

Triflux,zanima me sve o njemu,to je lancin motor proizveden 80-tih god.,vidio sam neke cudne slike pa me zanima sta vi znate o tome
  • Nenad
    CBC Senator XXL
    • 06.01.2005
    • 1364
    • BBgd/Mow

Ja se secam da je to bio motor koji je trebao da se takmici u grupi S za WRC posle toga kako su ukinuli grupu B. U grupi B Lancia je imala model S4 sa kompresor/turbina kombinacijom.
    Ovaj novi motor je bio biturbo sa 1.8L, 600ks na max 8000obrtaja a ime je dobio po cudnoj konstrukciji glave. Fijat je to cak patentirao, ventili su postavljeni unakrsno (usis/izduv sa jedne strane+usis/izduv sa druge strane) tako da su mogli da stave izduvne grane sa obe strane bloka i da na njih nakace turbine.
    Boost or bust...

Comment

• Uros Piperski
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2005
      • 2978
      • Beograd

A usisna grana se nalazila iznad glave.
      Radio je tako sto je jedna izduvna grana bila zapusena na niskim obrtajima (ne znam kako ni gde) pa su svi izduvni gasovi isli kroz jednu turbinu. Na visim obrtajima se otvara i druga strana izduva pa se koriste obe turbine.
      Motor je namenjen Delti ECV (experimental composite vehicle) - naslednici Delte S4. Kao sto samo ime kaze, cela je napravljena od kompozitnih materijala ukljucujuci i poluosovine i felne (karbon).

Naravno, tu je i ECV2

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Nenad
        CBC Senator XXL
        • 06.01.2005
        • 1364
        • BBgd/Mow

Beli model lici na skarceni ford RS200 iz te generacije.
        Boost or bust...

Comment

• Yugo1600
          CBC Član
          • 08.11.2006
          • 87
          • Pula

mi moze jos neko malo to objasniti,postoji li to danas,onako da ih kolekcionari čuvaju,stvarno ovo je super sve od laganih materijala,koliko je imala kila

Comment

• Nenad
            CBC Senator XXL
            • 06.01.2005
            • 1364
            • BBgd/Mow

Manje od tone
            Boost or bust...

Comment

• dfast
              CBC Senator XXL
              • 26.05.2005
              • 1302
              • Hoofddorp NL /Bgd

Koja je fora sa dva zupcasta. Kako su spregnute bregaste sa radilicom, jedino ako je zupcasti par ispod dekla?

Comment

Working...
              X