Triflux,zanima me sve o njemu,to je lancin motor proizveden 80-tih god.,vidio sam neke cudne slike pa me zanima sta vi znate o tome
TRIFLUX
Collapse
X
-
Ja se secam da je to bio motor koji je trebao da se takmici u grupi S za WRC posle toga kako su ukinuli grupu B. U grupi B Lancia je imala model S4 sa kompresor/turbina kombinacijom.
Ovaj novi motor je bio biturbo sa 1.8L, 600ks na max 8000obrtaja a ime je dobio po cudnoj konstrukciji glave. Fijat je to cak patentirao, ventili su postavljeni unakrsno (usis/izduv sa jedne strane+usis/izduv sa druge strane) tako da su mogli da stave izduvne grane sa obe strane bloka i da na njih nakace turbine.Boost or bust...
-
-
A usisna grana se nalazila iznad glave.
Radio je tako sto je jedna izduvna grana bila zapusena na niskim obrtajima (ne znam kako ni gde) pa su svi izduvni gasovi isli kroz jednu turbinu. Na visim obrtajima se otvara i druga strana izduva pa se koriste obe turbine.
Motor je namenjen Delti ECV (experimental composite vehicle) - naslednici Delte S4. Kao sto samo ime kaze, cela je napravljena od kompozitnih materijala ukljucujuci i poluosovine i felne (karbon).
Naravno, tu je i ECV2
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
Comment
-
Comment