ADDINOL NEMACKO ULJE

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

Izmislila se rupa na saksiji, izmislice se i taj tank. Mozda ga je neko vec i patentirao. Neminovno nas teraju u servis a oni tamo imaju rukavice, tako da...

Comment

• Q8oils
      CBC Veteran
      • 21.03.2006
      • 131
      • Vojvodina

tank za ulje,samodolivanje itd.itd.???
      mozda treba samo prvo ulje!!!

Nenad

koliko si vrsta ulja probao i da li je na svkom ista potrosnja bila.
      Potpis nije po pravilima foruma.

Comment

• SALE
        CBC Senator XXL
        • 04.01.2005
        • 841
        • Banovo Brdo

Probao sam vise vrsta ulja i potrosnja je slicna, sta ti preporucujes za Astru G osim Formule G posto mi je nju trosila.

Comment

• Nenad
          CBC Senator XXL
          • 06.01.2005
          • 1364
          • BBgd/Mow

Originally posted by Q8oils
          tank za ulje,samodolivanje itd.itd.???
          mozda treba samo prvo ulje!!!

Nenad

koliko si vrsta ulja probao i da li je na svkom ista potrosnja bila.
          Castrol GTX,Castrol Magnatec, Shell Helix i u poslednje vreme Mobil 1, +/-sve je isto.
          Znam da je ljudima tesko da poveruju ali sa svim novim motorima Audi/VW je ista situacija. Zbog toga ih potrosaci na Zapadu najstrasnije pljuju.
          Boost or bust...

Comment

• miura
            CBC Senator
            • 18.10.2006
            • 227
            • Lazarevac

U fabrickom uputstvu koje sleduje uz Audi 100 1986 god (svi modeli) stoji da je dozvoljena potrošnja motornog ulja do 1.5l na 1000km!
            Dakle ne radi se samo o novim motorima VW-a...fabrika se oduvek ograđuje do OO-a.
            Ali kad taj Audi pređe recimo 700 000km bez otvaranja motora...
            Mitsubishi Colt 1332ccm benzin 95KS 2005

na forumu

Comment

• Q8oils
              CBC Veteran
              • 21.03.2006
              • 131
              • Vojvodina

SALE
              Excel 5w40 ili
              Advanced 10w40

"G" Long life Vectra novija dizel
              na 25.000 km (tako menja) 1 do 1,5 l oko 180.000 pedjenih 3god. ima
              sta je kod Astre u pitanju ???

Nenad
              voleo bi da probas gore navedena ulja i komentar posle.
              Potpis nije po pravilima foruma.

Comment

• SALE
                CBC Senator XXL
                • 04.01.2005
                • 841
                • Banovo Brdo

Astra je 2002 godiste 2.2l tek presla 100k km, sve je u besprekornom stanju osim sto potrosi oko litru ulja na 1k km, nekad uspem i vise. Inace auto ide odlicno (vise puta probano) i nikakvih drugih smetnji nema.
                Sipao sam formulu G sae 5w30 koju je popila vrlo brzo, pa zatim presao na Mobil super S 10w40 koji isto trosi, a posto prelazimo dosta km smucilo mi se dolivanje svake nedelje

Comment

• Kenno
                  CBC Senator XXL
                  • 21.08.2006
                  • 460
                  • Zenica, BiH

Po meni je tako velika potrosnja ulja katastrofa. Sta kad se ide na put od par hiljada kilometara? Dok odes i vratis se, dva puta promijenis ulje
                  Inace u svog yugu sipam Ina delta 5 15w40 mineralno ulje, interval zamjene na maximalno 5000km, potrosi oko 1/4 skale izmedju min i max vrijednosti na stapu za mjerenje ulja, sa oko 60-70% gradske voznje.

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141
                    • Beograd, barajevo-zemun
                    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ja ne znam otkuda tolika cudjenja oko potrebe redovne kontrole, pa i dosipanja ulja kada je to normalno vec decenijama.
                    i decenijama unazad pise u uputstvu da se pri SVAKOM dolivanju goriva proveri nivo ulja u motoru i pritisak u gumama a najkasnije jednom nedeljno.

i to je obaveza svakog vozaca/vlasnika bez obzira na pol koja se podrazumeva kao sposobnost da se nauci kao vestina.
                    isto kao i vestina upravljanja vozilom.

moje iskustvo je razlicito, neki auti su trosili ulja, neki nisu, neki samo u nekim uslovima upotrebe, neki ni kada se motor tera do krajnjih granica ali za svaki motor redovna provera na sipci za ulje pre polaska na vangradsku voznju ili jednom nedeljno je neki minimum obaveznosti.

kao check kontrola pri upotrebi camca/broda, aviona, voza, bicikla, bilo kog prevoznog sredstva o ispravnom stanju pre pokretanja.

niti vidim da je to nesto tesko fizicki, niti da se tesko nauci, niti da je neka posebna smetnja tih 30tak sekundi.

pri tome taman zgodna prilika da se vidi i stanje ispod haube da nesto ne curi, da nije pregrizen neki kabel, da nije macka ispod zaspala itd
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• SALE
                      CBC Senator XXL
                      • 04.01.2005
                      • 841
                      • Banovo Brdo

Zezas Brick, za ovih 24 2007 godine dolio sam oko 2l ulja za predjenih 1.5k km brze gradske voznje. Mislis da je ok da svake nedelje dolivam po 0,5l

Comment

• djunta
                        CBC Član
                        • 22.01.2007
                        • 60
                        • Beograd

Vozio sam zadnjih deset godina starog golfa dizela i kada mu je motor bio dobar, triput radjen, ulje nije trosio bar ne jedno par hiljada.Nekada, na Golfu 2, 86. kad je bio nov, ulje nije trosio do 3.000km a onda bi do 5.000 potrosio 1/5l.Tada nije bilo izbora ulja, pogotovu za dizele, pa sam koristio domaci Havoline.Tada se pojavio cuveni galax S3, srkao ga je ko vodu.Poslednji nov auto,Golf 3TD,93. nakon razrade nije trosio gram ulja i na 10.000km, doduse sa Castrolom GTX3.Kroz sve ranije nove automobole, potrosnja je bila u okviru onoga sto ostane u kanti ulja od zamene, odnosno max 1l, i to uvek pri priblizavanju intervala zamene jer se ulje razbije.Ovo sada sto citam na forumu mi je cudno, ili nevaljaju motori ili ulje.

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Originally posted by SALE
                          Zezas Brick, za ovih 24 2007 godine dolio sam oko 2l ulja za predjenih 1.5k km brze gradske voznje. Mislis da je ok da svake nedelje dolivam po 0,5l
                          Ma ne zeza bre, uz auto dobiješ radno odelo i zaštitne naočari, za rukavice se snadješ sam. Isto tak odobiješ uputstvo za proveru motora, duvanje guma i žicu sa četkom za čišćenje auspuha.
                          Jedno mesečno se vrši provera znanja i spretnosti u ovlašćenom servisu. Ako padneš na ispitu oduzimaju ti se privremeno kola dok ne položiš ispit.
                          Gde ti živiš čoveče....
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dranix
                            CBC Senator XXL
                            • 04.10.2004
                            • 3079
                            • Antwerpen/Belgium
                            • Saab 9-3

E, zato sam ja prosao kurs za vatrogasce na radnoj akciji.
                            Imam i diplomu. Salim se, naravno.
                            Jedino sto je potrebno je da auto bude cist spolja pa ne treba radno odelo a rukavice drzim u vratima stalno.
                            Sto se potrosnje ulja tice to tako mora da bude a da je dosadno to kontrolisanje i jeste.
                            Bice toga sve vise i vise na novijim modelima. Nema tu leka ili da se vratimo unazad sa tehnikom. I nije istina da svako ulje trosi isto. Ono koje nije kvalitetno ili nije predvidjeno trosi jos vise.
                            Ima to sve bar dve dobre strane a to su uvek sveze ulje i znatno manja potrosnja goriva.
                            Ne moze bolje (jevtinije).

Comment

• Eon
                              Moderator
                              • 10.03.2005
                              • 4225
                              • Beograd-NBG-44
                              • Superb 2.0 4x4 DSG

A ekologija?! Sta tu vise zagadjuje vazduh? Da li 10 litara goriva ili litar ulja?!

Nije mi samo jasno gde to ulje koje motor potrosi nestane? Ne vidi se na iberu, a ne vidi ni na auspuhu?
                              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Nikola
                                CBC Senator XXL
                                • 29.09.2004
                                • 975
                                • Indjija/Vojvodina

Originally posted by brick
                                ...da nije macka ispod zaspala itd
                                Off: pre otprilike mesec dana, otvorim haubu pre nego sto sam hteo da udjem u auto, kad ono macka izlete
                                Motor bio topao, a napolju hladno....
                                Da sam startovao motor ne bi imala na koju stranu da pobegne a da pri tom prezivi...
                                .:Cuore Sportivo:.
                                Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

Working...
                                X