Ako ti treba obicna, klasicna karika sa prekidom, i jedan i drugi su podjednako dobri.
Ako ti trebaju Gapless karike, TotalSeal je tu za korak ispred...nisam siguran da Perfect Circle uopste radi gapless karike.
Kako se neke teme lepo poklope, pogledaj onu "moju" temu o 206, Idemo Iz Pocetka, upravo sam kupio set Gapless Total Seal karika, pa vidi kako to otprilike izgleda.
The difference between men and boys is the price of their toys
Sam zid cilindra nece imati nista vece opterecenje nego da su u pitanju obicne karike koje su pravilno nalegle, jer sama karika ne pritiska sam zid ista vise nego bilo koja druga. Dok god nema pritiska gasova koji se provlace izmedju zleba klipa i karike i kroz sastav odnosno prekid same karike, nema ni remecenja ugla pod kojim karika naleze na hilznu, pa ni povecanog habanja.
Rece Uros, pod obavezno samo jedna. Medjutim mala ispravka, obicno se za maksimalan efekat koristi prva gapless a ostale su obicne, a na motorima koji su za neku normalniju voznju a ne za trke (ili nisu pravljeni "na noz" pa da je 99% zaptivanje sveto slovo), koristi se druga gapless - razlika je cisto u trajanju samog seta karika.
sad pocinje jaukanje kod mene
upravo sam saznao da su original karike za moj motor -gas nitrided-
medjutim koliko mi je ortak uspeo da objasni radi se o samo ojacanju povrsina karika koje ne nalezu na zid cilindra ili tako nesto..nezgodno je pronaci puno informacija oko mog motora,jer ih i nema mnogo..da kod mene je isto gaples druga,mislim da mi veca kompresija za sada i netreba (10-1)..tako da ostaje da se vidi sve kad se motor otvori..ako sam takve srece,onda cu morati oba para karika da prodam preko ebay-a ida cekam wiseco karike...
nema sta svakog dana novo iznenadjenje od ove moje krsine
"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me." No ROTOR no MOTOR...
ok jos nesto(ala serem )
posto se total seal set sastoji od :
1.karika -ductile iron
a od perfect circle je
od celika,da li bih ja mogao prvu kompresionu da ubacim od celika(znaci prva od perfect circle seta,druga od totalseal gaples)?
znam da mozda nekima vec idem na nerve ali sta da se radi
"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me." No ROTOR no MOTOR...
Comment