U razgovoru sa prijateljima primetio sam da postoji velika dilema šta od dizel goriva sipati u različite generacije vozila sa dizel motorima različitih nivoa razvoja i ekološke podesnosti(Euro standarda).Molio bih da ovde napišete vaša saznanja, a pre svega iskustva oko ovog problema.Posebno napomenite ako u gorivo dodajete aditive(koje) i kakva su iskustva sa njima.Nije loše pomenuti i iskustva(loša i dobra) sa distributerima goriva.
Ja lično u Oktaviju sa 1,9 TDI mašinom(2000 g) sipam isključivo Eko 3 dizel, koje sipam na EKO benz. pumpama(ako mogu da biram) ili NIS stanicama.Na svakih 3-4000 km dodajem u gorivo jednu bočicu Likvija za čišćenje i podmazivanje sistema za ubrizgavanje.Kad se sve uzme u obzir iskustva su mi pozitivna, u šta se možete osvedočiti u temi oko potrošnje goriva!
Ja lično u Oktaviju sa 1,9 TDI mašinom(2000 g) sipam isključivo Eko 3 dizel, koje sipam na EKO benz. pumpama(ako mogu da biram) ili NIS stanicama.Na svakih 3-4000 km dodajem u gorivo jednu bočicu Likvija za čišćenje i podmazivanje sistema za ubrizgavanje.Kad se sve uzme u obzir iskustva su mi pozitivna, u šta se možete osvedočiti u temi oko potrošnje goriva!
Comment