mire aj molim te reci mi kako i gde si
nasao taj motor.. pretpostavljam da mislis
na PUG motor 1.6 od 90-98 ks
posto znam da u zastavi se jako tesko
dolazi do informacija... bas me interesuje
javiiiiiiiiiiii
Evo jos jedna tema za razmisljanje: ovi mali Jugici sa pezoovim motorima od 1l, trebalo bi da imaju identican raspored nosaca kao i sam 106 iz koga je i pozajmljen motor. Posto je ovaj motor u osnovi isti kao i TU5 1.6 iz Pezoa, to bi znacilo da TU5 (koji u 8v varijanti ima 90ks, a u 16v i do 120ks), pod uslovom da nadjete dobar polovan, moze da uleti u jugica sraf na sraf. Jugic sa Pezoovih 120KS, hmmmm?
Evo vam i jedan link, strani doduse, gde ima dosta polovnih pezoovih delova, i dosta celih motora, vredi pogledati. recimo, ceo motor kao moj, 2.0l, sa oko 50.000 km prodavao se u kompletu za oko 1200 EUR. A mozete probati da nadjete izlupan Saxo, 106, Xsaru, 206, 306...koji god, svi ovi su imali ovu ili onu varijantu istog TU5 motora, pa da kupite samo motor.
Nisam 100%, zato sam i napisao "...trebalo bi da imaju identican raspored", ovo se da lako proveriti, odes do prvog Pezoovog servisa (ako znas koga tamo, u Djelmasu ili Veranu) i zamolis ih da pogledaju. Obicno i imaju neki TU5 tamo, pa bi trebalo da moze da se lepo uporedi. Ono sto znam je da u 106 sa ovim malim motorom kao iz Juga, moze da se bez dodatnog pasovanja ubaci 1.6. Da li je raspored nosaca na verziji motora koja ide u Juga menjan iz nekog razloga, to ne znam, ako jeste onda jeb***. Ali ako nije...
U svakom slucaju, vredi se potruditi i saznati
The difference between men and boys is the price of their toys
Pa nije tacno, ugradjivao se. Samo nisam 100% siguran koji je to motor u stvari. Treba mi tacna kubikaza (954 ili 1124 ccm) i snaga (45, 50, ili 60KS), pa da proverim, ima li ko podatke?
The difference between men and boys is the price of their toys
Comment