Lambda sonda

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Lambda sonda

Definitivno sam resio da stavim lambda sondu na juga iz xxx razloga

Ocu da imam pracenje rada (ocitavanje napona) u kolima.

Pitanje u vezi postavke:

Grana je 4-2-1 Da li da busim u 1 plasim se da ne bude previse daleko posto mi je duza grana a icice bez grejaca, pa da joj dugo treba da udje u rad dok se ne ugreje. Ako budem kasnije stavljao lambda kontrolu.

Ili da busim negde na 2 pa da cita jedan par cilindara (karburator je)

Drugo pitanje je u vezi povezivanja:
    Odakle signal i sta da iskoristim za pokazivac u kabini, ekono varijanta sa dovoljno brzim ocitavanjem (trenutnim stanjem) i kako najbolje da sve povezem. Ono brzo, jeftino, efikasno.

Ima li neko bacenu granu (maticu za lambdu)?

Ajde..treba neko da me pogura...sad sam trenutno zagrejan (iznerviran).
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
  • Gumetina
    Banovan
    • 12.12.2004
    • 1082
    • Novi Sad

ja imam ceo motor od efija, na njemu je sonda na livenom delu grane kad otvoris haubu na prvoj cevi sa desne strane...
    na mestu gde se spaja uslovno receno 4. i 3. cev...

to resenje je radilo, ali koliko vidim dosta jugica ima problema sa prljanjem dizni, pa tresu lupaju udaraju a nisu jako zacepljeni

a posto je kod tebe karb, sta te briga ...

Hoces stavljati lambda control modul plina ?

Trazi granu na otpadu toga bar treba da ima... mislim, kome treba grana sa rupom za sondu ? to se u srbiji ne koristi

jedino ne znam za precnike cevi da li ti pashu na 1.6

Comment

• Lord_o21
      CBC Senator XXL
      • 29.04.2006
      • 494
      • Novi Sad

nece ti to cereslo funkionisati bas bez grejaca... Saby je imao taj problem na alfi. tj. krene da funkionise tek posle 4-5km... Nadji bolje sondu sa grejacem, tako ce joj trebati, znatno manje da se pokrene...
      ...technology is the only Replacement for Displacement.

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

Ne znam da li cu stavljati kontrolu...ocu da imam pokazivac unutra i sam da eksperimentisem malo posto cu svasta raditi, stavim stel sraf u kabinu i izigravam lambda kontrolu salim se ovo poslednje, nego ocu neke stvari sebi da dokazem. Gledao sam juce i nije bas tako daleko na 1 da stavim, istripovao sam...znaci treba mi samo matica za sondu.

Nego sta uzeti kao displej da odradjuje posao korektno i kako najbolje sve povezati.

Comment

• Memphis_Raines
          CBC Član
          • 07.12.2006
          • 99
          • NBG Blok 30

Evo ti skuplja, ali efikasnija varijanta, ja imam 4 2 1 fabricku granu i sonde bez grejaca, ali su na 2 postavljene dve sonde, jbg japanci.
          tako bi imao i uvid ako postoji razlika medju cilindrima.
          The time you enjoy wasting is not wasted time
          Growing old is mandatory, growing wise is optional

Comment

• Lord_o21
            CBC Senator XXL
            • 29.04.2006
            • 494
            • Novi Sad

nema svrhe 2 sonde... Da razjasnimo u samoj sondi je gejac... Imam ja granu viska( od punta), sa srafom, ako ti radi posao, dodji do NS ili sacekaj za par dana ja dolazim za BG, pa cu ti doneti...
            ...technology is the only Replacement for Displacement.

Comment

• kilson
              Moderator
              • 09.10.2004
              • 3216
              • NoviBGD
              • AR 75 GT

Originally posted by M-power
              Nego sta uzeti kao displej da odradjuje posao korektno i kako najbolje sve povezati.
              Proveri ovo, nisam siguran da je najbolje ali je makar za pochetak... http://www.wbo2.com/2e0/default.htm

Dodaj Gumetinicu na sve to
              Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• M-power
                Moderator
                • 10.01.2005
                • 10060
                • Bg; Banovo Brdo
                • CorsaC, astra H,

Super je to a i cena je verovatno super a i to je za Wideband , ja bih stavio obicnu jednozicnu zbog cene i jednostavnosti celog poslica.

Sto kazes ajde gumetina smisli neki displejcic, lep, mali, citak, jeftin

Comment

• Saby
                  CBC Senator XXL
                  • 25.11.2004
                  • 408
                  • Horgos

imam ja shemu sa 10 led dioda, pa seta levo desno, u sredini ti je idealna smesa, ako oces poslacu ti
                  Fun starts @ 3000 RPM
                  Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• M-power
                    Moderator
                    • 10.01.2005
                    • 10060
                    • Bg; Banovo Brdo
                    • CorsaC, astra H,

uslikaj budzu..da vidim kakva je za montiranje.

Comment

• Saby
                      CBC Senator XXL
                      • 25.11.2004
                      • 408
                      • Horgos

eve ti ga na
                      http://www.redline.lt/magazine/spec-fea ... icle/17/5/
                      sutra cu slikati svoj
                      Fun starts @ 3000 RPM
                      Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• Gumetina
                        Banovan
                        • 12.12.2004
                        • 1082
                        • Novi Sad

Aaaaaaaa pa sto ne rece da ti treba indikator

Pravim ja ta cudesa usluzno , pod radnim nazivom Lambdatronac, moze ale944 da ti baci sliku kako to izgleda i radi

fazon je u kalibraciji da imas dobar napon punog otklona indikatora a posto je kolo lm3914 linearno ....

elem javi ako treba

uredjaj je multifunkcionalan, mozes s njime plinove da stelbas

P.S. ovaj sa redline-a nema dobar razdelnik napona pa malo laze

Comment

• dranix
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 3079
                          • Antwerpen/Belgium
                          • Saab 9-3

LM3915 je logaritamski voltmetar ko tako voli vise
                          U razdelnik ide obicno jedan trimer. Spravica uopste nije kriticna. Veci je problem osmisliti kuciste za to i rasporediti LED po zelji.
                          Moze to cak fino i da izgleda. Postoje da se kupe i takvi da je sve smesteno u kuciste kao za analogni instrument a LED su polukruzno smestene.
                          Spravica moze da radi u DOT modu ili u BAR modu. Jacina svetljenja dioda se takodje moze podesiti (onim trimerom).
                          Takodje se mogu spregnuti i dva kola pa onda ima 20 LED i duplo je bolja razolucija. Bespotrebno, ali moze.
                          Ja sam uvek voleo analogne instrumente pa se ovakav voltmetar moze napraviti da pokrece neki skretni kalem on nekog drugog auto instrumenta sa lepim i zgodnim kucistem za ugradnju u auto. Bitno je samo da je ulaz instrumenta bar 1Mohm a jos bolje je da je 10Mohm ili vise. Mnogi OP zadovoljavaju te kriterijume.
                          Ja sam svoj instrument napravio tako da se skida. Ima na sebi zenski 3,5mm stereo konektor (plus, masa, signal lambde).
                          Ako se to radi paziti gde se sta povezuje da ne dodje do spoja ako se ukljucuje ili iskljucuje jack na vruce. Ako dodje +12 volti na lambdu ona je za bacanje. Treba samo razmisliti. Sve moze.

Comment

• Gumetina
                            Banovan
                            • 12.12.2004
                            • 1082
                            • Novi Sad

ja mislim da jedino brick moze da nadje korist u log skali lambda signala

sala naravno...

DOT mod ubedljivo najbolje radi, posto veselo trckara i ne podseca na kucni HI FI.

a ja koristim trimere i za brightnes i za stelbanje full scale napona.

inace sprezanje 2 komada za 20 led-ova mi nikad nije uspelo, ovek nesto bledunjavo radi, gubi se, itd. u svakom slucaju cenim da je za ovu upotrebu i nepotrebno....

pozz

RAle

Comment

• M-power
                              Moderator
                              • 10.01.2005
                              • 10060
                              • Bg; Banovo Brdo
                              • CorsaC, astra H,

Guma imas zeleno svetlo za pravljenje.... ako je tako malo i u obliku kao na slici...mogu ga uglaviti na vise mesta da to lepo izgleda.

Nije mi pod obavezno da pisu brojke cak mi je i bolje sa diodama kao na slici jer dok vozim mogu da znam situaciju dok ne skidam pogled sa puta.

Sta znaci nije precizan? Ako mu dok odredjena dioda svetli premerim napon na sondi...da li ce uvek biti isti napon kada svetli ista dioda. U tom slucaju bas me briga...bazdarim po diodama i znam uvek i pravi napon.

Guma...da slicno spravi za stelbanje plina samo sto je ono mnogo velika budza..zbog grejaca i ostalih stvari pa sam je zato izbegavao....u slucaju kao na slici samo za indikaciju napona moze...super.
                              Rok isporuke i cena? na pp il ovde

Comment

Working...
                              X