Presadjivanje motora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • tepSIJA
    CBC Veteran
    • 01.02.2005
    • 173
    • Sarajevo

Presadjivanje motora

Pozdrav tjuneri salu na stranu...

Intresuje me koliko je komplikovano prebaciti motor iz golfa 2 u golfa 1, tacnije 1.8 16V 135 KS motor. sta se sve treba prepraviti da to ide u G1 iz G2..
    Neki kazu ide saraf na saraf, drugi kazu ovako, treci onako, sto ljudi, sto cudi, al nema veze ja cu i ovdje da pitam.
    molio bi da ne pisete komentare koji nemaju smisla s bilo cime ili da skrecete s teme.
    Mozda se upustim u jedan dugorocni projekat koji zelim pokrenut nakon sto skupim sto vise informacija bitne za isti...
    Uskoro mi se se pruza mogucnost slicnoga pa sto da ne

Unaprijed Hvala

tepSIJA
    Opet se ljudi grudvaju sa tim konjima ko da su jabuke!
    http://www.tuningshop.ba/
  • Delkan
    CBC Senator XXL
    • 14.06.2005
    • 829
    • 60 km From BG,West

Ubacivao sam taj motor sa jednim drugarom u cabrio Golfa.Bio je u pitanju 1.8 16v PL-motor.Iz cabria je izva?en 1.1 motor pa smo morali da prepravljamo mesto za nosa? motora na šasiji(kod zup?astog kaiša).Zavisi koji je motor bio u G1,jer neki imaju i mesto za nosa? koje tebi odgovara...
    Nosa? menja?a(gornji,tj. onaj skroz desno) pase bez problema,pod uslovom da je od GTI-ja,donji mora malo da se prevari tj. prilagodi,ali ništa strašno.

Najviše zajebancije ?eš imati oko poluge menja?a.Tu ?eš morati malo da skra?uješ i kombinuješ...Ustvari,možda i ne?eš jer KR ima uži izduv odn. spoj grane i auspuha.

Doooobro obrati pažnju na ko?nice,treba i stati.
    Auspuh treba napraviti,ali to i nije neka mudrost.

Rezultat ?e ti nabaciti osmeh pa ?eš zaboraviti sve muke...

Comment

• miloica
      CBC Član
      • 14.08.2006
      • 52
      • N>BGD

Najvise ces se pomuciti oko struje, sve se ostalo da nabudziti. Znaci kompletnu instalaciju moras da zamenis(el.paljenje......)
      Kosta

Comment

• Delkan
        CBC Senator XXL
        • 14.06.2005
        • 829
        • 60 km From BG,West

Ma kakva struja,taj KR je jos jednostavniji od PL-a...Mi smo je ukombinovali sa ostatkom stare instalacije jer smo dobili samo onaj deo oko motora.

BTW moze da se desi da ti poluosovine budu malo duze nego sto bi trebalo,ali u pitanju je oko 5 mm pa se moze korigovati pomeranjem kanala za osigurac na poluosovini za istu duzinu,pri cemu se naravno i sama poluosovina skracuje za tih 5 mm.

Ceo ovaj posao je p... dim ako imas G2 pored sa koga skidas delove.

Moraces i da izmadjijas mesto za kuciste filtera vazduha,ako stavis celo kuciste od G2 neces moci da zatvoris haubu-smeta K glava.

Pumpu,filter goriva i onaj akumulator goriva stavljas ispod auta-kod rezervoara,ali gledaj da to lepo zastitis i zatvoris.Za onu malu pumpicu(ona sto napaja veliku sa gorivom) napravi nosac i stavi je u rezervoar.

Gledaj da mu nabacis ventilirajuce diskove,trebace ti veruj mi.Mada,onda moraju i kugle drugacije(kao od G2)...

Davno je bilo,priseticu se jos necega...

Comment

• Hermes
          CBC Senator XXL
          • 14.02.2006
          • 1306
          • https://t.me/pump_upp
          • bemve

Ajd i ja da se prisetim....
          Ja sam imao fabrickog golfa I sa 1,8 motorom ( ali 8v, naravno) i s obzirom da je blok isti, verujem da ne treba nista da se prepravlja sto se tice nosaca. Veoma su retki, ali ako nadjes neki, mozes da skines menjac sa njega.
          Verujem da oko elektronike nema puno zajebancije, jer je u pitanju mehanicko ubrizgavanje, ali mislim da ce biti mozda i vise posla da napravis pratece elemente da trpe tu snagu motora. Taj moj G1 sa 112 ks je imao ventilirajuce diskove napred kao i balans stanglu, amotrizeri i opruge su drugaciji, jer ako ostavis postojece, cudno ce ti se ponasati u voznji i nece biti bas siguran...U svakom slucaju, da bi dobio siguran auto, moraces da prepravis vise stvari, jedina olaksavajuca okolnost je sto je postojao fabricki 1,8 motor, pa mozda i ne moras bas sve da prepravljas
          https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
          X