Zna li neko nesto o ovome

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • miura
    CBC Senator
    • 18.10.2006
    • 227
    • Lazarevac

Ja sam imao problem sa curenjem hladnjaka... Sipao sam onaj prah za zatvaranje pukotina i odradio je posao super (hmmm...). Hladnjak je osušen spolja ali zato mi je napravio s_anje u boci za antifriz tj. za?epio prolaz izme?u dva dela boce, tako da antifriz iz boce nije išao gde treba...
    Usput od tada mi se ?uje blago cvr?anje, kao da je negde sužen protok te?nosti - možda u malom hladnjaku-grejanja.
    Tako da... Preporu?ujem oprez sa tim prahom, radi posao ali ga treba dozirati po malo.
    Mitsubishi Colt 1332ccm benzin 95KS 2005

na forumu

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

A jel ima uputstvo za koriscenje praha?
      Kako si mislio da antifriz sa prahom "sidje" u sistem?
      Razmisli malo.
      Trebalo bi da se prah pomesa sa izvadjenim antifrizom (najmanje pola ukupnog sistema) pa da se onda vrati smesa.
      Jos bolje je da se napravi (pomesa) sa novim antifrizom (skoro celom kolicinom) i zameni kao se inace menja antifriz.
      U ovom slucaju u posudi imas samo antifriz (koji je doliven kasnije do crte) a dole mesavinu sa prahom kako i treba da bude.
      Ovako kako si ti radio trebalo je da ispustis koliko izadje iz hladnjaka od dole pa da to sve vratis kroz posudu od gore i to bi se izmesalo. Ali si bio lenj.

Comment

• miura
        CBC Senator
        • 18.10.2006
        • 227
        • Lazarevac

Ja lenj!? Nije lepo da se vre?amo...

U pravu si 100%, bio sam brzoplet a uputstva nije bilo. To je neki prah u providnoj plastici oblika valjka. Se?am se samo da je pisalo "Made in USA".
        Višak je ostao u posudi, pa sam ga nekako iš?a?kao.

na forumu

Comment

• dranix
          CBC Senator XXL
          • 04.10.2004
          • 3079
          • Antwerpen/Belgium
          • Saab 9-3

Pa to ti se samo zgrusalo na pogresnom mestu. Moglo je da se desi da ne dobijes potreban efekat uopste tj. da cak i ne stigne do mesta gde je pustalo.
          Nije to nista strasno. Produkt je jevtin ali zato cackanje....
          Ako ikako mozes sredi to kako treba i nemoj da racunas na taj tretman kao na neko permanentno resenje. Moze to da traje i 10 godina tako ali moze i da smanji protok ili da zacepi a svakako je smanjen kapacitet hladjenja. Bacaj pogled na temperaturu da te ne iznenadi.
          Idealno bi bilo kad se koriste takva sredstva da se sipa sto manje moguce a da prestane curenje. Jedino sto niko ne zna koliko je to a i zavisi od slucaja do slucaja.

Comment

• miura
            CBC Senator
            • 18.10.2006
            • 227
            • Lazarevac

Temperatura je sad OK, imam skalu temperature. Kre?e se do 92 stepena. Ranije je išla do 97 a i ispariva? je mogao da hladi pivo ...
            Pribavljen je i novi termostat pa kad odvojim jedno lepo prepodne bi?e i zamene. Malo je to zahebano na ovoj stotki, treba pomaknuti dalje servo-pumpu ali nije problem.

Sude?i po tome koliko sam praha istresao iz boce nije trebalo više od tre?ine pakovanja da za?epi dve rupice na hladnjaku.

Al' ga je opravio, svaka mu ?ast!

na forumu

Comment

• Rayli
              CBC Veteran
              • 17.12.2006
              • 125
              • Bajna Basta

Vozim Astru 1.6 16v 96god!!!

Comment

• burca
                CBC Član
                • 22.12.2005
                • 90
                • Beograd

delovace smesno....

meni kada se zadnji put culo klokotanje,voda posle silnih kisa je usla u vrata,slivajuci se kroz prozor,a posto su rupice bile zapusene...sta da kazem BAZEN!

Comment

• Rayli
                  CBC Veteran
                  • 17.12.2006
                  • 125
                  • Bajna Basta

Da chudno primetio sam da se to samo cuje kad vozim na plin!!!!
                  NA benzin se izgleda ne cuje. Nigde ne gubi tecnost. Nivo stoji jednak skoro 1 god.

Comment

• djavolak_ch
                    CBC Član
                    • 10.06.2007
                    • 24
                    • Svajcarska---Vevey---Petrovac na Mlavi ;))) Garage du Centre

ispusti mu vazduh imas iza motora dve cevi koje vode u kabinu auta, na jednoj od njih imas mali srafcic za inbus, upali auto da radi i dok jos nije toliko vruc odsrafi malo taj inbus sve dok ne pocne da izlazi voda bez vazduha
                    Ko PiJe PiVo RaDi SvE ZiVo

Comment

Working...
                    X