Silent blokovi su, na standardnim vozilima, gumene caure koje vezu elemente trapa (viljuske ili ramena) sa sasijom, sluze za umanjivanje vibracija koje se prenose sa puta na auto, odnosno kabinu. Ako su losi, trap lupa i auto "seta".
POWERFLEX
Collapse
X
-
ne da seta, nego moze da se izgine ako vozis sirok profil i uletis vecom brzinom u kolotrag a ne grzis cvrsto volan.
verovatno treba s vremena na vreme podmazati posto se ta mas spere sto pranjem sto voznjom po kisi. Ja reko WD40 posto ga masovno koristim gde god mi nesto skripi a nisam u mogucnosti da dotegnem ali zato wurth ima neki sprej koji se nakon prskanjapretvara u mas i veoma je postojan.
A to sto kazete da skripanje postaje nepodnosljivo, kapiram da je to onaj isti zvuk koji se cuje na kolima koja se voze na relijima tj WRC. jesam li u pravu?deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Originally posted by zverkoA to sto kazete da skripanje postaje nepodnosljivo, kapiram da je to onaj isti zvuk koji se cuje na kolima koja se voze na relijima tj WRC. jesam li u pravu?Boost or bust...
Comment
-
-
ma da bre to je taj zvuk, obrati paznju kad gledas WRC. oni nemaju klasicne silentblokove ali sigurno imaju ove poliuretanske. da imaju krutu vezu raspali bi se a i nadjem negde na netu spisak delova za Saxo KIT Car sa sve cenovnikom koliko sta kosta i jedna od stavki su i poliuretanski SB.deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
-
Nisam pokazivao spone kao takve nego sistem povezivanja. Slika pokazuje delove koji se koriste za VW/Audi. U orginalu se koriste sa gumenim delovima koji vrse funkciju klasicnog sajlent bloka (kao oni koji idu na poprecni stabilizator/balans stanglu) tj. gutaju vibracije koje se prenose sa tockova na karoseriju.Boost or bust...
Comment
-
-
Originally posted by zverko@sasha:
nem pojma, ako saznam javljam... znam da u pazovi prave ove obicne satro bilstein...
Comment
-
-
-
Poliuretana imas u boga pitaj koliko oblika i formi, u obliku pene, gume, emulzija, itd...Takodje se i koriste za milion razlicitih stvari.
E sad, ovaj poliuretan sto se koristi za caure i selen blokove sigurno ne izgleda kao pena i ne koristi se za izolaciju frizidera...Izgleda kao jako tvrda guma.
Comment
-
Comment