Interesuje me kako bez većih ulaganja bar malo povećati snagu Punta I 1,1 55s?
Povecanje snage Punta I
Collapse
X
-
pa to je bar lako jeftino i do sad skroz provaljeno...
1. bregasta od punta 1 1.2 75ks
2. izduvna grana od fiat pande 1.1 4-2-1 ili punta 1.2 i sl. da je 4-2-1
3. leptir gasa od punta 75 (istog sa koga je i brega)
4. povecavanje kompresionog odnosa (ne puno)
5. ugradnja menjaca sa punta 55 6speed (6 brzina)
6. jedan ozbiljan remap ecu-a radi pracenja mehanickih prepravki
7. proveriti zdravlje benz pumpe koja zna da vrisne...
to je sve uradio Lord_021 a posle svega je potvrdio rezultate na dyno-u gde je izbacio mislim preko 70ks potrazi negde ima i slika.
sad se prelazi na MPI sa punta 75, a bice koliko vidim jos nekih prepravki...
to je bilo jednostavno i jeftino...
a sad skupo
Turbo kit, 101ks $$$
pozz
RAle
p.s. zaboravih da kazem, od sport filtera, lonaca i slicnih mamipara nema vajde...
-
-
Cini mi se da je ipak najjeftinije ubaciti fiatov 1.6. On fabricki ima 80-90ks, ali se uz manje prepravke popne na 100+ks. A taj motor se ugradjivao u punta sporting (i prakticno u GT-a, spolja su ti motori isti) pa su nosaci ili isti ili mogu da se nabave originalni tako da nema budzenja.
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
Comment
-
-
Moze li neka odokativna procena koliko para je u pitanju kada se budzi (bregasta, izduv i sl.) a koliko kada se menja motor (1.6 u ovom slucaju).
Pitam jer i mene zanima (s tim sto ja imam 1.2 SPI 60Ks).Optimist and pessimist both end up dying. But they each use their lives in a completely different manner.
Comment
-
-
taj grafikon samo lepo izgleda....
Evo nek vam kaze lord, chip se stvarno oseti, u njegovom slucaju voznje na lpg se itekako osetio, jer je paljenje poterano u ranije itd.
10ks samo na remap, nema sanse, zaboravi
brega oko 50 marona
grana oko 20-30 marona
leptir gasa 25-35 marona
chip kako kod koga....
menjac oko 200 marona... (ne daje ks ali daje ubrzanje)
brijanje glave 1200 din koc cubija, ali ide dihtung sastavljanje rastavljanje itd.
za nekih +15 ks
zamena motora na 1.6 prvo ti treba dobar i regularan motor a to nije jeftino... onda ti treba i menjac posto od fire motora ne pashe...
a povrh svega i neko pristojno ubrizgavanje ili 16v motor ako neces ko baba neka da vozis karburatore...
a onda sve to uvesti u saobracajnu i registrovati...
nosaci motora, creva itd...
(slaba je vajda da ces naci 1.6 motor iz punga 90 jer ih jako malo ima)
u startu od 90ks pa na gore, al cena od 500e pa na gore
I na kraju najinteresantnije, punto GT turbo motor, ne znam koliko vredi ali pretpostavljam da kosta nekih bezobraznih 800-1000e
pozz
RAle
Comment
-
Comment