1.2 16v VS 1.4 8v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bansha
    CBC Veteran
    • 09.01.2006
    • 101
    • Kragujevac

1.2 16v VS 1.4 8v

Elem, slabo stojim sa motorima pa me interesuje zasto u grande punto stavljaju ovaj od 1.4 8v, a ne stavljaju 1.2 16v kao sto su nekad u brava.

Ima li 1.4 8v ikakvu prednost u odnosu na 1.2 16v - ako uzmemo u obzir da su snage da kazemo jednake?
    Ko zna - zna. Ko ne zna - uci skolu.
  • srdjan_p
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2004
    • 1915
    • ZR

Kazu ljudi da je ovaj 1.2 16v bio problematican tako da verovatno zbog toga...

Comment

• remus
      CBC Senator XXL
      • 25.12.2004
      • 695
      • Zrenjanin

Npr. 1.4 je manje opterecen nego 1.2 ako je ista snaga u pitanju.
      VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)

Comment

• Gumetina
        Banovan
        • 12.12.2004
        • 1082
        • Novi Sad

1.4 8v u puntu grande je jeftinija opcija... imas ti i 1.4 16v samo sto ga nashi shuptzi ne prodaju...

u sustini je kljuse od motora, pouzdan je , prost, i zadovoljava eko norme....

Comment

• Davor
          CBC Senator XXL
          • 02.03.2005
          • 498
          • Novi Sad

Brat ima Punta II 1.2 16V cetiri godine i na firmu mu je auto(i drugi ga voze),ima 150000km i nije mi se zalio da je imao ikakvih problema sa motorom,kaze za Italiju kad je isao i 160-170 ga je drzao bez problema tako da ne bih se bas slozio da je los motor,a i nasi panduri ih voze vec tri godine i fino prelaze sa njima.

Comment

• remus
            CBC Senator XXL
            • 25.12.2004
            • 695
            • Zrenjanin

Pa nije niko reko da su losi motori.samo je pitao sta je razlika a i sta je snaga.
            VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)

Comment

• bokija
              CBC Senator XXL
              • 25.01.2008
              • 640
              • Beograd

1.2 16v VS 1.4 8v

!.4 8v je jeftiniji od 1.2 16v.Problematican je bio 1.4 12v.1.4 8v je sasvim dobra zamena za 1.2 16v.Primitivnija glava ali malo vise kuba na kraju skoro isto.Na kraju uporedi karakteristike Bravo 1,2 16v i Punta 1.4 8 v i uzmi u obzir razlike u masi,tako ces najbolje dobiti odgovor na pitanje sta bolje radi.U principu,na prvi pogled ispadaju na isto.
              I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• mishio
                CBC Senator XXL
                • 29.05.2007
                • 1204

bas tako ja sam imao 1.2 16v to je odlican motor ! ide nesto losije od 1.6 bravo (za nepoverovati) ali tako je ..

e 1.4 je kod brava bio uzas ! od potrosnje do izdrzljivosti .. uzas motor

Comment

• bokija
                  CBC Senator XXL
                  • 25.01.2008
                  • 640
                  • Beograd

Ma sta je tu je.1.4 8v ne moze da bude los.Skinuta mu 12v glava koja jebila problem i stavljena jeftinija ali proverena 8v.Mozda nije suptilno alisigurno nije lose.Jedini problem je bio u 12 v glavi a cak ni ta glava nije pokazivala mane po difoltu vec zavisno od nacina eksploatacije.

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141
                    • Beograd, barajevo-zemun
                    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Ima li 1.4 8v ikakvu prednost u odnosu na 1.2 16v - ako uzmemo u obzir da su snage da kazemo jednake
                    1.4 ima prednost, jaci je skoro svuda (po obrtajima) od 1.2, ima 200 kubika vise, osobine bolje vozljivosti, udobnosti voznje.

samo maximalna snaga je da kazemo jednaka, inace je 1.2 slabiji, pogotovu na nizim obrtajima.
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• bokija
                      CBC Senator XXL
                      • 25.01.2008
                      • 640
                      • Beograd

1.2 16v VS 1.4 8v

Originally posted by sw.brick
                      Ima li 1.4 8v ikakvu prednost u odnosu na 1.2 16v - ako uzmemo u obzir da su snage da kazemo jednake
                      1.4 ima prednost, jaci je skoro svuda (po obrtajima) od 1.2, ima 200 kubika vise, osobine bolje vozljivosti, udobnosti voznje.

samo maximalna snaga je da kazemo jednaka, inace je 1.2 slabiji, pogotovu na nizim obrtajima.
                      Istina,posto ne znam podatke za 1.4 8v bilo bi zanimljivo uporediti ubrzanja i potrosnju po rezimima.Ako neko ima uporedno neka izbaci.

Comment

• TETAK
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 3034
                        • Čačak, Srbija

1,2 16V je zaista odlična mašina.Odlično ide, a veoma malo troši goriva.Vozio sam ga od 2001 do pre neki dan i......svi komplimenti!1,2 8V je ok mašina ali je pre svega za gradsku upotrebu.Nedostaje joj snage, ali se to u gradu ne primećuje puno jer max. obrt. moment razvija na nižim obrtajima od 16V.Inače obe mašine su sasvim dobar izbor, a to da li će neko biti zadovoljan zavisi samo od namene auta i načina vožnje!
                        Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Lord_o21
                          CBC Senator XXL
                          • 29.04.2006
                          • 494
                          • Novi Sad

Otkud vam to da je kod 1.2 16v problematicna glava??

Kazu ljudi da je ovaj 1.2 16v bio problematican tako da verovatno zbog toga...
                          Ko kaze? Ne dovoljno strucni ljudi mozda kazu. Taj motor je za Punto sasiju jedan od vecih pogodaka. Jedina mana mu je cena zbog "kompleksne" glave u odnosu na 1.4 8v ili uopste na 8v motor.
                          ...technology is the only Replacement for Displacement.

Comment

• neshaoct
                            Banovan
                            • 18.08.2007
                            • 1754
                            • Beograd, Rakovica

...koliko ja znam, bas zato sto je to veoma pouzdan motor, on se pocev od 1999. godine ugradjivao u modele Bravo/a...
                            gde je zamenio ''onaj'' 1.4 12v...

Comment

• dusman13
                              CBC Član
                              • 24.07.2007
                              • 81
                              • Beograd

Upravo tako ja ga vec godinu dana vozim ma ja mislim da je to najbolji ili bar jedan od najboljih fiatovih motora ikad napravljen, kao sto vidite na avataru ja ga vozim i ne mozete da verujete kako ide, ko ne veruje nek dodje da proba.Dosta lupetanja ljudi koji nikad nisu vozili takav motor ali znaju da kazu kako je los, slab... Ma da stanem ja ovde i ne lupetam ko oni.
                              Pozz
                              Money will not buy happiness, BUT IT WILL LET YOU BE UNHAPPY IN NICE PLACES

Comment

Working...
                              X